KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2025 Perşembe
°C

Hasenek dağı'na kayakevi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl Merkeze bağlı Aşağıköy mevkiinde bulunan Hasenek Dağı üzerinde kayak evinin yapılacağını bildirdi.

Hasenek dağı`na kayakevi
24 KASIM 2010 ÇARŞAMBA 09:04
0
2312
0
AA aa

Bingöl'de yoğun kar yağması ve uzun kış mevsimine rağmen kayak sporundan beklenilen oranda yararlanılmıyordu. Bunun en önemli sebeplerinden biri de, Bingöl'de yeterli kayak tesislerimizin olmayışı idi. Bingöl'de kayak sporundan yararlanılabilmesi için Bingöl Merkeze bağlı Aşağıköy mevkiinde bulunan Hasenek Dağı üzerinde kayak evi yapılacak. 2010 yatırım programına alınan ve 23 Kasım 2010'da da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan kayakevinin sorunu Bakan Yılmaz'ın katkılarıyla çözüldü.
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan AK Parti Bingöl Milletvekili Coşkun, Bingöl Merkeze bağlı Aşağıköy mevkiinde bulunan Hasenek Dağı üzerinde kayak evinin yapılacağının müjdesini verdi.

Bingöl'ün bu önemli ihtiyacı Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katkılarıyla çözüme kavuşacağını söyleyen Coşkun, “Bingöl'ün en önemli kayak merkezi olabilecek potansiyele sahip Hasenek Dağı'nda yeni ve modern bir kayak tesisinin yapımı için Sayın Bakanımızın talimatıyla başlatılan çalışmalar sonucunda 2010 yatırım programına alındı ve 23.11.2010'da da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapıldı. 1,5 yılda tamamlanması planlanan bu tesis de 70 yataklı kayakevi, kar sıkıştırma makineleri teleski telesiyej ve çocuk kayak pisti de bulunacak. Çok modern ve kapsamlı olacak bu Hasenek Dağı Kayak Merkezinin Bingöl'deki kayak severlerin önemli ihtiyacını karşılayacak. Bilindiği üzere Bingöl'de kayak sporu eskiden çok gelişmişti ve Avrupa kayak şampiyonu bile çıkarmıştık. İşte bu potansiyeli tekrar yeniden kazanacağız ve çocuklarımızın hem kayak öğrenmesini hem de ilimizde kayak sporunun gelişmesini, hak ettiği yere gelmesini sağlamış olacağız. Bu tesis aynı zamanda çevre illerden gelecek kayak severlerin de ihtiyacını giderecek ve ilimize turizm geliri de sağlamış olacaktır. Bu tesisin Bingöl'e ve kayak severlere hayırlı olmasını diliyor, başta Bakanımız Cevdet Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın