KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

Hatice belgin sosyal tesisi, eğitim yuvası oldu

Şahinbey Belediyesi tarafından Bingöl'de çocuklarını ve diğer vatandaşları korumak adına canlı bomba üzerine atlayarak hayatını kaybeden genç annenin isminin verildiği Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisi kısa bir süre önce açılmış olmasına rağmen adeta eğitim yuvası gibi çalışıyor.

Hatice belgin sosyal tesisi, eğitim yuvası oldu
19 OCAK 2012 PERŞEMBE 00:17
0
2632
0
AA aa

İki katın eğitime ayrıldığı Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisinde 1138 öğrenci konusunda uzman öğretmenlerden ücretsiz YGS ve LYS eğitimi alıyor. Değişik mahallelerden gelerek ücretsiz YGS ve LYS eğitimi alan öğrenciler, ailelerinin maddi durumunun iyi olmamasından dolayı dershaneye gidemediklerini belirterek, "Sağolsun Şahinbey Belediyemiz Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisinde bu imkanı bizlere ücretsiz olarak sundu. Burada eğitim veren öğretmenlerimiz bizimle çok güzel ilgileniyor. Bizlere bu imkanı sunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na çok teşekkür ediyoruz" dediler.

Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisini ziyaret ederek tesiste faydalanan öğrencilerle sohbet eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Bingöl'de çocuklarını ve diğer vatandaşları korumak adına canlı bomba üzerine atlayarak hayatını kaybeden genç annenin ismini yaşatmak adına tesise verdiklerini söyledi. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına tesisin iki katını dershaneye gidemeyen öğrencilere eğitim verilmesi için ayırdıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisimizde 1138 öğrencimize konusunda uzman öğretmenlerimiz ücretsiz YGS ve LYS eğitimi veriyor. Mimar Sinan ve Şıhcan Gençlik Merkezi ve diğer sosyal tesislerimizde şuan toplam 6683 öğrencimiz YGS, LYS ve SBS eğitimi almaktadır. Tesisimizde ayrıca 143 öğrencimiz bilgisayar eğitimi, 31 öğrencimiz İngilizce eğitimi alırken, 225 kişi spor salonlarımızdan faydalanıyor" dedi.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
14.01.2026
15:05
KOSGEB Bingöl`den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl'den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, 2025 yılında girişimcilikten yeşil sanayiye kadar birçok alanda destek verildiğini açıkladı.
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın