KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mart 2026 Pazartesi
°C

Havaya ateş eden, trafikte yol kesenlere ceza yolda

Adalet Bakanı Tunç, trafikte yol kesen ve düğünlerde havaya ateş açan magandalara ilişkin yeni pakette yer alacak olan cezalardan bahsetti.

Havaya ateş eden, trafikte yol kesenlere ceza yolda
03 EYLÜL 2025 ÇARŞAMBA 14:49
2
1072
2
AA aa

TRT Haber'e konuk olan Bakan Tunç, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Trafik magandaları ve düğünlerde havaya ateş açanlar konusuna da değinen Bakan Tunç, "Meskûn mahalde silah atmanın 1 yıldan 5 yıla kadar ceza almasını öngören taslağı Meclis'e sunduk." dedi ve şöyle devam etti:

HAVAYA ATEŞ AÇAN MAGANDALARA CEZA GELİYOR

11. paketle ilgili olarak hem Türk Ceza Kanunu'nda toplumsal huzur ve güvenliği bozmaya yönelik suçlardaki yaptırımları daha da netleştirmek özellikle genel güvenliği tehlikeye sokan meskûn mahalde silah atma, ruhsatlı silahıyla meskûn mahalde silah atıyor ceza almıyor.

Burada kasten yaralama ya da öldürme olmasa bile ceza laması noktasında Türk Ceza Kanunu'na bir hüküm eklenmeli. Cezalar ağırlaştırılacak. Meskûn mahalde silah atmanın 1 yıldan 5 yıla kadar ceza almasını öngören taslağı Meclis'e sunduk.

Yetişmedi, 11. pakette yer alacak. Kurusıkı da dahil buna, şu anda cezası yok. Kutlama günlerinde bu yapılmışsa, insanların en mutlu gününde bunların ortadan kaldırılması lazım. Oralarda silah atılmışsa 1 yıldan 7,5 yıla varan ceza. Bu taslak Meclis'ten geçti. Genel Kurul'da milletvekillerinin takdirleriyle yasallaşacak.

TRAFİKTE YOL KESENLER...

Trafikte yol kesme, ulaşım araçlarını engelleme... Bunlarla ilgili de 1 yıldan 3 yıla kadar ceza öngörülmesi lazım. Bunlar cezasızlık algısına yol açan hususlar. Bilişim suçları, telefon dolandırıcılıkları...

"10. YARGI PAKETİ UYGULAMAYA GEÇTİ"

Yargı reformlarının bu süreçle paralel olarak devam ettiğini belirten Tunç, 10. Yargı Paketi ile hasta hükümlü ve tutuklularla ilgili önemli iyileştirmeler yapıldığını ve konutta infaz gibi özel infaz usullerinin hayata geçirildiğini hatırlattı. Önümüzdeki dönemde ise 11. Yargı Paketi için hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte yargı teşkilatının iş yüküne de değinen Tunç, 25 bin hâkim ve savcı ile toplamda 220 bin personelin fedakârca çalıştığını belirtti. 2024 yılında 13 milyon 896 bin kararın verildiğini, mevcut derdest dosya sayısının ise 11 milyon 478 bin olduğunu açıklayarak, yargının biriken iş yükünü eritmeye başladığını rakamlarla ortaya koydu.

Geleceğe yönelik hedeflerin 2025-2029 dönemini kapsayan Yargı Reformu Strateji Belgesi ile belirlendiğini söyleyen Tunç, belgenin 5 ana amaç ve 264 hedeften oluştuğunu belirtti. Bu hedefler arasında uzun süren yargılamaların önüne geçmek için "hedef süre" uygulamalarının yaygınlaştırılması, duruşma aralarının iki aydan fazla olmaması ve istinaf ile Yargıtay süreçlerinin altı ay içinde tamamlanması gibi somut adımlar bulunduğunu kaydetti. Bu hedeflere ulaşmak amacıyla son iki buçuk yılda 2,878 yeni mahkemenin faaliyete geçtiğini ekledi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115865)
04 Eylül 2025 Perşembe 23:12
Demek 6 ay ha! Önce şu istinafı kaldırmak lazım sayın Bakanım! Dosyalar 2 yıldan önce istinaftan dönmüyor; madem 2 yıldan fazla dönmüyor, istinaf mahkemelerinin kaldırılması gerekmiyor mu? Yargıtay'da beklesin dosyalar bari, derdimiz tek olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115855)
04 Eylül 2025 Perşembe 11:45
Bunca ölümler oluken neredeydiniz? Caydırıcı cezalar şart. Mahkumları salmanız tamamen çelişki
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
09.03.2026
02:37
Bingöl`de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmaları kapsamında 38 şüpheli hakkında işlem yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi tutuklandı. Aynı dönemde 25 olaya müdahale edilirken uyuşturucu maddeler ve tarihi olduğu değerlendirilen sikkeler ele geçirildi.
09.03.2026
02:35
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
6 Şubat depremlerinde AFAD gönüllüsü olarak Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Bingöllü Nevin Baysan, bugün memleketinde kurduğu mobilya atölyesiyle hem üretim yapıyor hem de kadın girişimcilere örnek oluyor.
09.03.2026
02:34
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.
07.03.2026
03:01
Gazeteci Abdullah Çelik`ten İlk Roman:
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın