KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ağustos 2026 Salı
°C

Hamas: ateşkesi uzatmayacağız

Filistinli Hamas lideri Meşal, bu yıl sonunda süresi dolacak olan ateşkes anlaşmasını yenilemeyeceğini belirterek yeni çatışmalar için hazırlandıklarını açıkladı.

Hamas: ateşkesi uzatmayacağız
10 ARALIK 2005 CUMARTESİ 09:04
0
1635
0
AA aa
Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen bir mitingte konuşan örgütün merkez komitesinin lideri Halid Meşal, yeni çatışmalara hazırlandıklarını söyledi. Hamas kasım ayı başında yaptığı bir açıklamada, İsrail'in örgütün üst düzey bir yetkilisini öldürmesine tepki olarak ateşkes anlaşmasından çekildiğini açıklamıştı.

İsrail'in operasyonu, militanları hedef alan bir dizi saldırının sonuncusuydu. Saldırılar, ekim ayı içinde İsrail'in kuzeyinde beş kişinin ölümüne neden olan ve İslami Cihad'ın üstlendiği bombalı saldırıyı izliyordu.

Ateşkes görüşmelerine Mısır arabuluculuk yapmıştı ve önümüzdeki haftalarda Hamas'ın da aralarında olduğu örgütlerin ateşkesin süresinin uzatılması için görüşmelerde bulunmak üzere Kahire'ye davet edilmeleri bekleniyordu. Son dokuz ay içinde, bölgede şiddet olayları büyük düşüş göstermiş, Hamas İsrail'de intihar saldırıları düzenlemekten kaçınmıştı. Ancak örgüt, Gazze'den İsrail kentlerine füze saldırıları düzenlemiş ve bunun İsrail'in ateşkesi ihlal etmesine ve gözaltına alma olaylarına karşı misilleme olarak yapıldığını belirtmişti.

Hamas'ın en üst düzey yetkilisi

Şam yakınlarındaki Yarmuk mülteci kampında yaşayanlara seslenen Meşal, ateşkese yer kalmadığını belirterek, şöyle devam etti:

''Filistin yönetimindeki kardeşlerimize siyasi bir tıkanıklık içinde olduğumuzu söylüyorum. Yeni bir ateşkese girmeyeceğizi ve yeni bir çatışmaya hazırlandığımız yüksek sesle söylüyorum.''

Halid Meşal, Şeyh Ahmet Yasin'in öldürülmesinin ardından Hamas'ın en yetkili ismi olarak belirlenmişti. BBC muhabirleri, Meşal'ın liderliğindeki Hamas'ın merkez komitesinin, Gazze'deki lider kadrosundan daha sertlik yanlısı ve ideolojik olarak katı olduğuna dikkat çekiyor.

BBC
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay`dan okul alışverişinde
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl`de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST`ta limit yükseliyor
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB`den 81 ile
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın