KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Hayatınız için bacalarınızı temizleyin

  Ağır kış şartlarının yaşandığı Bingöl'e baca temizliğinin yerinde ve zamanında yapılması gerektiği söyleyen Başkan Ketenalp, vatandaşların basit gördüğü ve ihmal ettiği bu konuya hassasiyet göstermelerini istedi.

Hayatınız için bacalarınızı temizleyin
08 ARALIK 2007 CUMARTESİ 00:10
0
1145
0
AA aa
. Baca yangınlarının çoğunluğunu dikkatsiz ve tedbirsizlik sonucu yangına sebebiyet verdiğini ifade eden Ketenalp; “Baca çıkışları aşırı rüzgara karşı en az çatı seviyesinde olmalıdır. Tıkalı ve iyi çekmeyen bacaları kullanarak can ve mal güvenliği tehlikeye atılmamalıdır. Bu noktalarda oluşan çatlak ve tahriplere karşı önceden önlem alınmalıdır” şeklinde uyarılarda bulundu. İyi temizlenmeyen veya hiç temizlenmeyen bacalarda kurum birikmesi sonucu tıkanmalar oluşacağını ve bununda insan sağlığını da tehdit ettiğini belirten Ketenalp; “Tıkanan bacalar içerisinde bulunan bol miktardaki karbon monoksit gazı dumanı geri teper ve içeri girer. Bu gazı belirli bir süre solunum yolu ile ciğerlerine alan canlılar hayatını kaybetme noktasına gelirler. Bunun önüne geçmek için nizami ve standartlara uygun bacaların inşa edilmesi ve bunların en az yılda 2 defa temizlenmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. İyi çeken bir bacanın yakıt tasarrufu da sağladığını vurgulayan Ketenalp; “İyi çeken bir baca, yakıtı tam yakacağından daha az yakıtla daha çok ısınma sağlıyor. Maalesef baca temizliği ve standartları konusunda gerek kamu kurumları gerekse vatandaşlarımızın bu konuda gerekli hassasiyetini göremiyoruz. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapmalarını bekliyoruz” dedi.
Başkan Ketenalp, baca temizliği ve yangın konularında itfaiye birimlerinin ev ve işyerlerinde alınacak tedbirlerle ilgili vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıttıklarını da sözlerine ekledi.



 

 

 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın