KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

Halkın huzuru kaçtı!

Son dönemlerde artan terör olayları halkın huzurunu kaçırdı. Özellikle iş makinelerinin yakılması ve kaçırma olaylarının artması, bölgedeki hizmetlerin de sekteye uğramasına neden oluyor.

Halkın huzuru kaçtı!
15 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 01:22
0
4448
4
AA aa

 Terör örgütü PKK'nın son dönemlerde arttırdığı eylemler, bölgede huzuru kaçırdı. Sadece Genç'te yaşanan birçok olay halkı tedirginliğe sürüklerken, bölgedeki dubleyol, maden ocakları ve çeşitli sektörlerdeki benzeri hizmetlerin sekteye uğramasına da neden oldu. Genç'te halkın büyük bir kısmı Diyarbakır'a veya köylerine gitmekte tedirginlik yaşarken, yapılanların “Kürt Sorununun Çözümü” için yapıldığının savunulmasının kabul edilemez olduğu vurgulanıyor.

Giderek yoğunlaşan çatışma ortamının bölge halkına zarar verdiğini belirten vatandaşlar: “Bizler de Kürt'üz, Zaza'yız. Bizim huzurumuzu kaçıran bir yapılanma nasıl bizim temsilcimiz olduğunu savunabilir? Hizmetler sekteye uğruyor, bu da işsizliği tetikliyor. Yıllardır bu bölge insanı sıkıntı çekti. Neden hala bu sıkıntının devam etmesi isteniyor? İş makinelerinin yıkılmasının ne kârı olabilir? Onca insan yaşamını yitirdi, kimin eline ne geçti? Neden bu insanların ölümüne göz yumuluyor? Bölge insanı olarak artık huzur istiyoruz. Bu şiddet ortamı devam ettiği sürece buraya ne yatırım gelecek, ne kamu görevlisi… Madem barıştan söz ediliyor, o zaman adım atılsın!” sözlerini sarf ediyor.

İşte son 1 ayda Genç bölgesinde yaşanan olayların özeti…

1 ASKER ŞEHİT, 1'İ ASKER 2 YARALI

(03–07–2011) Genç'te yapımı devam eden Suveren Jandarma Karakoluna kamyonetle inşaat malzemesi taşıyan araca teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda araçta bulunan Yüzbaşı Cem Keleş, Onbaşı Deniz Bacanak (23) ile araç sürücüsü N.B. yaralandı. Askeri helikopterle Elazığ Askeri Hastanesine kaldırılan yaralılardan Yozgat Yerköy nüfusuna kayıtlı Onbaşı Deniz Bacanak'ın şehit olduğu öğrenildi.

3 KİŞİ KAÇIRILDI

(09.07.2011) Diyarbakır Bingöl Karayolu 65. kilometresi Ziyaret (Fisköy) mevkiinde yol kesen bir grup PKK'lı terörist, yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Teröristler, Genç Devlet Hastanesi'nde sağlık memuru olarak görev yapan Aytekin Turhan Uz (1979) ile Lice 2. Mekanize Tugay Komutanlığında görev yapan bir başçavuş ve bir uzman çavuşu yanlarına alarak kayıplara karıştı.

SERVİ'DE İŞ MAKİNALARI KUNDAKLANDI

(13.07.2011)Bir grup örgüt mensubu, Genç'e bağlı Servi beldesi yakınlarında bulunan bir maden ocağına geldi. Burada bulunan işçi ve bekçilerden oluşan 11 kişiyi etkisiz hale getiren silahlı PKK'lılar, ilk çapta telefonları toplayıp bataryalarını söktüler. Daha sonra 4 iş makinesini ateşe veren grup, bir süre örgüt propagandası yaptıktan sonra kaçtılar. Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Raif Türk'e ait olduğu öğrenilen demir ocağındaki yangına müdahale edilirken, makinelerin kullanılmaz hale geldiği öğrenildi. Olaydan sonra güvenlik kuvvetleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

TAPANTEPE'DE ŞANTİYE BASTILAR

(26–07–2011) Genç-Diyarbakır karayolu Tapantepe mevki Reş Deresi (Dere Reş) yakınlarında duble yol yapan şantiyeyi basan teröristlerin 3 iş makinesini yaktıkları, birini de alarak olay yerinden uzaklaştıkları öğrenildi.

KARAKOLA MALZEME GÖTÜREN KAMYONU YAKTILAR

(02.08.2011) Genç ilçesine bağlı Yeniyazı Jandarma Karakolu'na inşaat malzemesi götüren Recep Satık idaresindeki 12 AP 335 plakalı kamyon Yeniyazı Köyü yakınlarında bir gurup PKK'lı tarafından durdurularak ateşe verildi. Sürücü Satık'a Jandarma Karakolu'na malzeme taşıyacak diğer araçlarında yakılacağı tehdidinde bulunan PKK'lı teröristler daha sonra olay yerinden uzaklaştı.

GENÇ YOLUNDAKİ PUSU SON ANDA FARK EDİLDİ

(04–08–2011) Bingöl Cezaevi'nde tutuklu bulunan 5 KCK sanığın, duruşma için Diyarbakır'a sevki konusunda ilginç bir durum yaşandı. Cezaevi aracının, Genç-Diyarbakır karayolunda terör örgütü PKK mensupları tarafından durdurularak sanıkların kaçırılacağı şüphesi üzerine güzergâh değiştirildi. Sanıklar, Genç yerine Elazığ üzerinden Diyarbakır'a götürüldü. Güvenlik güçleri dün gece, Bingöl Cezaevi'nde tutuklu bulunan 5 KCK sanığının duruşma için Diyarbakır'a sevk edilirken kullanacağı Genç-Diyarbakır karayolu yakınlarında 25 kişilik bir terörist grup tespit etti. PKK'lılar yol istikametinde aşırı dağınık olduğu için operasyon yapılamadı. Saldırı ve KCK sanıklarının kaçırılma ihtimalini dikkate alan güvenlik güçleri, cezaevi aracının güzergâhını değiştirdi. Sanıklar, Genç-Diyarbakır karayolu yerine Elazığ üzerinden mahkemeye gönderildi.

PKK İFTAR SAATİNDE YOL KESTİ

(10.08.2011) Diyarbakır-Genç Karayolu'nun Abalı Jandarma Karakolu'na 1 kilometre mesafede bulunan Bıhlin Deresi mevkiinde yol kesen kalabalık PKK'lı terörist grubu, silah tehdidiyle yoldan geçen yaklaşık 25 aracı durdurdu. Araç içerisinde bulunan yolcuları toplayan PKK'lılar, demokratik özerlik konusunda propaganda yaptı. Yaklaşık 25 dakika süren propagandadan sonra yolcuların kimliklerini toplayan PKK'lılar, dağlık alana kaçtı. Yolcularım kimliklerini de yanına alarak ormanlık ve dağlık alana kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla operasyon başlatıldı.

 

Gencinsesi / Genç Ekspres Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Adınız Soyadınız (@Misafir_6139)
16 Ağustos 2011 Salı 00:52
muhalefet olsun alın size memlekete muhalefet
cavus (@Misafir_6138)
15 Ağustos 2011 Pazartesi 22:32
bu olanlar sadece gençte cereyan eden olaylar birde bingöl geneli ele alınırsa cok daha isabetli olur.
gencli (@Misafir_6137)
15 Ağustos 2011 Pazartesi 22:28
sevgili basın camiası lütfen bu pisliklerin yaptığı tüm eylemleri yayımlayınız. yayımlayınız ki ermeni ordusunun kürt sorunu altında gercekten neler yaptıkları gözler önüne serilsin. Bunların siyasi uzantılarındanda hesap sorulsun
hasan (@Misafir_6136)
15 Ağustos 2011 Pazartesi 22:26
ALLAH BELALARINI VERSİN BU HAİNLERİN
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın