KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2025 Salı
°C

Hapis cezası yerine kamu yararına çalışacaklar

Bingöl Valiliği ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı arasında kamu yararına çalıştırma işbirliği protokolü imzalandı. Buna göre, yükümlüler hapis cezası yerine Bingöl Valiliği’ne bağlı kurumlarda kamu yararına çalışacak.

Hapis cezası yerine kamu yararına çalışacaklar
25 ŞUBAT 2014 SALI 01:10
0
2658
0
AA aa

Mahkemelerce haklarında kamu yararına çalışma cezası verilen yükümlülerin kamu kurumlarında çalıştırılmasında kurumların ihtiyaç duydukları iş gücü sayısını tespit etmek ve çalışma yaptırımı uygulanan yükümlülerin kamu kurumlarına eşit bir şekilde dağılımının sağlanması için Bingöl Valiliği ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı arasında İş Birliği Protokolü imzalandı.

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ceran'ın imzaladığı protokol ile Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce takibi yapılan yükümlülerin Bingöl Valiliğine bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında etkin ve verimli bir şekilde istihdamının sağlanacağı belirtildi. Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ ile Denetimli Serbestlik Müdürü Orhan Kaykaç'ın da hazır bulunduğu imza töreninde Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ceran yaptığı açıklamada: ”Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce 2013 yılında toplam 130 kişinin 20 kamu kuruluşunda, toplam 40 bin saat çalıştığını bunun hem ülke ekonomisine hem de cezaevine girmeyerek cezalarını toplum içerisinde tamamlayan yükümlülere büyük katkılarının olduğunu bildirdi.

Başsavcı Ceran, yükümlülerin hem cezaevinde bulunmamasından hem de çalıştıkları kuruma faydaları açısından Kamu Çalışma yaptırımları büyük önem arz ettiğini, bu nedenle Valilikle yapılan protokolle birlikte kamu çalışma cezalarının Bingöl ili ve ilçelerinde daha etkin ve verimli bir şekilde uygulanacağını belirtti.

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, protokolle birlikte Valiliğe bağlı tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verilerek çalışma cezalarının uygulamalarının koordineli bir şekilde yerine getirileceğini belirterek, protokol kapsamında personel ihtiyacı bulunan kamu kurumlarının tespit edilerek yükümlülerin bu kurumlara ihtiyaca göre yerleştirilmesinin sağlanacağını söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.09.2025
00:11
Bingöl Üniversitesi`nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi'nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonuyla akademik ve idari sistemini köklü biçimde revize etti. Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda 750-1000 bandına girmeyi hedefleyen kurum, bilimsel etki, sürdürülebilirlik, uluslararasılaşma ve toplumsal katkıyı merkezine alarak hem bölgesel kalkınmaya hem de küresel akademik prestije odaklandı.
15.09.2025
14:37
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Devam eden projeleri yerinde inceleyip yüklenici firmalardan bilgi alan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel; 'Her yeni okul Bingöl'ün eğitim geleceğine yapılan büyük bir yatırımdır. Hayırseverlerimizin desteği ve devletimizin imkânlarıyla eğitimde daha güçlü bir geleceğe yürüyoruz' dedi.
15.09.2025
13:55
Bingöl`de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 91 kilo 250 gram kubar esrar ele geçirildi. İki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
15.09.2025
12:18
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri ekiplerince yapılan çalışmalarda, çalıntı kaydı bulunan 1 motosiklet tespit edilerek sahibine teslim edildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şahsa trafik ihlalinden ceza kesildi!
15.09.2025
11:49
Bingöl`de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl'de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz yetiştiricilerine sulama dönemi uyarısında bulundu! 'Gün aralığını uzatın, sonra yavaş yavaş suyu kesin!'
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın