KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2025 Pazar
°C

Hansu'nun sözlerine tepki

Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, okur-yazar olmayanlar vatandaşlar için sarf ettiği sözlerden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu'ya tepki gösterdi.

Hansu`nun sözlerine tepki
08 HAZİRAN 2010 SALI 08:53
0
1848
0
AA aa
Bingöl'de 3 Haziran 2010 Perşembe günü Okuma–Yazma Kursu Bitirenler için Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda bir sertifika töreni düzenlendi. Törende kürsüye çıkan Milli Eğitim Müdürü M. Ali Hansu, “ Okuma yazma bilmeyenlerin vatandaş olma hakları yoktur. Hatta bu insanlara fırından ekmek bile verilmemesi gerekir” şeklinde bir konuşma yapması tepkilere neden oldu. Hansu'nun bu konuşmasına en sert tepki Eğitim-Sen Bingöl Şubesinden geldi.
Okuma yazma bilmeyen tüm herkesin adına açıklama yaptıklarını duyuran Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu, İl Milli Eğitim Müdürünün bu söyleminin kendi halk gerçekliğinden bihaber bir şekilde dile getirdiği belirtilerek, “Milli Eğitim Müdürünün tarihten sosyolojiden, sosyo-ekonomik koşullardan yoksun bilim dışı kendi halk gerçekliğinden bihaber bir şekilde dile getirdiği bu açıklamaları utançla karşılıyoruz. Yakın bir zamana kadar Türkçeyi dahi bilmeyen, sıkıyönetim ve OHAL'lerde yaşamış, kendi anadilinde eğitim hakkından mahrum ve yakın bir zamana kadar anadilde konuşması yasak olan bir halka devletin bölge halkına eğitim gibi önem arz eden kurumunun ildeki temsilcisinin ağzından bakışını tekrar gün yüzüne çıkarmıştır. Tarihinde köklü bir eğitim bilincine sahip, cumhuriyet dönemine kadar bu bilinci medreselerde sürdürmüş, edebi, ilmi ve felsefi anlamda mümtaz şahsiyetler yetiştirmiş ve günümüzde bu bilincin yansımalarıyla eğitime ve eğitimciye derin bir muhabbet duyan ve saygı gösteren halkımızın taktirine sunmaktayız” denildi.
 

 

Bingöl Online Haber Servisi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın