KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Havamız temiz

Yerel basında sıkça gündeme getirilen hava kirliğine ilişkin basın açıklaması yapan Valilik, hava kalitesinin normal değerlerden daha iyi durumda olduğu belirtti. Açıklamada, geçici hava kirliliğinin kalorifer kazanlarının tekniklere uygun olarak yakılmadığından kaynaklandığı vurgulandı.

Havamız temiz
13 OCAK 2016 ÇARŞAMBA 03:09
0
1883
0
AA aa

 Bingöl Valiliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait Bingöl İli Hava Kalitesi İzleme İstasyonu verilerini açıkladı.

2015 yılı Aralık ayı verilerine göre kentin hava kalitesinin normal değerlerden daha iyi durumda olduğu kaydedilen açıklamada, “İlimizde hava kirliliği ile mücadele Belediye Başkanlıkları ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte ve böylece vatandaşlarımızın daha temiz bir hava solumaları hedeflenmektedir. Bingöl Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesi içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait Bingöl İli Hava Kalitesi İzleme İstasyonu bulunmaktadır. Bu izleme istasyonunda; PM10(Partikül Madde), SO2 (Kükürt dioksit) değerleri saatlik periyotlarla otomatik olarak ölçülmekte ve www.havaizleme.gov.tr adresinden yayınlanmaktadır ‘Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği'ne göre 2015 yılı için 24 saatlik maksimum PM10 (Partikül Madde) değeri 90 µg/m3, SO2 (Kükürt dioksit) değeri 225 µg/m3 olup; İlimizde Aralık ayı 24 saatlik maksimum PM10 (Partikül Madde)  aritmetik ortalaması 31 µg/m3, SO2 (Kükürt dioksit) aritmetik ortalaması 14 µg/m3 tür.  2015 yılı Aralık ayı verilerine bakıldığında İlimizin hava kalitesinin normal değerlerden daha iyi durumda olduğu görülmektedir” denildi.

“KALORİFERCİLER EĞİTİLİYOR”

Geçici hava kirliliğinin kalorifer kazanlarının tekniklere uygun olarak yakılmadığından kaynaklandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “ilimizde kış aylarında kalorifer kazanlarının, yakma tekniklerine uygun olarak yakılmamasından kaynaklanan geçici bir kirlilik oluşmaktadır. Bu durumun düzeltilebilmesi için; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce yaklaşık olarak 200 kaloriferciye, kaloriferlerin tekniğine uygun olarak yakılmasıyla ilgili eğitim verilmekte olup konu ile ilgili eğitimlere devam edilecektir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve yetki devri yapılan Bingöl Belediye Başkanlığınca ilimizde satışı yapılan (kullanılan) kömürden 2015 yılında 38 adet katı yakıt numunesi alınmıştır.  Alınan numuneler Bakanlığımızın verdiği yeterlilik belgesine sahip olan ve Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akreditasyonu sağlanmış laboratuvarlarda analiz ettirilmiş olup, analiz raporlarının herhangi bir uygunsuzluğa rastlanılmamıştır.”

“DENETİMLER DEVAM EDİYOR”

Kış sezonu boyunca Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ve Bingöl Belediye Başkanlığı ile birlikte düzenli olarak denetimler yapıldığını ifade edilen açıklamada, “Bugüne kadar 50 adet denetim gerçekleştirilmiş olup bu denetimlerde kömürün kalitesine, kalorifer yakıcısının ateşçi belgesine ve kalorifer kazanının tekniğine uygun yakılıp yakılmadığına ilişkin denetimler yapılmış ve yapılmaya devam edilecektir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın