KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Hasta kurtarma operasyonu

Bingöl'de kardan dolayı yolu kapalı olan bir köyde astım hastası yaşlı bir kadın, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi tarafından kar ve tipiye rağmen yaklaşık 6 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından hastaneye ulaştırıldı.

Hasta kurtarma operasyonu
25 ŞUBAT 2011 CUMA 08:21
0
2446
0
AA aa

Edinilen bilgiye göre, merkeze 60 kilometre uzaklıktaki Dallıtepe Köyü'nde astım hastası olan 75 yaşındaki Yıldız Kişin'in rahatsızlandığı ihbarını alan AKUT, hemen hazırlıklara başladı. 112 Acil Servis ekiplerine de haber veren AKUT, köye gitmek için harekete geçti.

Derneğe ait araçla yola çıkan Ahmet Ateş başkanlığındaki 5 kişilik ekip, araçla ancak 20 kilometre gidebildi. Ekipten 2 kişi geriye kalan yaklaşık 40 kilometrelik kısmı da kar ve tipiye rağmen kar motoru ile giderek köye ulaştı. Köye ulaşan ekip zaman kaybetmeden hastayı kar motoruna bindirerek dönüşe geçti. Dönüş yolunda büyük sıkıntılar yaşayan ekip, zaman zaman durarak hastaya rahat nefes alabilmesi için yanında bulundurduğu nefes açıcı sprey ilacı vererek sağlık durumunu kontrol etti.

Motorun çıkmakta zorlandığı 6-7 noktada 2 kişilik kurtarma ekibi bireysel çabaları ile motoru tekrar saplandığı yerden çıkararak yollarına devam etti. Karla kaplı yol güzergahında rampanın olduğu bir noktada hastayı indirerek bir süre sırtlarında taşıyan kurtarma ekibi, uzun uğraşlar sonrasında hastayı bekleyen AKUT aracına yetiştirmeye başardı. Burada bekleyen ekibin diğer elamanlarınca araca bindirilen hasta, asfalt yolda bekleyen ambulansa ulaştırıldı.

İlk müdahalesi ambulansta yapılan hasta, daha sonra Bingöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan müdahalenin ardından rahat nefes alabilmesi için oksijen tüpüne bağlanan hastanın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Kendi hayatlarını tehlikeye atarak hastalarını kurtaran ekibe minnettar olduğunu belirten Yıldız Kişin'in oğlu Ali Kişin, "Çok zor koşullarda köye ulaşarak hastamızı kurtaran tüm ekipten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş ise, hiçbir menfaat beklemeden yaptıkları çalışmanın insanlık görevi olduğunu ve "Allah sizden razı olsun" kelimesinin bütün zorluk ve sıkıntılarına değdiğini ifade etti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın