KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Şubat 2026 Cuma
°C

'Hayvan Hastanesi, herhangi bir afet durumunda insanlara hizmet verebilir'

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak: 'Hayvan Hastanesi, herhangi bir afet durumunda insanlara hizmet verebilir'

`Hayvan Hastanesi, herhangi bir afet durumunda insanlara hizmet verebilir`
05 NİSAN 2024 CUMA 10:55
19
2036
8
AA aa

Bingöl Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 2 yıl önce hizmete giren Hayvan Hastanesinin afet durumunda insanlara da hizmet verebileceğini belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bunun biz Bingöl'ümüze ve bölgemize büyük bir kazanım olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesine bağlı olarak yaklaşık 2 yıl önce açılan ve 5 bin 500 metrekare alanda hizmet veren Hayvan Hastanesi bölgeden, il merkezinden, ilçelerden ve köylerden getirilen hayvanları tedavi etmeye devam ediyor. Hayvan Hastanesinin iki farklı alanda hizmet verdiğini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, büyük ve küçükbaş hayvanların tedavi edildiğini ifade etti. Muhtemel bir afet durumunda insanların da tedavi edilebileceğini belirten Rektör Çapak, ''Bingöl Üniversitemize biz yakın zamanlarda Veteriner Fakültesine bağlı olarak bir de Hayvan Hastanesini kazandırmış olduk. Hayvan Hastanemiz 5 bin 500 metrekarede iki farklı alandan oluşuyor. Hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvan alanı var. Aynı zamanda Hayvan Hastanemizde 5 adet derslik var. Bu dersliklerin bir kısmında hayvan tedavilerini direkt olarak sınıfa getirip uygulamalı olarak anlatma imkanı var. İki ameliyathanesi var, laboratuvarı var, hayvanlarla ilgili neredeyse bütün birimleri var. 5 bin 500 metrekarelik alan hakikaten büyük bir alan. Bölgede de benim bildiğim kadarıyla bu çapta bir hayvan hastanesi yok. Aynı zamanda öyle bir dizayn ettik ki, Allah muhafaza herhangi bir afet durumunda insanları tedavi imkanları doğabilir. O yüzden çok önemsiyoruz. Burada birçok hayvan tedavi ediliyor” dedi.

Sadece il merkezinden değil, ilçelerden ve köylerden de hastanede çok sayıda hayvanın tedavi edildiğini vurgulayan Rektör Çapak, ''Binlerce hayvan bugüne kadar orada tedavi edildi. Bunun biz Bingöl'ümüze ve bölgemize büyük bir kazanım olduğunu düşünüyoruz. Çünkü insan sağlığını önemsediğimiz kadar hayvan sağlığını da, canlı sağlığını da önemsememiz gerekiyor. Ben Hayvan Hastanemizin uzman arkadaşlarımızla hem Bingöl'e hem de bölgeye çok iyi hizmetler verdiğini biliyorum. Zaman zaman da hem misafirlerimizi gezdirmek hem de oradaki arkadaşlarımızın faaliyetlerini takip etmek için ziyaret ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109015)
08 Nisan 2024 Pazartesi 17:45
Üniversiteyi ilahiyat üniversitesine çevirdi. İlahiyata açtığın gereksiz kadrolar kadar buraya kadro açsaydın mesai saatleri dışında hizmet verecek personelin olurdu. Her kadro döneminde insafsızca ilahiyata her kademeden 2 şer kadro açıyor. Bu rektörde insafta yok. Okadar ilahiyatçıyı bu üniversiteye tıkıyorsunda ne B... oluyor? Diğer bölümlerde o kadar hoca sıkıntısı varken.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108997)
06 Nisan 2024 Cumartesi 05:48
Boş bir yatırım. Doğru düzgün hizmet verdikleri yok. Hastanenin acili var ama gece bir hayvana araç çarpsa yada mesai dışında gidince kabul etmiyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108993)
05 Nisan 2024 Cuma 21:40
Yurtdışındaki üniversiteler bilim üretiyor. Bizimkiler hikaye anlatıyor. Dünyanın masrafını ettik. Hayvan hastanesi bomboş. Kaloriferler çalışmıyor. Öğrenciler dondu. Yapılan masrafı, harcanan de bayanın emeği ve parası. Ama Allah var rektör efendi iyi örtbas ediyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108992)
05 Nisan 2024 Cuma 21:37
Bilimin geldiği son nokta
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109029)
09 Nisan 2024 Salı 16:44
@Misafir Kullanıcı @Misafir 109007 Koskoca olmuşta ne halta yaramış? 1-Atomu mu parçalamış 2-teknolojik bir cihaz mı icat etmiş 3-kanser hastalığına çare mi bulmuş. Bunlardan hangisi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109007)
06 Nisan 2024 Cumartesi 23:56
@Misafir Kullanıcı Hiç sormayın gitsin. Bu öneriyi ilkokul mezunu muhtarda verebilir. Bunu söyleyen koskoca rektör olunca şaşırıyoruz doğrusu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108990)
05 Nisan 2024 Cuma 21:36
Maşallah ne çözüm üretmiş. Maşallah masallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108966)
05 Nisan 2024 Cuma 11:53
Kedi köpek hastanesi . Hani insan hastaneniz nerede?
27.02.2026
03:36
Bingöl Şehir Stadyumu`nda İhale Takvimi Netleşti
Bingöl Şehir Stadyumu'nda İhale Takvimi Netleşti
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Şehir Stadyumu projesinde zemin etüdü ve proje ihalelerinin mart ayında gerçekleştirileceğini açıkladı.
27.02.2026
03:35
Bingöl`ün Sağlık Kadrosuna 33 Yeni Hekim Atanacak
Bingöl'ün Sağlık Kadrosuna 33 Yeni Hekim Atanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 127. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık kuruluşlarına toplam 33 hekim atanacak.
27.02.2026
03:34
B.Ü.`de
B.Ü.'de 'Üretim Yılı' Kapsamında Doğal ve İnovatif Ürün Sunumu
Bingöl Üniversitesi'nde 2026 yılının 'Üretim Yılı' ilan edilmesi kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde geliştirilen doğal ve yenilikçi ürünler, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e tanıtıldı. Çelik, bu tür yenilikçi ve yüksek katma değerli projelerin üniversitenin Ar-Ge kapasitesini güçlendirdiğini dile getirdi.
27.02.2026
03:33
Üniversitelerde Öğrenci Affı Düzenlemesi Yolda
Üniversitelerde Öğrenci Affı Düzenlemesi Yolda
AK Parti Meclis Grubu'nun hazırladığı kanun teklifiyle, 1 Temmuz 2022'den sonra üniversite ile ilişiği kesilen öğrencilerin yeniden eğitime dönmesinin önü açılıyor. Kimleri kapsayacak? İşte detaylar…
27.02.2026
03:32
İmalat Sanayine 100 Milyar TL Destek Paketi
İmalat Sanayine 100 Milyar TL Destek Paketi
İmalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ ve büyük işletmelere yönelik 100 milyar TL büyüklüğündeki finansman ve istihdamı koruma programı başlatıldı. Program kapsamında başvurular 2 Mart 2026 itibarıyla çevrim içi alınacak.
27.02.2026
03:31
Bingöl`de 5 İlçede Eğitime Kar Engeli
Bingöl'de 5 İlçede Eğitime Kar Engeli
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Bingöl'de 5 ilçede tüm okullarda, il merkezinde ise taşımalı eğitimde 1 gün süreyle eğitime ara verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın