KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2025 Salı
°C

Harçlıkları yoksul aileye kurban aldılar

Yedisu YİBO öğrencileri örnek bir davranış sergileyerek, harçlıkları ve topladıkları yardımlarla aldıkları kurbanı yoksul bir aileye verdiler.

Harçlıkları yoksul aileye kurban aldılar
06 ARALIK 2008 CUMARTESİ 11:08
0
1417
0
AA aa
Yedisu ilçesinde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) eğitim gören  3'üncü sınıf öğrencileri örnek bir davranış sergileyerek, harçlıkları ile birlikte arkadaşları, öğretmen ve ilçe halkından topladıkları yardım paraları ile fakir bir aileye kurbanlık hayvan aldı.
  Kurban Bayramı öncesinde bir araya gelen Yedisu YİBO 3/B sınıfı öğrencilerinden Yağmur Ceren Kaya, Ömer Faruk Sedal, Bilge İlkay ve Güneş Özege ilçelerinde bulunan ve 25 yıl önce eşini kaybeden fakir ve yardıma muhtaç Kevi Kısak isimli bayana kurbanlık hayvan almaya karar verdi. Öğrenciler bu fikirlerini öğretmenleri ile paylaşarak yardım toplamak istediklerini belirtti. Öğrencilerin örnek davranışı karşısında duygulanan öğretmenlerin çalışmaya destek vereceğini söylemesinden güç alan çocuklar okulda arkadaşları ve öğretmenlerinden para toplamaya başladı. 4 öğrenci eğitim gördükleri okuldaki arkadaşlarının harçlıkları ve öğretmenlerinin verdiği maddi desteğin ardından ilçedeki esnaf ve vatandaşlardan da para toplayarak 3 günde biriktirdikleri 160 YTL ile bir keçi aldılar.
 'Hayatımda İlk Defa Kurban Kesecem'
Öğrenciler tarafından alınan keçi ilçede yaşayan fakir ve yardıma muhtaç 55 yaşındaki Kevi Kısak'a teslim edildi. Fakir bayanın evine kadar giderek keçiyi teslim eden öğrencilerin bu davranışı karşısında duygulanan Kevi Kısak, hayatında ilk defa kurban keseceğini söyledi. Kısak, fakir olduğu için bu güne kadar hiç kurban kesemediğini ve öğrencilerin bu anlamlı davranışından dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade etti. İki çocuk annesi olduğunu belirten Kevi Kısak, çocuklarının da il dışında olduğunu ve gelirleri yetersiz olduğu için kendisine yardımcı olamadıklarını dile getirdi.
  Örnek bir davranış sergileyerek Kurban Bayramı öncesinde fakir bayanı sevindiren öğrencilerden Ömer Faruk Sedal, bu yardımı toplamanın kendi fikirleri olduğunu söyledi. Bilge İlkay isimli öğrenci ise yardımdan amaçlarının fakir bir aileyi sevindirmek olduğunu dile getirdi. Yağmur Ceren Kaya ise, bu yardımı toplarken sınıf arkadaşları, öğretmenleri ve Yedisu halkından büyük bir destek aldıklarını açıkladı. Güneş Özege isimli öğrenci ise yardıma destek veren herkese teşekkür ettiklerini belirterek, bu çalışmayı yaparken hiç bir sorun yaşamadıklarını ifade etti.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2025
22:25
Serdest Burkay, Vakıfbank`tan İstifa Etti
Serdest Burkay, Vakıfbank'tan İstifa Etti
VakıfBank'ta önemli görevlerde bulunan ve son olarak Ankara Ticari Müdürü olarak görev yapan Serdest (Sabır) Burkay, görevinden istifa etti.
14.07.2025
22:06
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl'de afetlere müdahale kapasitesini arttırma ve yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde jandarma ekiplerine arama ve kurtarma ekipmanları teslim edildi.
14.07.2025
21:59
Seven:
Seven: 'Tarihte Yeni Bir Sayfa Açılmıştır'
AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, 'Türkiye; uzun, acılı, sancılı, gözyaşlarıyla dolu bir sayfayı dün itibariyle kapatmaya başlamıştır. Bugün, yeni bir gündür. Bugün, tarihte yeni bir sayfa açılmıştır'
14.07.2025
21:40
`15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir`
'15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir'
15 Temmuz hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde vurulan Gazi Onur Asutay, o günü anlattı ve ekledi: 'Vatan sağ olsun, biz o gece sadece kendimizi değil, geleceğimizi savunduk.'
14.07.2025
21:21
Cam kırığı yangına neden oldu
Cam kırığı yangına neden oldu
Bingöl'ün Kığı ilçesinde çıkan örtü yangını ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü. Yangına, can kırığının neden olduğu öğrenildi.
14.07.2025
12:07
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Muş'ta düzenlenen ANALİG grup müsabakalarında rakiplerine şans tanımayarak birincilikleri elde eden Bingöllü sporcular, Çorum'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın