KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mart 2026 Çarşamba
°C

Hanımlar, eserlerini sergiledi

Aile Destek Merkezinde eğitim gören kadınlar, makine nakışları, el sanatları ve ahşap boyama ile 6 ayda hazırladıkları 200 eseri, sanatseverlerin beğenisine sundu.

Hanımlar, eserlerini sergiledi
05 HAZİRAN 2014 PERŞEMBE 05:57
0
2081
0
AA aa

Bingöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezinde eğitim gören 80 kursiyer, hazırladıkları eserleri sanat sokakta sergiledi.

Bingöl Vali Vekili Mutlu Akyol, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, SYDV müdürü Yunus Bulmuş ile kurum amirlerinin katılımıyla açılışı yapılan sergi, büyük ilgi gördü. Kursiyer tarafından hazırlanan eserlerin 6 aylık bir çalışma sonucunda elde edildiğini söyleyen SYDV müdürü Bulmuş, sergide yer alan eserlerden elde edilecek gelirin yarısının kursiyerlere, kalan diğer yarısının ise malzeme alımına harcanacağını söyledi.

Aile Destek Merkezinin her geçen gün daha çok ilgi gördüğünü hatırlatan Bulmuş: “Aile Destek Merkezimize gelen kadınlara, ilk etapta eğitim veriyoruz. Eğitimlerin ardından Vakıf olarak temin ettiğimiz malzemeleri veriyoruz ve daha sonra 3 modül üzerinden çalışmalara başlıyorlar. Burada yapılan eserler, sadece Bingöl'de değil, bir çok ilde sergileniyor ve satışa sunuluyor. Burada hem kadınlarımız boş zamanlarını değerlendiriyor, hem meslek öğreniyorlar, hem de sattıkları ürünlerden gelir elde edip aile bütçesine katkıda bulunuyorlar” diye konuştu.

Bingöl'de 2012 yılında kadınların boş zamanlarını değerlendirmeleri, meslek öğrenmeleri ve aile bütçesine katkı sunmaları amacıyla SYDV bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezindeki atölyede makine nakışları, el sanatları ve ahşap boyama alanında eğitim veriliyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
00:11
Uyuşturucuyu Yutarak Taşıdılar, Bingöl`de Yakalandılar
Uyuşturucuyu Yutarak Taşıdılar, Bingöl'de Yakalandılar
'Yutma' yöntemiyle kente uyuşturucu sokmaya çalışan 3 kişi, polis takibinden kaçamadı. Narkotik ekiplerinin operasyonunda 3 şüphelinin midesinden 75 kapsül uyuşturucu çıkarıldı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
25.03.2026
00:09
Bingöl`de Çocuklar Siyer Finalinde Yarıştı
Bingöl'de Çocuklar Siyer Finalinde Yarıştı
Bingöl'de korunma altındaki çocuklara yönelik düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması'nın final programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Vali Cahit Çelik, yarışmaya katılan tüm çocukların kazanan olduğunu vurguladı.
25.03.2026
00:08
Bingöl Üniversitesi`nde Milli Teknoloji Atölyesi Hizmete Açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Milli Teknoloji Atölyesi Hizmete Açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde kurulan Milli Teknoloji Atölyesi öğrencilerin kullanımına açıldı. Rektör Erdal Çelik, atölyenin gençlerin üretim ve teknoloji becerilerine önemli katkı sağlayacağını belirtti.
25.03.2026
00:07
Motorine Rekor Zam! Bingöl`de 80 TL`yi Aştı
Motorine Rekor Zam! Bingöl'de 80 TL'yi Aştı
Küresel petrol piyasalarındaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarını vurdu. 24 Mart itibarıyla motorine 6,58 TL, benzine 92 kuruş zam gelirken Bingöl'de motorin ilk kez 80 TL barajını geçti.
24.03.2026
03:06
Bingöl arıcıları yeniden ‘Aba` dedi
Bingöl arıcıları yeniden 'Aba' dedi
Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'nde yapılan seçimde mevcut Başkan Ali Aba, rakiplerine büyük fark atarak yeniden başkan seçildi. Kongrede kısa süreli gerginlik yaşanırken, seçimler yoğun katılımla tamamlandı. Ali Aba; 'El birliğiyle Bingöl Balını hak ettiği noktaya taşımak için çabamız kesintisiz sürecektir' dedi.
24.03.2026
03:05
Altın düştü, Bingöl`de kuyumculara akın yaşandı!
Altın düştü, Bingöl'de kuyumculara akın yaşandı!
Bingöl'deki kuyumcular, uzun süredir ilke kez bu kadar yoğunluk yaşadı. Borcu olanlar ile 'yakında yükselir' umudu taşıyanlar kuyumculara akın etti! Kuyumcular ise 'keşke dükkânı hiç açmasaydık' diyerek hayıflandılar!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın