KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Harçlıklarıyla kitap aldılar

‘Benim Kitap Kumbaram’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir aylık harçlıklarını biriktiren öğrenciler, fuarın açıldığı gün kumbaralardaki paralarla kitap aldılar. Öğrenciler, yaklaşık 15 bin eserin sergilendiği fuarda kitap seçmekte zorlandılar.

Harçlıklarıyla kitap aldılar
28 MAYIS 2013 SALI 10:41
0
1693
0
AA aa

Timpaş Yayınları'nın 2008'den buyan yürüttüğü “Benim kitap Kumbaram' adlı sosyal sorumluluk projesi Bingöl'de ilk kez bu yıl gerçekleştirildi. Bingöl Valiliği, İL Milli Eğitim Müdürlüğü, Timpaş ve Yenpa Kitap & Kırtasiye işbirliğiyle Kız Meslek Lisesi yanındaki spor salonunda açılan kitap fuarının 27-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında açık olacağını belirten Timpaş Doğu ve Güneydoğu Bölge Müdürü Cuma Yener, tüm okulların fuarı ziyaret ettiğini söyledi.

Temel amaçlarını “okumaya teşvik etmek ve kitap sevgisini aşılamak' olarak açıklayan Yener: “Yaklaşık bir ay önce tüm okullarda kumbara dağıttık. Her öğrenci harçlıklarından arttığı paraları kumbarasında biriktirdi. Bugün de gelip kumbaralarındaki paralara göre çek alıp diledikleri kitapları satın aldılar. Hemen her öğrenci 2-3 kitap aldı. Satın aldıkları kitap, hediye edilen veya ödünç verilen kitaptan daha cazip geliyor ve öğrenciler para ödeyerek aldıkları kitaplara daha fazla değer veriyorlar” dedi.

Otuz civarında yayın evinin katıldığı fuarda 15 bin dolayında eserin alıcıya sunulduğunu ifade eden Yener, ilk günde ortalama Bin 500 kitap satıldığını söyledi.

Ailelerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini, tüm vatandaşların fuarı ziyaret edebileceğini kaydeden Yener, bu faaliyetin Bingöl'de gelenekselleşeceğini de sözlerine ekledi.

HANGİ KİTABI SEÇECEKLERİNE KARAR VEREMEDİLER

İlk, orta ve lise öğrencilerinin ilgi gösterdiği fuarı, okulöncesi eğitim kurumlarının da ilgisi büyük oldu. Birçok öğrenci hangi kitabı seçeceğine karar veremezken, bu konuda öğretmenler ve fuar görevlileri yardımcı olmaya çalıştılar.

Fuar alanını ziyaret ederek kumbaralardaki paralarıyla kitap alan Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri de kitaplarını öğretmenleri nezaretinde seçtiler. Okul Müdiresi Hatice Başoğuz: “Çok güzel bir etkinlik. Kitap okumak insana birçok artı kazandırır. Çok okuyan kimselerin daha başarılı, anlama ve yorumlama kabiliyeti yüksek kişiler olduğu görülmektedir. Bizler de öğrencilerimize kitap sevgisini aşılamak için fuar alanını gezdik ve her öğrencimiz 2-3 adet kitap satın aldılar” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2024
16:54
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Bingöl'de bulunan kayıp eşyalara ulaşmanın güvenli ve kolay yöntemini geliştiren öğrenciler, web sitesi tasarladılar ve projeleri, TÜBİTAK 2204A Malatya Bölge Finali'nde birinci oldu. Kaybettiğiniz eşyalara nasıl ulaşabileceksiniz? Detaylar haberimizde…
21.05.2024
15:39
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Bingöl'de polis ekiplerinin dikkati sayesinde iki vatandaş, 355 Bin TL dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
21.05.2024
14:55
Bingöl`de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.'nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın