KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

Hayvan yetiştiricileri bilgilendirildi

Toplantıda il verilerini açıklayan Ildız: “İlimiz 2011 yılı verilerine göre 98 bin büyükbaş hayvan, 405 bin küçükbaş hayvan, 97 bin arı kolonisi varlığı ile önemli bir potansiyele sahiptir” dedi.

Hayvan yetiştiricileri bilgilendirildi
16 KASIM 2012 CUMA 08:48
0
1201
0
AA aa

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce hayvan yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi'ne gerçekleştirilen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli, Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ildız, yapılan çalışmalara değindi.

Toplantının amacına hayvan yetiştiricilerine yardım ve bilgilendirme olarak açıklayan Ildız: “Bugün burada toplanmamızdaki amaç, yetiştiricilerimizi hayvancılıkla ilgili konulardaki değişen mevzuatlar, hayvan hareketleri, hayvansal desteklemeler, hayvan hastalıkları, hayvan kayıt sistemi ve ilimizin diğer hayvancılık konularında bilgilendirmek, ayrıca değerli muhtarlarımız buradayken müdürlüğümüzün diğer tüm şube müdürleriyle birlikte muhtarlarımızın ve yetiştiricilerimizin müdürlüğümüzü ilgilendiren tüm konulardaki sorun ve temennilerini dinlemek ve çözüm yollarını araştırmaktır. İlimiz 2011 yılı verilerine göre 98 bin büyükbaş hayvan, 405 bin küçükbaş hayvan, 97 bin arı kolonisi varlığı ile önemli bir potansiyele sahiptir. Ayrıca ilimizin 4 milyon 320 bin dekar çayır ve mera arazisine sahip olduğu düşünüldüğünde hayvancılığın ilimiz ekonomisi için ne kadar önemli bir yere sahip olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Yetiştiricilerimize anaç hayvan, suni tohumlama, soykütüğü, çiğ süt, arılı kovan, besi sığırı, aşı desteği, su ürünleri, halk elinde ülkesel küçükbaş hayvan ıslahı projesi gibi çok farklı kalemlerde hayvancılık destekleme ödemesi yapılmaktadır. Bu kapsamda İlimizde 2012 yılı içerisinde yetiştiricilerimize sadece hayvancılık desteklemeleri için toplam 9 milyon 487 bin TL, karşılıksız ve geri ödemesiz destekleme ödemesi yapılmıştır” dedi.

Ildız'ın konuşmalarının akabinde Veteriner Hekim Zafer Kaya, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'nce yapılan çalışmaları aktardı.

Çalışmaları sunum eşliğinde aktaran Kaya, hayvan yetiştiricilerinin izlemesi gereken prosedürü anlattı.

Yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Kaya, hayvan yetiştiricilerinin yapmakla yükümlü oldukları sorumlulukları yerine getirmedikleri takdirde ceza alacaklarını vurgulayarak, yapılan toplantının hayvan yetiştiricilerinin cezayla karşı karşıya kalmamaları için düzenlendiğini aktardı.

Toplantının sonunda sıkıntıları olan hayvan yetiştiricileri yaşadıkları sorunlarla ilgili görüşlerini aktardılar. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın