KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Aralık 2025 Cuma
°C

Hatimli namaz için cami talebi

Ramazan Ayı'nda hatimli teravih namazı kılmak isteyen cemaat, il müftülüğünce kendilerine bu yıl tahsis edilen mescidin küçük olduğunu belirterek, geniş bir camii talebinde bulundu.

Hatimli namaz için cami talebi
06 MAYIS 2019 PAZARTESİ 21:00
4
3368
2
AA aa

Ramazan Ayı'na girilmesiyle teravih namazının hatimli olmasını isteyen cemaat, bu yıl kendilerine ayrılan köy hizmetleri mescidinin küçük olduğunu ve bir kısım vatandaşlar ilk teravih namazını kılamadığını söyledi.

Cemaat adına konuşan Zekim Alimoğlu, 2 yıl boyunca merkez TOKİ Hz. Ali Cami'nde namaz kıldıklarını ancak bu yıl orada normal teravihin kılınmasından dolayı kendilerine köy hizmetlerini mescidinin tahsis edildiğini söyledi.

Alimoğlu; “Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi bir açıklaması var bu konuda. Talepler doğrultusunda her şehirde bir camiinin hatimli teravih namazı kılmalıdır diye. Biz, iki yıl boyunca merkez TOKİ'de bu namazı kılıyorduk, yer genişti ve rahattı. Ancak bu yıl orası talepler doğrultusunda İl Müftülüğü tarafından değiştirildi ve bize köy hizmetleri mescidi verildi. Orası da küçük, sığmıyoruz ve hatta ilk teravih namazında birçok kişi içeri giremediği için namaz kılamadı. Biz, herhangi bir caminin hatimli teravih namazı için bize tahsis edilmesini talep ediyoruz, bu konuda ilgili birimlerden destek bekliyoruz” dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44157)
07 Mayıs 2019 Salı 07:24
KONU HAKKINDA İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERMESİNİ TALEP EDİYORUZ.TOKİ HZ.ALİ CAMİİ HEM MERKEZ HEMDE DÜZAĞAÇTA OTURAN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ULAŞIMI RAHATTIR. RABBİM BU MÜBAREK AYI ALEM-İ İSLAM'A HAYIRLARA VESİLE KILSIN.
12.12.2025
05:48
İstanbul`da `Bingöl` rüzgârı başladı
İstanbul'da 'Bingöl' rüzgârı başladı
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
12.12.2025
05:46
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
TGRT Haber canlı yayınında Bingöl Üniversitesi'nin yeni nesil vizyonunu anlatan ve uluslararası arenada güçlü bir aktör olma hedefini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri'ne tüm halkı davet etti.
12.12.2025
05:44
Hülakü, Bakan Memişoğlu`ndan yanıt istedi
Hülakü, Bakan Memişoğlu'ndan yanıt istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Devlet Hastanesi'nde hasta bir bebeğe konulan teşhis ve uygulanan tedaviye ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
12.12.2025
05:42
'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması Başladı
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu sponsorluğunda hayata geçirilen 'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması, gençleri Bingöl'ün doğal ve kültürel güzelliklerini kendi bakış açılarıyla yeniden keşfetmeye davet ediyor.
12.12.2025
05:40
Bingöl`ün Vergi Yargısı Değişiyor
Bingöl'ün Vergi Yargısı Değişiyor
Coğrafi yakınlık ve iş yükü kriterleri doğrultusunda Bingöl'ün vergi davalarının adresi değişti. HSK'nın yeni düzenlemesiyle Bingöl, Erzurum Vergi Mahkemesi'nin görev alanından çıkarılarak Diyarbakır yargı çevresine dahil edildi. Düzenleme 2 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
12.12.2025
05:39
Yedisu fayında
Yedisu fayında 'biriken enerji' uyarısı: 6 il etkilenebilir
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın