KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Hayvan yetiştiricileri bilgilendirildi

Toplantıda il verilerini açıklayan Ildız: “İlimiz 2011 yılı verilerine göre 98 bin büyükbaş hayvan, 405 bin küçükbaş hayvan, 97 bin arı kolonisi varlığı ile önemli bir potansiyele sahiptir” dedi.

Hayvan yetiştiricileri bilgilendirildi
16 KASIM 2012 CUMA 08:48
0
1302
0
AA aa

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce hayvan yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi'ne gerçekleştirilen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli, Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ildız, yapılan çalışmalara değindi.

Toplantının amacına hayvan yetiştiricilerine yardım ve bilgilendirme olarak açıklayan Ildız: “Bugün burada toplanmamızdaki amaç, yetiştiricilerimizi hayvancılıkla ilgili konulardaki değişen mevzuatlar, hayvan hareketleri, hayvansal desteklemeler, hayvan hastalıkları, hayvan kayıt sistemi ve ilimizin diğer hayvancılık konularında bilgilendirmek, ayrıca değerli muhtarlarımız buradayken müdürlüğümüzün diğer tüm şube müdürleriyle birlikte muhtarlarımızın ve yetiştiricilerimizin müdürlüğümüzü ilgilendiren tüm konulardaki sorun ve temennilerini dinlemek ve çözüm yollarını araştırmaktır. İlimiz 2011 yılı verilerine göre 98 bin büyükbaş hayvan, 405 bin küçükbaş hayvan, 97 bin arı kolonisi varlığı ile önemli bir potansiyele sahiptir. Ayrıca ilimizin 4 milyon 320 bin dekar çayır ve mera arazisine sahip olduğu düşünüldüğünde hayvancılığın ilimiz ekonomisi için ne kadar önemli bir yere sahip olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Yetiştiricilerimize anaç hayvan, suni tohumlama, soykütüğü, çiğ süt, arılı kovan, besi sığırı, aşı desteği, su ürünleri, halk elinde ülkesel küçükbaş hayvan ıslahı projesi gibi çok farklı kalemlerde hayvancılık destekleme ödemesi yapılmaktadır. Bu kapsamda İlimizde 2012 yılı içerisinde yetiştiricilerimize sadece hayvancılık desteklemeleri için toplam 9 milyon 487 bin TL, karşılıksız ve geri ödemesiz destekleme ödemesi yapılmıştır” dedi.

Ildız'ın konuşmalarının akabinde Veteriner Hekim Zafer Kaya, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'nce yapılan çalışmaları aktardı.

Çalışmaları sunum eşliğinde aktaran Kaya, hayvan yetiştiricilerinin izlemesi gereken prosedürü anlattı.

Yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Kaya, hayvan yetiştiricilerinin yapmakla yükümlü oldukları sorumlulukları yerine getirmedikleri takdirde ceza alacaklarını vurgulayarak, yapılan toplantının hayvan yetiştiricilerinin cezayla karşı karşıya kalmamaları için düzenlendiğini aktardı.

Toplantının sonunda sıkıntıları olan hayvan yetiştiricileri yaşadıkları sorunlarla ilgili görüşlerini aktardılar. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.01.2026
01:23
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia;
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia; '4 Aydır Malzeme Yok'
Dört aydır ortopedi malzemesi olmadığı için ameliyat olmadığını iddia eden vatandaş, sorumluluklardan şikayetçi olduğunu beyan ederken, asıl vahim iddia ise bir başka yorumcudan ihale sürecine dair geldi: '13 milyon daha düşük fiyat veren firmayı eleyip diğer yüksek fiyat veren firmaya ihaleyi vermeyi düşünüyorlar.'
26.01.2026
01:22
Hesarek`te talihsiz kaza!
Hesarek'te talihsiz kaza!
JAK timinin yaralıya hızla ulaşarak ilk güvenli müdahaleyi gerçekleştirmesinin ardından UMKE ekiplerine teslim edilen vatandaş, ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.01.2026
01:22
Üniversite öğrencilerine af geliyor!
Üniversite öğrencilerine af geliyor!
AK Parti tarafından hazırlanan 25 maddelik öğrenci affı düzenlemesinde sona gelindi. Yapılan çalışmaya göre af kapsamını sınırlı tutulacak. Düzenlemeden yalnızca lisans öğrencileri faydalanacak. Eğitimine ara veren kişiler, mazeretlerini resmi belgeyle ispatlamak zorunda olacak.
26.01.2026
01:11
Zorlu deplasmandan şampiyonluğa bir adım daha!
Zorlu deplasmandan şampiyonluğa bir adım daha!
Lider 12Bingölspor, Malatya Yeşilyurt deplasmanında hem sakatlıkla hem kırmızı kartla boğuştu ama üstün oyunuyla 1-0 kazanarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.
26.01.2026
01:11
Bingöl`de 163 kişiye iş fırsatı
Bingöl'de 163 kişiye iş fırsatı
Müftülük ve Kültür-Turizm'e alınacak katılımcılar, noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular bugün başlıyor.
26.01.2026
01:09
Bingöl`de İl Özel İdaresi Ekibine Dahreli Saldırı
Bingöl'de İl Özel İdaresi Ekibine Dahreli Saldırı
Saldırı sonrası iş makinesinin kullanılamaz hale geldiği, bu nedenle bölgede yol açma çalışmalarının durduğu öğrenildi. Yaşananlara tepki gösteren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Üçgül; 'Şimdi iş makinesi arızalı, yollar kapalı.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın