KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2026 Cuma
°C

Halkın desteğini bekliyoruz

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, üniversitenin gelişmesi için iş adamları, hayırseverler vatandaş ve bürokratlara büyük görevlerin düştüğünü söyledi.

Halkın desteğini bekliyoruz
21 KASIM 2008 CUMA 11:15
0
1640
0
AA aa
Bir çok konuda sıkıntı çektikleri vurgulayan Rektör Baydaş, en basit örneğin üniversitede misafirhane olmadığı için büyük sorunlarla karşılaştıklarını ve kalacak yer sıkıntısı nedeniyle öğretim üyelerini getirmeye zorlandıklarını söyledi.
Yeni kurulan üniversitelerin büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Gıyasettin Baydaş, Bingöl Üniversitesi'nin gelişmesi için iş adamları, hayırseverler, vatandaş ve bürokratlara büyük görevlerin düştüğünü söyledi. Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini ifade eden Baydaş, “Üniversite ile ilgili kamuoyunun duyarlı ve hassas olması şarttır. Yeni üniversite olmamız nedeniyle çok sıkıntımız var. Şuan yaşadığımız en büyük sorunların başında ise misafirhane gelmektedir. Kurumumuza ait misafirhane olmadığı için öğrencilerimize ders vermek için gelen öğretim üyeleri sıkıntı yaşıyor. Böyle olunca öğretim üyeleri gelmek istemiyor. Bu üniversitenin gelişmesi şehre büyük katkı sağlayacaktır. Bundan dolayı mutlaka vatandaşlar, yöneticiler, hayırseverler ve iş adamlarının desteğine ihtiyacımız var. Üniversitemizin gelişmesi iş adamlarının vereceği destek ile mümkün olabilir. Herkes kendi imkanları nispetinde bir şeyler yaparsa yeni kurulan üniversitemiz kısa bir sürede gelişim sürecini başlatır. Misafirhane ve sosyal tesisler konusunda iş adamları ve hayırseverlerden destek bekliyoruz” dedi.
Devletin verdiği yardımlarla üniversitenin ilerleyemeyeceğini ve geri kalacağını vurgulayan Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, imkanlar dahilinde herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Baydaş, 2009 yılında üniversitelerinde 7 yeni bölüm açılması için Yüksek Öğrenim Kurumu'na (YÖK) başvurduklarını da belirterek, “Şuan öğrenci mevcudumuz 829'dur. 2009 yılında Ziraat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 7 yeni bölüm açılması için müracaatta bulunduk. YÖK tarafından onay çıkarsa bu bölümlere yaklaşık 500 öğrenci alınacaktır” şeklinde konuştu.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl`de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya`dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
‘Kadraj Bingöl` Fotoğraf Yarışması`nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
16.04.2026
19:01
81 İlde Eş Zamanlı ‘Okul Güvenliği` Toplantısı
81 İlde Eş Zamanlı 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Bakanların koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen 'okul güvenliği' toplantısına, Bingöl Valisi Cahit Çelik de katıldı. Toplantıda okullarda alınacak yeni güvenlik tedbirleri ele alındı. Polis ve Jandarma kontrolleri sıkılaştırılacak!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın