KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Kasım 2026 Pazartesi

‘HASTANE MÜDÜRÜ AİLE HEKİMİNİ DARP ETTİ’ İDDİASI

Adaklı’da görev yapan Aile Hekimi Mehmet Aksu’nun hastane müdürü ve iki kardeşi tarafından darp edildiğini belirten HDP Grup Başkanvekili Baluken, konuyla ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi. Baluken, Darp sonrası Bingöl Devlet Hastanesine giden hekim Aksu'ya başından darp edilmiş olmasına rağmen, basit yaralama raporu verildiğini ve saldırganların ise savcılıkça serbest bırakıldığını kaydetti.

‘HASTANE MÜDÜRÜ AİLE HEKİMİNİ DARP ETTİ’ İDDİASI
04 AĞUSTOS 2014 PAZARTESİ 21:00
0
9495
0
AA aa

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl'ün Adaklı ilçesinde Aile Hekimi olarak görev yapan Mehmet Aksu'nun durumuna ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne soru önergesi verdi.

Sorularının Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını isteyen Baluken, önergesinde: “Bingöl ili Adaklı ilçesinde görev yapan Aile Hekimi Mehmet Aksu, 25 Temmuz 2014 tarihinde mobil görevdeyken, hastane müdürü tarafından yetkisi bulunmamasına rağmen, görevde bulunmadığı gerekçesiyle hakkında tutanak tutturulmuştur. Mobil görevden dönen Aksu, hastane müdürüne tutanağı neden tuttuğunu sormuş, sonrasında ise hekimin beyanına göre hastane müdürü tarafından hakaretlere maruz kalmıştır. Bayram tatilinden sonra Adaklı'ya dönen hekim Aksu, Ankara'dan gelen Aile Hekimi Uzmanını karşılamak üzere kent merkezine gitmiştir. Kent merkezinde hastane müdürü, iki kardeşi ve yanlarındaki bir kaç kişi tarafından vücudunun ölümcül bölgelerine vurulmak üzere darp edilmiştir. Darp sonrası Bingöl Devlet Hastanesine giden hekim Mehmet Aksu'ya başından darp edilmiş olmasına rağmen, basit yaralama raporu verilmiş ve saldırganlar da savcılıkça serbest bırakılmıştır” ifadelerine yer verdi.

BALUKEN, ŞU SORULARIN CEVAPLANDIRILMASINI İSTEDİ

1- Adaklı Hastane Müdürü'nün görevde olan bir aile hekimi hakkında tutanak tutma yetkisi var mıdır? Yoksa yetki aşımı ile ilgili hastane müdürü hakkında soruşturma açılmış mıdır?

2- Aile hekimi Mehmet Aksu'ya yönelik hakaretlerinden ötürü hastane müdürü hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa hangi aşamadadır?

3- Bingöl il merkezinde hekim Mehmet Aksu'yu darp eden saldırganların içerisinde bulunan hastane müdürü hakkında Bakanlıkça hangi yaptırımlarda bulunacaksınız?

4- İl merkezinde aile hekimine saldıran kişilerle ilgili hukuki soruşturmada Bakanlıkça taraf olup darp edilen hekime sahip çıkacak mısınız? Altı saldırganın yol kesme, şiddet ile darp etme ve planlı bir şekilde gasp etme şeklinde gerçekleştirdiği saldırıya rağmen serbest bırakılmalarının izahı var mıdır? Bu kişilerin serbest bırakılmasında AKP'li yerel siyasetçilerin devreye girerek Savcılıkla birlikte bu kararı aldıkları ifade edilmektedir. Yargı ve siyaset işbirliği ile gerçekleştirilen bu hukuksuz duruma ilişkin Bakanlığınızın Adalet Bakanlığı ile bir görüşmesi olacak mıdır? Hukuksuzluğa sebep olan kamu görevlisi ve siyasetçiler hakkında soruşturma açılacak mıdır?

5- Aile hekimi Aksu'nun ölümcül yaralanmaya maruz kalmasına rağmen, hakkında basit yaralama raporu veren doktor hakkında soruşturma açılmış mıdır?

6- Bakanlık olarak, kurumunuzun bünyesinde çalışan hekimin can güvenliğini sağlamakla ilgili sorumluluğunuzu yerine getirmeme durumunun izahı nedir? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.11.2026
23:01
12Bingölspor`dan altın değerinde 3 puan
12Bingölspor'dan altın değerinde 3 puan
Deplasmanda İskenderunspor'u Ömer Yanık'ın golüyle mağlup eden 12Bingölspor, hem galibiyet hasretine son verdi hem de lig sıralamasında yükselişe geçti. Geçen hafta 10. sırada bulunan yeşil-beyazlı ekip, puanını 13'e çıkararak 8. sıraya yerleşti.
01.11.2026
22:59
Genç Muratspor`dan sahasında kritik galibiyet!
Genç Muratspor'dan sahasında kritik galibiyet!
Taraftarının desteğini arkasına alan Bingöl temsilcisi, Van İlvan Spor karşısında ilk yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti. Numan ve Selahattin Aras'ın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılan Genç Muratspor, puanını 4'e yükselterek grupta 6. sıraya yerleşti.
01.11.2026
22:58
Bingöllü Sporculardan uluslararası arenada 7 madalya!
Bingöllü Sporculardan uluslararası arenada 7 madalya!
17. Kemer Uluslararası Bocce Turnuvası'nda Millî Takım formasıyla mücadele eden Bingöllü sporcular, 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
01.11.2026
22:57
Bingöl`de feci kaza! 23 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Bingöl'de feci kaza! 23 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Bingöl merkez Ekinyolu köyü mevkiinde takla atan araçta bulunan 23 yaşındaki Yücel Yüksel yaşamını yitirdi. Kazada 3 kişi ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
01.11.2026
22:56
Bingöl`de otomobil yayalara çarptı! 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'de otomobil yayalara çarptı! 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Ilıcalar beldesinde yolun karşısına geçmeye çalışan iki yayaya otomobil çarptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki Sude Naz Bolluk, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralı Ali Osman Aktay'ın tedavisi ise sürüyor.
01.11.2026
00:37
Akaryakıta zam geldi! 100 TL`yi aştı!
Akaryakıta zam geldi! 100 TL'yi aştı!
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın