KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ocak 2026 Çarşamba
°C

‘HASTANE MÜDÜRÜ AİLE HEKİMİNİ DARP ETTİ’ İDDİASI

Adaklı’da görev yapan Aile Hekimi Mehmet Aksu’nun hastane müdürü ve iki kardeşi tarafından darp edildiğini belirten HDP Grup Başkanvekili Baluken, konuyla ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi. Baluken, Darp sonrası Bingöl Devlet Hastanesine giden hekim Aksu'ya başından darp edilmiş olmasına rağmen, basit yaralama raporu verildiğini ve saldırganların ise savcılıkça serbest bırakıldığını kaydetti.

‘HASTANE MÜDÜRÜ AİLE HEKİMİNİ DARP ETTİ’ İDDİASI
04 AĞUSTOS 2014 PAZARTESİ 21:00
0
8697
0
AA aa

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl'ün Adaklı ilçesinde Aile Hekimi olarak görev yapan Mehmet Aksu'nun durumuna ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne soru önergesi verdi.

Sorularının Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını isteyen Baluken, önergesinde: “Bingöl ili Adaklı ilçesinde görev yapan Aile Hekimi Mehmet Aksu, 25 Temmuz 2014 tarihinde mobil görevdeyken, hastane müdürü tarafından yetkisi bulunmamasına rağmen, görevde bulunmadığı gerekçesiyle hakkında tutanak tutturulmuştur. Mobil görevden dönen Aksu, hastane müdürüne tutanağı neden tuttuğunu sormuş, sonrasında ise hekimin beyanına göre hastane müdürü tarafından hakaretlere maruz kalmıştır. Bayram tatilinden sonra Adaklı'ya dönen hekim Aksu, Ankara'dan gelen Aile Hekimi Uzmanını karşılamak üzere kent merkezine gitmiştir. Kent merkezinde hastane müdürü, iki kardeşi ve yanlarındaki bir kaç kişi tarafından vücudunun ölümcül bölgelerine vurulmak üzere darp edilmiştir. Darp sonrası Bingöl Devlet Hastanesine giden hekim Mehmet Aksu'ya başından darp edilmiş olmasına rağmen, basit yaralama raporu verilmiş ve saldırganlar da savcılıkça serbest bırakılmıştır” ifadelerine yer verdi.

BALUKEN, ŞU SORULARIN CEVAPLANDIRILMASINI İSTEDİ

1- Adaklı Hastane Müdürü'nün görevde olan bir aile hekimi hakkında tutanak tutma yetkisi var mıdır? Yoksa yetki aşımı ile ilgili hastane müdürü hakkında soruşturma açılmış mıdır?

2- Aile hekimi Mehmet Aksu'ya yönelik hakaretlerinden ötürü hastane müdürü hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa hangi aşamadadır?

3- Bingöl il merkezinde hekim Mehmet Aksu'yu darp eden saldırganların içerisinde bulunan hastane müdürü hakkında Bakanlıkça hangi yaptırımlarda bulunacaksınız?

4- İl merkezinde aile hekimine saldıran kişilerle ilgili hukuki soruşturmada Bakanlıkça taraf olup darp edilen hekime sahip çıkacak mısınız? Altı saldırganın yol kesme, şiddet ile darp etme ve planlı bir şekilde gasp etme şeklinde gerçekleştirdiği saldırıya rağmen serbest bırakılmalarının izahı var mıdır? Bu kişilerin serbest bırakılmasında AKP'li yerel siyasetçilerin devreye girerek Savcılıkla birlikte bu kararı aldıkları ifade edilmektedir. Yargı ve siyaset işbirliği ile gerçekleştirilen bu hukuksuz duruma ilişkin Bakanlığınızın Adalet Bakanlığı ile bir görüşmesi olacak mıdır? Hukuksuzluğa sebep olan kamu görevlisi ve siyasetçiler hakkında soruşturma açılacak mıdır?

5- Aile hekimi Aksu'nun ölümcül yaralanmaya maruz kalmasına rağmen, hakkında basit yaralama raporu veren doktor hakkında soruşturma açılmış mıdır?

6- Bakanlık olarak, kurumunuzun bünyesinde çalışan hekimin can güvenliğini sağlamakla ilgili sorumluluğunuzu yerine getirmeme durumunun izahı nedir? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.01.2026
10:59
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ile mücadelede altın satışlarına yeni kurallar getiriyor. Altın alım-satımlarında uygulanacak kurallarla takip daha sağlıklı hale gelecek. Sistemle birlikte hem kayıt dışı işlemlerin önlenmesi hem de sahte altınla mücadele hedefleniyor. Ödemeler yalnızca kredi kartı ve IBAN ile gerçekleştirilecek.
07.01.2026
10:17
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
3. Lig 2. Grup'ta ilk yarıyı 10 puan farkla lider tamamlayan 12 Bingölspor, transferlerle güçlenen kadrosu, verimli geçen kamp süreci ve Tahkim'den çıkan sevindirici kararların ardından ikinci yarıya Karaköprü deplasmanında 'devam' demeye hazırlanıyor.
07.01.2026
09:21
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde katılımcılara sağlanan yüzde 30'luk devlet katkısının yüzde 20'ye düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete'de yayımlandı.
07.01.2026
08:59
Bingöl Valisi Değişti. Usta Yalova`ya, Çelik Bingöl`e atandı
Bingöl Valisi Değişti. Usta Yalova'ya, Çelik Bingöl'e atandı
Valiler Kararnamesi açıklandı. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Yalova'nın yeni valisi oldu. Niğde Valisi Cahit Çelik ise Bingöl Valisi olarak atandı. 2006-2008 yılları arasında Genç Kaymakamlığı görevinde bulunan Çelik, Bingöl'ü yakından tanıyan bir isim…
06.01.2026
16:44
'Deyirê Zazakî Avni Polat' her hafta TRT Kurdi ekranlarında
TRT Kurdi ekranlarında Zazaca kültür ve sanat dünyasına katkı sunmayı amaçlayan yeni program 'Deyirê Zazakî Avni Polat' yayına başladı. Program, her Çarşamba saat 22.00'de izleyicilerle buluşuyor.
06.01.2026
16:13
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Kebude: 'Açıklanan rakamlar hayatın gerçeğiyle örtüşmüyor'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın