KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Havaalanı için acele kamulaştırma kararı

2012 Yılı Yatırım Programı içinde yer alan 'Mehmetli Barajı Yükseltilmesi Projesi', Şırnak Havaalanı İnşaatı (GAP) Projesi', 'Bingöl Havaalanı İnşaatı (DAP) Projesi', 'Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması)' kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kararda, Bingöl’deki Kentsel Dönüşüme de yer verildi.

Havaalanı için acele kamulaştırma kararı
10 EYLÜL 2012 PAZARTESİ 01:53
0
3856
1
AA aa

 “Ankara Projesi", "Bingöl Havaalanı İnşaatı (DAP) Projesi", "Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması)" kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Resmi Gazete'de bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkındaki kararlar yayımlandı. Buna göre, Giresun'un Çamoluk İlçesinde tesis edilecek Koçak Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali ile enerji nakil hattının yapımı amacıyla bazı köy ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazlar ile bazı taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Edirne'nin Lalapaşa İlçesinde tesis edilecek Lalapaşa DM-Dombay KÖK Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

-2012 YILI YATIRIM PROGRAMI KAPSAMINDAKİ TAŞINMAZLAR-

2012 Yılı Yatırım Programında 2010A010110 proje numarası ile yer alan "Mehmetli Barajı Yükseltilmesi Projesi" kapsamında bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. 2012 Yılı Yatırım Programında 2009K050140 proje numarasıyla yer alan Tekirdağ İçmesuyu Projesi kapsamındaki Naipköy Barajının yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

2012 Yılı Yatırım Programında 2005E010070 proje numarası ile yer alan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Demiryolu Bağlantı Hattı ve Lojistik Merkezi Projesi kapsamındaki Kemalpaşa Lojistik Köyünün yapımı amacıyla bazı taşınmazların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

2012 Yılı Yatırım Programında 2008E030290 proje numarasıyla yer alan "Şırnak Havaalanı İnşaatı (GAP) Projesi" ile 2008E030300 proje numarasıyla yer alan "Bingöl Havaalanı İnşaatı (DAP) Projesi" bünyesindeki "Üstyapı ve Müteferrik İşler İnşaatı" işleri kapsamında, anılan havaalanlarının enerji ihtiyacını karşılayacak enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla bazı taşınmazların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

2012 Yılı Yatırım Programında 1995A010320 proje numarasıyla yer alan "Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması)" Projesinin yapımı maksadıyla, bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

2012 Yılı Yatırım Programında 1999K050050 Proje numarası ile yer alan "İzmir İçmesuyu II. Merhale Projesi" kapsamındaki "İzmir İçmesuyu 2. Merhale İsale Hattı 2. Kısım İnşaatı"nın yapımı maksadıyla, bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattının modernizasyonu amacıyla geliştirilen ve 2012 Yılı Yatırım Programında 2005E010140 proje numarası ile yer alan "Irmak-Karabük-Zonguldak Sinyalizasyon, Elektrifikasyon, Telekom Tesisi Yapımı ve Altyapı İyileştirmesi Projesi" kapsamında ihtiyaç duyulan taşınmazlar ile üzerindeki muhdesatın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Söz konusu Resmi Gazete'de, Bingöl merkez ilçesinde bulunan bazı alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alan ile İzmir, Karabağlar ilçesinde bulunan bazı alanların ''Uzundere Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı'' ilan edilmesi hakkında kararlara da yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
cem cengiz (@Misafir_9240)
12 Eylül 2012 Çarşamba 15:00
bencce seneye kalcak havaalanı. çok yavaş bir çalışma var. ve hükğümet belediye seçimlerine yakın açılış yapacak.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın