KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2026 Perşembe
°C

Hastaneydi ahır oldu!

Bir zamanlar Genç İlçesi’nde sağlık hizmetlerinin verildiği Devlet Hastanesi eski hizmet binası şimdilerde ahır olarak kullanılıyor. Muhtar Alçiçek, yapının değerlendirilmesi çağrısında bulunurken, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün buraya talip olduğu öğrenildi.

Hastaneydi ahır oldu!
02 NİSAN 2013 SALI 10:51
0
3553
2
AA aa

Bingöl'de 1 Mayıs 2003'te meydana gelen deprem sonrası 'Orta hasarlı' raporu verilip 2007 yılında boşaltılan Genç Devlet Hastanesi eski hizmet binası için önceki yıl sağlam raporu verilmişti. Ancak boşaltılmasından itibaren geçen 7 yıllık süre zarfında önleyici tedbirlerin alınmaması sonucu metruk hale gelen milyon liralık bina; ahır, odun deposu ve madde bağımlılarının yuvası haline geldi.

MUHTAR ALÇİÇEK: “HAZMEDEMİYORUM”

Yaşanan trajediyi yerinde inceleyen Genç İlçesi Kültür Mahallesi Muhtarı Ekrem Alçiçek, zamanında milyon liraların (trilyonların) harcandığı bu yapının harabeye dönmesini hazmedemediğini belirtip, metruk hale gelen yapının bir an evvel değerlendirilip tekrardan hizmete kazandırılması gerektiğini söyledi.

Alçiçek: “İlçemize sağlık alanında yıllarca hizmet veren ancak yaşadığımız bir deprem sonucu akıbeti muallakta kalan eski hastane binamızın metruk hale gelmesi kabullenebilecek bir durum değildir. Yapıya ilk hasar raporu verildiği zaman burası için önlem alınamaması sonucu bırakın içindeki malzemeleri, sadece kapı, pencere ve camları binlerce lira değerinde idi ama bunların hepsinin yerlerinde şu an yeller esmekte. İçi talan edilen milli servet, madde bağımlılarının yuvası haline gelmiş. Diğer yandan da ahır ve odun ambarı olarak kullanılmakta” dedi.

“BİNA BİR AN EVVEL DEĞERLENDİRİLMELİ”

Mevcut yapının bir an evvel onarımdan geçirilmesi ve akabinde ihtiyaç duyulan bir kuruma devir edilip değerlendirilmesi gerektiğini belirten Alçiçek: “İlçemizde yer sorununda dolayı okullar çarşı merkezinde yapılırken zamanında nedense bu binamızın bir okula dönüştürülmesi pek düşünülmedi. Aynı şekilde yer sorunundan dolayı yıllarca halkımızın hayalini kurduğu Genç Meslek Yüksek Okulu için eğitim binası olarak yada meslek yüksek okulumuzda okuyacak öğrencilerin kalabilecekleri bir yurt olarak ta düşünülebilirdi. Yetkililerimizin bu yapı için hızlı bir şekilde bakım ve onarım çalışması yapıp burayı ihtiyaç duyulan bir kuruma tahsis etmeleri ilçemizin menfaatine olacaktır” ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM TALİP OLDU

Basına yansıyan bu haber üzerine yapılan araştırmada, hastane binası ve lojmanların mülkiyetinin Maliye Hazinesi'ne ait olduğu ancak Sağlık Bakanlığı'na tahsis edildiği, hastanenin taşınmasının ardından lojman bölümünün onarılıp ortaöğretim yurdu olarak hizmete sunulması için İlçe Özel İdaresi'ne tahsisinin yapıldığı ve lojmanların yurda dönüştürüldüğü belirtildi.

Hastane binasının eğitim kurumuna dönüştürülmesi için yaklaşık 4 ay önce İlçe Özel İdaresi'nden talepte bulunan Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne uygunluk yazısı verildiği ve krokisinin hazırlanıp tahsisi noktasında sakıncanın bulunmadığı aktarıldı.

Yapının tahsisi için Genç Mal Müdürlüğü'ne yapılan talep başvurusunun Ankara'ya gönderildiği, buradan gelecek olumlu yanıtın akabinde eski hastane binasının Genç Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsisi edileceği kaydedildi.

Genç Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, yeterli ödeneğin temin edilmesi durumunda şuanda ahır olarak kullanılan eski hastane binasını güçlendirerek ortaokul yada ilkokula dönüştüreceği öğrenildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Necmettin Tetik (@Misafir_12917)
03 Nisan 2013 Çarşamba 00:46
Deprem esnasında orta seviyede hasar görmüş bu inşaatın,geçen yıl sağlam bina olarak rapor edilmesi düşündürücüdür.Bu binanın taşıyıcı karkas sistemine takviye ve güçlendirme tahkimatı yapılması gerekmektedir.Aksi taktirde hizmete sokulması olası bir depremde felaket getirir...
gul bayır (@Misafir_12913)
02 Nisan 2013 Salı 23:01
GENÇ İŞİ Mİ???!!!!GEN İşi diyen kardaş sahip çık sahip bakma öle...vaktiyle bir lokanta açılır adam yazar bene hol...biraz zaman geçer ve...Bilenler bilmeyenlere anlatsınlar!!!Ayıptır devletin malıdır.beytül maldır...sen dişçide ki dolguyu atıyon mu???adama bak hele ya züllüllahı fi alem misin sen
09.09.2026
23:59
Bingöl`de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de trüf mantarının ekonomiye kazandırılması ve kentteki yapı stokunun deprem riski açısından incelenmesine yönelik iki ayrı proje için teknik destek protokolü imzalandı. Projelerden biri kırsal ekonomiye katkı sağlamayı, diğeri ise Bingöl'ün yapı güvenliğine ilişkin kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
09.09.2026
23:57
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
Apple, yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Değişken diyaframlı kamera sistemi, 2 nm A20 Pro işlemci ve büyütülen bataryalarıyla dikkat çeken telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı.
09.09.2026
23:56
Eğitim-Sen Bingöl`den KHK çağrısı:
Eğitim-Sen Bingöl'den KHK çağrısı: '10 yıllık hukuksuzluğa son verin'
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, KHK'larla görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve yargı süreçlerinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.
09.09.2026
23:55
Bingöl Üniversitesi`nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi'nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi, YÖK'ün Bilim Kafe Etkinlikleri kapsamında Gazze'de savaşın eğitim, bilim ve akademi üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek. 'Gazze'de Üniversite Olmak: Gazze İçin Bilim, Gelecek İçin Umut' başlıklı program, 16 Eylül'de Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
09.09.2026
23:53
Kadir Çintay yeniden aday:
Kadir Çintay yeniden aday: 'Hedefimiz 27'de 27'
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 2022-2026 döneminde hayata geçirilen çalışmaları ve yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. BİNTSO Başkanlığına yeniden aday olduğunu duyurarak Mavi Liste ile 10 meslek grubunda seçime gireceklerini belirten Çintay; Hedefimiz net, 27'de 27 yapmak.'
09.09.2026
14:13
DEM Parti`de yeni dönem mesajı: `Direnişin yanına inşayı koyacağız`
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın