KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2025 Pazar
°C

Hayallerindeki okulu tasarlayacaklar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin hayallerindeki okulu tasarlamaları için yarışma düzenledi. Yarışmayla öğrencilerin yaratıcı fikirleri ortaya çıkarılarak, kendi bakış açılarıyla ideal meslek teknik okulu tasarlamaları amaçlanıyor. Yarışmaya 10-11 ve 12. sınıflarında okuyan Bingöllü öğrenciler de katılabilecek.

Hayallerindeki okulu tasarlayacaklar
02 OCAK 2014 PERŞEMBE 21:12
0
2656
0
AA aa

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK), kapsamında düzenlenen "Daha İyi Bir Okul" yarışmasına mesleki ve teknik eğitim veren liselerde okuyan öğrenciler başvurabilecek.

Öğrencilerin yaratıcı fikirlerini ortaya çıkarmak ve bu yolla kamuoyunun dikkatini mesleki ve teknik eğitimin önemine çekmeyi hedefleyen yarışmada, öğrenciler, kendi bakış açılarıyla ideal bir mesleki ve teknik eğitim okulu tasarlayacak. Daha iyi ve ideal bir mesleki ve teknik eğitim okulu konseptinin öğrencilerin gözünden anlatılacağı yarışma, konuyla ilgili her türlü temaya açık olacak. Öğrenciler tasarımlarını resim, fotoğraf, fotoğraf kolajları, resim ve kısa filmler, sunu gibi eserlerle anlatabilecek.

Yarışmaya, Bingöl, Van, Kars, Şanlıurfa, Erzurum, Batman, Diyarbakır, Sivas, Malatya, Trabzon, Kahramanmaraş, Gaziantep, Samsun, Elazığ, Kastamonu, Kayseri, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Bayburt, Muş, Bitlis, Hakkâri, Mardin, Şırnak, Siirt, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Tunceli, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Yozgat, Çankırı, Sinop, Tokat, Çorum, Amasya'daki mesleki ve teknik eğitim veren orta öğretim kurumlarının, 10-11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrenciler katılabilecek.

KAZANLAR YURT DIŞINA GİDECEK

Yarışmaya başvurular 3 Şubat'ta sona erecek. Yarışmada ilk 5'e giren konsept veya eser sahibi öğrenciler, Türkiye'de METEK kapsamında gerçekleştirilecek 5 günlük yurt dışı çalışma ziyaretine katılacak. Yurt dışı çalışma ziyaretine ödül alan öğrencinin danışman öğretmeni de yanlarında olacak. Ayrıca değer bulunan çalışmalar özel bir sergi organizasyonuyla basına ve kamuoyuna tanıtılacak. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2025
21:59
Binler Çaytepe`de buluştu!
Binler Çaytepe'de buluştu!
Zıkte Aşireti'nin merhum lideri Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, Çaytepe Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla anıldı. 2 bini aşkın kişinin katıldığı anlamlı buluşmada Aşiretin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Ataoğlu, Zikte Aşireti'nin yüzyıllardır süregelen bir gönül bağı olduğunu vurguladı: 'Toprağa, mala, menfaate değil; sevgiye, sadakate, saygıya ve gönül birliğine dayanan bir yapımız var. En büyük gücümüz birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu bayramla birlikte geleceğe daha umutla bakmak, bu birlikteliği kalıcı bir bayrama dönüştürmek istiyoruz.'
07.06.2025
21:58
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 156 gram kokain ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.06.2025
21:57
Kazayı telefon uygulaması 112`ye bildirdi
Kazayı telefon uygulaması 112'ye bildirdi
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yoldan çıkan bir araç, takla attı. Araçta bulunan bir cep telefonunun kaza algılama programından 112'ye ihbar düşmesi sonucu bölgeye giden ekipler, ilk müdahalelerin ardından yaralıları hastanelere sevk etti.
07.06.2025
21:55
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2`si ağır 4 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2'si ağır 4 yaralı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın