KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Hansu, eleştirilere cevap verdi

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, okur-yazar olmayanlar vatandaşlar için sarf ettiği sözlerden dolayı kendisine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi.

Hansu, eleştirilere cevap verdi
09 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 09:12
0
2230
0
AA aa
İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, yaptığı yazılı açıklamada okur-yazar olmayanlar vatandaşlar için sarf ettiği sözlerden dolayı kendisine yönelik yapılan eleştirilere cevap vererek, okumanın temel insani gereksinimlerinden olmazsa olmazı olduğuna dikkat çekti.

Okuma-yazma bilmeyen kişi kendi iradesini kullanamadığı için başkasının yardımıyla işini görmeye çalıştığını söyleyen Hansu, bu nedenle okuma yazmaya çok önem verdiklerine vurgu yaparak, “Bundan yararlanamayan en büyük kitle kızlarımız, kadınlarımızdır. En çok onların ihtiyacı vardır. Buna karşı çıkmak neyle ifade edilebilir. Anlamış değiliz. 2008 Yılından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığının da desteklediği okuma-yazma kampanyası tüm yurtta olduğu gibi bizim ilimizde de büyük bir titizlikle devam etmektedir. Bu konuda çok verimli çalışmalar yapılmış ve önemli mesafeler alınmıştır. Okuma-yazma öğretimi konusunda çıkarılan 2841 sayılı yasanın ilgili hükmü gereğince hedef grubu olarak belirlenen 45 yaşına kadar olan vatandaşlarımız için zorunludur. Bunun üstü isteğe bağlıdır. Anayasa'nın 42.maddesi de temel eğitimi zorunlu kılmaktadır. 2008 yılında büyük bir tanıtımla başlatılan Okur-Yazarlık Ve Okuma Alışkanlığının Geliştirilme projesinin ortakları arasında Mahalli Basın Kuruluşları da bulunmaktadır.(Proje ekte sunulmuştur.) 2009 yılında yapılan proje yürütme kurulu toplantısında alınan karar gereğince okur-yazar olmayanları teşvik amacıyla okuma-yazma bilmeyenlerin temel vatandaşlık haklarından yararlandırılmaması kararı üyelerin tümünün ortak kararıyla alınmıştır” dedi.

 

 

                          
Bingöl Online Haber Servisi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın