KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Hatice belgin sosyal tesisi, eğitim yuvası oldu

Şahinbey Belediyesi tarafından Bingöl'de çocuklarını ve diğer vatandaşları korumak adına canlı bomba üzerine atlayarak hayatını kaybeden genç annenin isminin verildiği Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisi kısa bir süre önce açılmış olmasına rağmen adeta eğitim yuvası gibi çalışıyor.

Hatice belgin sosyal tesisi, eğitim yuvası oldu
19 OCAK 2012 PERŞEMBE 00:17
0
2535
0
AA aa

İki katın eğitime ayrıldığı Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisinde 1138 öğrenci konusunda uzman öğretmenlerden ücretsiz YGS ve LYS eğitimi alıyor. Değişik mahallelerden gelerek ücretsiz YGS ve LYS eğitimi alan öğrenciler, ailelerinin maddi durumunun iyi olmamasından dolayı dershaneye gidemediklerini belirterek, "Sağolsun Şahinbey Belediyemiz Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisinde bu imkanı bizlere ücretsiz olarak sundu. Burada eğitim veren öğretmenlerimiz bizimle çok güzel ilgileniyor. Bizlere bu imkanı sunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na çok teşekkür ediyoruz" dediler.

Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisini ziyaret ederek tesiste faydalanan öğrencilerle sohbet eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Bingöl'de çocuklarını ve diğer vatandaşları korumak adına canlı bomba üzerine atlayarak hayatını kaybeden genç annenin ismini yaşatmak adına tesise verdiklerini söyledi. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına tesisin iki katını dershaneye gidemeyen öğrencilere eğitim verilmesi için ayırdıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisimizde 1138 öğrencimize konusunda uzman öğretmenlerimiz ücretsiz YGS ve LYS eğitimi veriyor. Mimar Sinan ve Şıhcan Gençlik Merkezi ve diğer sosyal tesislerimizde şuan toplam 6683 öğrencimiz YGS, LYS ve SBS eğitimi almaktadır. Tesisimizde ayrıca 143 öğrencimiz bilgisayar eğitimi, 31 öğrencimiz İngilizce eğitimi alırken, 225 kişi spor salonlarımızdan faydalanıyor" dedi.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın