KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Hastanede yangın tatbikatı

Bingöl Devlet Hastanesi Baştabipliği yangınla mücadele ekiplerinde görevli personel ile diğer personelin yangından korunma, yangını söndürme konularında eğitilmeleri için bir tatbikat düzenlendi...

Hastanede yangın tatbikatı
19 KASIM 2009 PERŞEMBE 01:59
0
1550
0
AA aa
Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yangın tatbikatında hastane personeline bir yangın yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verildi. Devlet Hastanesi'nde Sivil Savunma Amiri Aziz Bükey başkanlığında gerçekleştirilen tatbikata aralarında Sivil Savunmadan Sorumlu Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Tamer Özdemir ‘in de bulunduğu hastane personeli tatbikatı ilgiyle izlerken hepsi tek tek çıkarılan yangına yangın tüpü ile müdahale ederek yangın söndürme tekniklerini öğrendi.

Düzenlenen tatbikat hakkında bilgi veren Sivil Savunma Amiri Aziz Bükey, “Biz de bugün çıkması muhtemel olan bu tür yangınlara zamanında müdahale edebilmek için personelimize gerek teorik ve gerekse uygulamalı olarak bir eğitim vermek amacıyla tatbikat düzenledik" dedi.

Sivil Savunma uzmanı Metin Erdem, Bingöl Devlet Hastanesi bahçesinde uygulamalı olarak, hastane çalışanlarına olası bir yangında nasıl müdahale edileceği konusunda bilgi verdi. Yangının A, B, C, D ve E olmak üzere 5 sınıfa ayrıldığını belirten Erdem, her yangın sınıfına ayrı bir müdahale şekli olduğunu söyledi.

Erdem, yangın söndürmede kullanılacak araçlar ile ilgili şu bilgileri verdi:

A Sınıfı Yangınlar: Katı maddeler yani tahta, kâğıt, pamuk gibi maddeler bu sınıfa girer.  Bu yangınlar soğutma ve yanıcı maddenin uzaklaştırılması ile söndürülür ve kontrol edilir.

B Sınıf Yangınlar: Yanabilen sıvılar bu gruba girer. Benzin, yağlar gibi. Sis halinde su, köpük, kuru kimyevi toz ile bu yangınlar söndürebilir.

C Sınıfı Yangınlar: Bu yangın çeşidi yanıcı gaz maddeler yangınıdır. Bu yangınlar kuru kimyevi toz kullanarak söndürülür.

D Sınıfı Yangınlar: Yanabilen metal yangınları bu sınıfa girer. Bu yangınlarda kuru kimyevi toz kullanılarak söndürülebilir.

E Sınıfı Yangınlar: Elektrik yangınları bu sınıfa girer. Elektrik akımı kesilerek yangına müdahale edilmelidir.

Erdem tarafından verilen bilgilerin ardından uygulamalı olarak yangına müdahale şekli anlatıldı. Hastane bahçesinde küçük bir alan içerinse temsili yangın çıkarılarak, yangın tüpleriyle müdahale edildi.

 

Mehmet Ali YILDIRIM

Bingölonline Haber Servisi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın