KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Temmuz 2026 Pazar
°C

Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'

Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.

Hatısaru:
10 HAZİRAN 2026 ÇARŞAMBA 22:05
5
1237
4
AA aa

Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kamu kurumlarının herhangi bir siyasi partinin ya da grubun değil, doğrudan milletin kurumları olduğunu vurgulayan Hatısaru, son dönemde kendilerine ulaşan bazı şikâyetlerin kamu yönetimi açısından dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

"Kamu Kurumları Hiç Kimsenin Arka Bahçesi Değildir"

Hatısaru, bazı kamu görevlilerinin kendilerini iktidar partisinin koruması altında gördüklerini ifade ederek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalıştıkları ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergiledikleri yönünde şikâyetler aldıklarını belirtti.

Bu iddiaların doğru olması halinde devlet ciddiyeti ve kamu ahlakı açısından kabul edilemez bir tablo ortaya çıkacağını ifade eden Hatısaru,

"Devlet memurluğu siyasi nüfuz kullanma makamı değil, millete hizmet etme sorumluluğudur. Kamu görevlisinin gücü siyasi bağlantılarından değil, kanunlardan ve görev sorumluluğundan gelmelidir" dedi.

"Görevini Yapmayan Personel Vatandaşın Hakkını Gasp Ediyor"

Açıklamasında kamu görevlerinin etkin şekilde yerine getirilmesinin önemine de değinen Hatısaru, maaşını devletten aldığı halde görevine gereken özeni göstermediği veya işe gitmediği yönünde iddialar bulunan personellerin vatandaşların hakkını gasp ettiğini savundu.

Bu durumun yalnızca kamu kaynaklarının israfı anlamına gelmediğini belirten Hatısaru, aynı zamanda görevini hakkıyla yapan kamu çalışanlarına karşı da haksızlık oluşturduğunu ifade etti.

"Kurum Amirleri Tarafsız Davranmalı"

Kurum yöneticilerine de çağrıda bulunan Hatısaru, yöneticilerin görevlerini tarafsızlık ve adalet ilkeleri çerçevesinde yürütmesi gerektiğini belirtti.

Tespit edilen aksaklıkların ilgili mercilere bildirilmesinin önemine dikkat çeken Hatısaru, hiçbir çalışana siyasi görüşü nedeniyle farklı muamele yapılmaması gerektiğini kaydetti.

"Takipçisi Olacağız"

Yeniden Refah Partisi olarak kamu yönetiminde adalet, liyakat ve eşitlik ilkelerinin hâkim olması gerektiğini savunduklarını belirten Hatısaru, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Bizim anlayışımızda devletin kapısında partizanlık değil adalet vardır. Kamu kurumlarında üstünlük siyasi yakınlıkla değil, çalışkanlıkla, liyakatle ve dürüstlükle kazanılır. Hiç kimse kendisini kanunların üzerinde göremez, hiç kimse de siyasi görüşü nedeniyle ayrımcılığa maruz bırakılamaz. Kamu kurumlarında hakkın, hukukun ve adaletin tesis edilmesinin takipçisi olmaya devam edeceğiz."

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119165)
11 Haziran 2026 Perşembe 13:34
birazda vicdan işi..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119164)
11 Haziran 2026 Perşembe 08:33
Memleketin en büyük sorunu. Kurum amiri değil kravatlı köle deyin. Siyasetle oturup kalkan bir milletten ne beklenilir. Memleketi bozanlar belli, akıl zeka seviyeleri belli. İşin erbabı olmayıpta atanan kurum amirleri bir kesimi değil memleketin tamamını yakıyor. Sırf adım memlekette tanınsın, taziyem, düğünüm kalabalık olsun gerisi ne olursa olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119161)
11 Haziran 2026 Perşembe 00:33
Siyaset kamudan elini çekmeli merkezi atama yapılmalı personel artık amir dinlemiyor bir iki personel işi yapıyor diğerleri keyifleri isterse amir yalvar yakar iş yaptırıyor. Buna ciddi bir çözüm şart. Bir de 657 revize edilmeli adam işe gelmese bir şey olmuyor işe gelip iş yapmazsa o zamanhiçbi r şey olmuyor.
26.07.2026
01:29
12Bingölspor`un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.
26.07.2026
01:28
DEM Partili Kaya`dan İl Özel İdaresi`nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Partili Kaya'dan İl Özel İdaresi'nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, İl Özel İdaresi'nin Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan 3 bin 164 metrekarelik arsayı ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Kaya, satış bedeli ve ihale sürecine ilişkin çeşitli iddiaları gündeme getirerek kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.
26.07.2026
01:27
Bingöl`de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde husumetli iki aile arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada 9 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
26.07.2026
01:26
MHP`de ilçe kongreleri Solhan`dan başladı
MHP'de ilçe kongreleri Solhan'dan başladı
MHP Bingöl İl Başkanlığı'nın 2026 yılı ilçe kongrelerinin ilki Solhan'da gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Hayati Hocaoğlu yeniden göreve seçilirken, MHP İl Başkanı Emin Varan birlik ve beraberlik mesajı verdi.
26.07.2026
01:25
Bingöl`de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli yakalanırken, 1 kişi tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız silah da ele geçirildi.
26.07.2026
01:23
Bingöl`de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl'de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ziraat ile ormanlık alanlarda çıkan 5 ayrı yangın, itfaiye ekipleri ve orman işçilerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın