KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Havaalanı şantiyesine saldırı

Yapımı devam eden havaalanını basan bir grup terör örgütü PKK üyeleri, işçileri bağlayıp şantiyedeki prefabrik ofisleri ateşe verdi.

Havaalanı şantiyesine saldırı
03 EKİM 2011 PAZARTESİ 00:40
0
3751
8
AA aa

Bir grup terör örgütü PKK üyesi, Çeltiksuyu köyü yakınlarında yapımı devam eden havaalanı inşaatını bastı.

Cumartesi akşamı saat 21.00 sıralarında meydana gelen olayda, havaalanı inşaatını basan terör örgütü PKK üyeleri, bir aracı ve idare binasını ateşe verdi. Bir süre işçilere örgüt propagandası yapan PKK'lı teröristler şantiyeye ait bir araçla kaçmaya çalıştı. Çamura saplanan aracı hareket ettiremeyen PKK'lılar daha sonra yaya olarak ormanlık alana kaçtı. Bu sırada elleri bağlı bir işçi, kendi çabasıyla kurutularak, güvenlik güçlerine haber verdi. Kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar başlatıldı.

VALİLİK OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Saldırıyla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Valiliği, 4 PKK mensubunun saat 21.00 sıralarında Çeltiksuyu Köyü sınırlarında bulunan havaalanı pist inşaatını yapan şirketin şantiyesini bastığı belirtildi.

Açıklamada, 18 işçiyi bağlayan PKK'li grubun Şantiyede yönetim ofisi olarak kullanılan prefabrik ofisler ile bir binek aracı ateşe verdiği, işçilere ait cep telefonu, fotoğraf makinesi ve bilgisayarları gasp ederek kaçtığı kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

“01 Ekim 2011 Cumartesi gecesi saat 21:00 sıralarında Bingöl Merkez Çeltiksuyu Köyü sınırlarındaki Havaalanı inşaatı alanında pist yapımı yüklenicisi E.M.T İnş. Tic. A.Ş. ye ait şantiyeye biri kamuflaj elbiseli, diğer üçü sivil elbiseli olmak üzere gelen dört bölücü terör örgütü mensubunca şantiyede kalan 18 işçi bağlanarak etkisiz hale getirildikten sonra şirketin yönetim ofislerinin bulunduğu prefabrik baraka ve baraka önündeki bir binek tipi araç yakılmış, işçilere ait cep telefonları ve bazı elektronik cihazlar( bilgisayar – fotoğraf makinesi vb.) gasp edilmiştir. Bağlarından kurtulan işçilerin saat 00:05'te olayı 155 Polis İmdat telefonuna bildirmesi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Bingöl Merkez Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait İtfaiye aracı olay yerine sevk edilmiştir. 01:15'te Bingöl Valisi, İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü olay yerine intikal ederek ilk incelemede bulunmuştur. Olay faillerinin yakalanmasına yönelik arama ve takip çalışmalarına başlanmıştır, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda adli tahkikata da devam edilmektedir.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
CHICO (@Misafir_6649)
21 Ekim 2011 Cuma 19:56
tek kelime yaziklar olsun
Bingöl Huzur (@Misafir_6407)
04 Ekim 2011 Salı 19:38
tek kelime ile yazıklar olsun bingolonline.com !!! biraz cesaret gösterinde yorumumuzu yayınlayın. ne yani yalanmı yazıyoruz. 2 dönem akp vekil çıkardı hep yatırım yapıldı bir olay dahi olmadı güzel Bingöl de, son seçimde yine geldi sözde barışçı vekil ne oldu yatırımlara zarar verildi olaylar hortladı. biraz cesaret sadece bu kadar, bu ermeni & yahudi itlerine papuçmu bırakacaz. hepsi bir avuç çapulcu, büyük israil projesinin kandırılmış sözde insanları işte...
meholi (@Misafir_6406)
04 Ekim 2011 Salı 19:22
idris bey ve hizmetleri devam edecektir. yakında hastane yakma, okul yakma ,yurt yakma ,sağlık ocaklarını basma, gibi yeni hizmetlerle karşınızıda olacağız. yanlız bingöllü zaza esnaflarını korkudan tehdit edemiyoruz biraz daha yakalım yıkalım onlarda korksun sonra onları da tehdit eder vergi alırız. görüşmek üzere en kısa zaman da bu hizmetlerimize de şahit olacaksınız.

imza
bdp il konseyi
kürt faşsitleri
molotofçular grubu
zazalar kürttür derneği
zazayım diyen haindir derneği
zaza diye bir şey yok derneği
Can Yildiz (@Misafir_6404)
03 Ekim 2011 Pazartesi 16:10
Bu yorumlariniz niye cikmiyor!!!
ali ak (@Misafir_6401)
03 Ekim 2011 Pazartesi 13:09
bdpye oy verenler nerede niye yorum yazmıyorsunuz.
zaza12 (@Misafir_6400)
03 Ekim 2011 Pazartesi 12:53
alın size özgürlük alın size barış işte sizin barıştan ve özgürlükten anlayışınız bu BDP ve ona oy vermiş insanlar bakın sizler yüzünden bingölün yılardır özlem duyduğu havvalanı ne halde daha bitmedi diyarbakır yol çalışmasıda durdu.ama BDP yeri geldiğinde boykot kararı alıyor hadi bu olayları ve bunu yapanları boykot etsin yemezzz artık mileti kandıramazsınız ben bir bingölü olark memleketimin bu olaylrla duyulmasından utanıyorum memleketimizi ne hale getirdiniz ZAZA12
yahya tekin (@Misafir_6399)
03 Ekim 2011 Pazartesi 10:16
arpanız fazla geliyor galiba....ne istiyorsunuz bu milletten yaratıklar _? bırakın artık sülük gibi bu bölgenin kanını emmeyi , bırakında kardeşiniz , ananız , babanız ,bacınız ( hepsinin sonuna mız koyabilirsiniz ) rahat bi soluk alsın bee..bunları yapıp insan canına gözünü kırpmadan kastedebilenlerin ya kanı bozuktur yada sütü bozuktur ... başka bir tabiri yok bence...
Can Yildiz (@Misafir_6397)
03 Ekim 2011 Pazartesi 03:08
Iste bir darbe daha. Bu memleketimize inen sayisiz darbeleden sadece bir tanesi. Tum halk bu olaylara karsi sesini yukseltmeli. Sonu gelmez diger turlu. Ne istersiniz havalanindan.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın