KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2026 Cuma
°C

Hasta kurtarma operasyonu

Bingöl'de kardan dolayı yolu kapalı olan bir köyde astım hastası yaşlı bir kadın, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi tarafından kar ve tipiye rağmen yaklaşık 6 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından hastaneye ulaştırıldı.

Hasta kurtarma operasyonu
25 ŞUBAT 2011 CUMA 08:21
0
2434
0
AA aa

Edinilen bilgiye göre, merkeze 60 kilometre uzaklıktaki Dallıtepe Köyü'nde astım hastası olan 75 yaşındaki Yıldız Kişin'in rahatsızlandığı ihbarını alan AKUT, hemen hazırlıklara başladı. 112 Acil Servis ekiplerine de haber veren AKUT, köye gitmek için harekete geçti.

Derneğe ait araçla yola çıkan Ahmet Ateş başkanlığındaki 5 kişilik ekip, araçla ancak 20 kilometre gidebildi. Ekipten 2 kişi geriye kalan yaklaşık 40 kilometrelik kısmı da kar ve tipiye rağmen kar motoru ile giderek köye ulaştı. Köye ulaşan ekip zaman kaybetmeden hastayı kar motoruna bindirerek dönüşe geçti. Dönüş yolunda büyük sıkıntılar yaşayan ekip, zaman zaman durarak hastaya rahat nefes alabilmesi için yanında bulundurduğu nefes açıcı sprey ilacı vererek sağlık durumunu kontrol etti.

Motorun çıkmakta zorlandığı 6-7 noktada 2 kişilik kurtarma ekibi bireysel çabaları ile motoru tekrar saplandığı yerden çıkararak yollarına devam etti. Karla kaplı yol güzergahında rampanın olduğu bir noktada hastayı indirerek bir süre sırtlarında taşıyan kurtarma ekibi, uzun uğraşlar sonrasında hastayı bekleyen AKUT aracına yetiştirmeye başardı. Burada bekleyen ekibin diğer elamanlarınca araca bindirilen hasta, asfalt yolda bekleyen ambulansa ulaştırıldı.

İlk müdahalesi ambulansta yapılan hasta, daha sonra Bingöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan müdahalenin ardından rahat nefes alabilmesi için oksijen tüpüne bağlanan hastanın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Kendi hayatlarını tehlikeye atarak hastalarını kurtaran ekibe minnettar olduğunu belirten Yıldız Kişin'in oğlu Ali Kişin, "Çok zor koşullarda köye ulaşarak hastamızı kurtaran tüm ekipten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş ise, hiçbir menfaat beklemeden yaptıkları çalışmanın insanlık görevi olduğunu ve "Allah sizden razı olsun" kelimesinin bütün zorluk ve sıkıntılarına değdiğini ifade etti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
25.06.2026
11:58
Karne Sevinci Bingöl`de Şenliğe Dönüşecek
Karne Sevinci Bingöl'de Şenliğe Dönüşecek
Bingöl Belediyesi, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karne heyecanı yaşayan çocuklar için renkli bir şenlik programı hazırladı. 26 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar, birbirinden eğlenceli gösteri ve aktivitelerle yaz tatiline coşkulu bir başlangıç yapacak.
25.06.2026
11:47
12Bingölspor`da Gözler 6 Temmuz`a Çevrildi
12Bingölspor'da Gözler 6 Temmuz'a Çevrildi
Yeni başkanını arayan 12Bingölspor'da yeni kongre tarihi açıklandı. 6 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen kongre için Kulüpten yapılan açıklamada; 'Kulübümüzün geleceğine katkı sunmak isteyen tüm üyelerimizi ve spor camiamızı genel kurul toplantısına katılmaya, kulübümüze sahip çıkmaya ve yönetime talip olmaya davet ediyoruz.'
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın