KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Hant'tan tıp bayramı mesajı

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, kaliteli bir sağlık sisteminin, nitelikli bir toplumun en önemli şartı olduğunu vurguladı.

Hant`tan tıp bayramı mesajı
14 MART 2011 PAZARTESİ 08:29
0
1666
0
AA aa

Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

“Gece gündüz demeden hayatını insanlığa adayan değerli sağlık çalışanlarımızın, tıp bayramını kutlamak, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen; bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren sağlık çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlarız” diyen Hant, şunları kaydetti: “Çağdaş dünyada bireyin ve toplumun sağlık ihtiyaçlarının karşılanması, kurumlarımızın en öncelikli görevleri arasında bulunmaktadır. Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel şart ve anayasal bir haktır. Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisi de, sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesidir. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği dünyamızda, sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişmeler kaydedilmektedir.”

Vatandaşlara kolay, erişilebilir ve etkin sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görevin tüm sağlık çalışanlarına düştüğünü belirten Hant, “İnsan sağlığının korunması, sağlık sorunlarının giderilmesi, tüm insanlığın ve toplumun en önemli hedefidir. Bu nedenle, hekimlik mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür. Sağlığımızı emanet ettiğimiz hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın, bu hizmet kervanında özveri ve inançla, meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet üretmeye devam edeceklerine inancım sonsuzdur. Ülkemizde, insanların sağlığına kavuşmaları için Hipokrat yemini ederek, tüm zorluklara rağmen sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkarılması için, büyük bir duyarlılıkla ve fedakarca sürdüren tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutlarım” dedi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
19.04.2024
15:58
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Merkez Bankası'nın, piyasa katılımcıları ile yaptığı anketin sonuçlarına göre, piyasanın yıl sonu enflasyon, döviz kuru, politika faizi ve büyüme rakamı tahminleri açıklandı.
19.04.2024
15:30
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Bingöl merkeze bağlı bir köyün dağlık alanında mahsur kalan 4 vatandaş, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın