KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Eylül 2026 Cuma
°C

Hayvancılığa güneş enerjili can suyu

Bingöl'de güneş paneli kullanılarak yapılan sondaj çalışmalarında, 60 binden fazla küçükbaş hayvanın kullanabileceği içme suyu tesisi kuruldu.

Hayvancılığa güneş enerjili can suyu
16 ARALIK 2020 ÇARŞAMBA 17:11
16
2547
5
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün mera ıslah ve amenajman projeleri kapsamında Karlıova ilçesine bağlı Aşağı Yağmurlu köyü ile Sancak Beldesi'ne bağlı Uzunsavat ve Sudüğünü köylerinde güneş panelleri kullanılarak hayvan içme suyu için sondaj çalışması yapıldı.

Yapılan sondaj çalışmalarında, 3 bölgedeki hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılayacak tesisin kurulduğunu açıklayan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “İlimizde ilk kez 2019 yılında Sancak Beldesi Karapınar Mahallesinde 10 adet Polikristal 275 Watt yüksek verimli güneş paneli kullanılarak yapılan sondaj çalışması neticesinde 115 metre derinlikte su çıkarılmış ve beton sıvatlar aracılığıyla sezonda ortalama 15 bin - 20 bin arasında küçükbaş hayvanın su içme ihtiyacını karşılamaktadır. İl Müdürlüğümüzün Bakanlığımıza sunduğu ve kabul edilen, 2020 yılı mera ıslah ve amenajman projeleri kapsamında, ilimiz Karlıova İlçe Aşağı Yağmurlu Köyü, Merkez Sancak Beldesi Uzunsavat ve Sudüğünü köylerinde hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanabilmesi için sondaj vurulmuştur. Vurulan sondajlarda Aşağı Yağmurlu Köyünde 140 metreden, Uzunsavat köyünde 180 metreden ve Sudüğünü köyünde 186 metreden su çıkarılarak güneş enerjili hayvan içme suyu tesisleri kuruldu” şeklindeki açıklamalarda bulundu. 

“KURULAN TESİSLERİNİN ENERJİ İHTİYACI, GÜNEŞ ENERJİSİ PANELLERİNDEN KARŞILANACAKTIR”

60 binden fazla küçükbaş hayvanın içme suyu ihtiyacının karşılanacağı belirtilen açıklamada, “Kurulan tesislerinin enerji ihtiyacı, güneş enerjisi panellerinden karşılanacaktır. Aşağı Yağmurlu Köyü Sondaj tesisi, çevre köyler ile birlikte toplamda 15 bin küçükbaş hayvan, Uzunsavat Köyü Sondaj tesisi 13 bin küçükbaş hayvan ve Sudüğünü köyünde 40 bin küçükbaş hayvan ile bu bölgelerden geçen göçerlerin hayvanlarına hizmet verecektir. İlimizin mera ve yaylalarının daha verimli kullanılabilmesi ve ilimiz hayvancılığının geliştirilebilmesi amacıyla İl Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeler hız kesmeden devam etmektedir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80008)
18 Aralık 2020 Cuma 10:10
Selam olsun Türkiyeme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_79964)
16 Aralık 2020 Çarşamba 18:29
Ah zeka ah buralara neden geç geliyorsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_79996)
17 Aralık 2020 Perşembe 19:16
@Misafir Kullanıcı Yazdıklarımın yanına birde meal mi yazayım. Yazdıklarımı iyi okumuyorsun.yapilan çalışmayı takdir manasında yazdim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_79983)
17 Aralık 2020 Perşembe 11:38
@Misafir Kullanıcı Temennimiz de işin erbabının işin başına geçmesi. nice bu memlekette beyni makina gibi çalışan. ama gel gör ki torpil zilleti her şeyi mahvediyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_79979)
17 Aralık 2020 Perşembe 00:44
@Misafir Kullanıcı Zeka geç gelmiyor, Burhan Bahadır gibi vizyonu geniş insanların müdür olması sayesinde enerji,modeye tarım alanında Bingöl hızla Hollanda yolunda..
03.09.2026
23:38
Bingöl Yem-Süt`te kritik süreç tamamlandı: Taşınmazlar satıldı, gelir İl Özel İdaresi`ne aktarıldı
Bingöl Yem-Süt'te kritik süreç tamamlandı: Taşınmazlar satıldı, gelir İl Özel İdaresi'ne aktarıldı
Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait Merkez Saray Mahallesi'ndeki iki taşınmazın satış ve devir süreci tamamlandı. Bingöl Valiliği, ihale sürecine ilişkin açılan davanın mahkeme tarafından reddedildiğini, satış bedelinin tahsil edildiğini ve Bingöl İl Özel İdaresi'ne düşen payın ilgili hesaplara aktarıldığını açıkladı.
03.09.2026
23:37
Bingöl`de araç dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de araç dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde kontrolden çıkarak dereye uçan araçta bulunan 5 kişiden 1'i hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ekiplerin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
03.09.2026
23:35
Bingöllüler memleketine dönse nüfusumuz kaç olurdu?
Bingöllüler memleketine dönse nüfusumuz kaç olurdu?
TÜİK'in 'herkes memleketine dönseydi' simülasyonunda Bingöl'ün nasıl bir nüfusa ulaşacağı hesaplandı. Bingöllüler memleketine dönseydi kentte nasıl bir nüfus tablosu ortaya çıkardı? İşte yanıtı ve Bingöl'ün Türkiye'deki sıralaması…
03.09.2026
23:34
Okullar için alışverişte ‘Bingöl` önerisi
Okullar için alışverişte 'Bingöl' önerisi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Mesut Kurtaran ve beraberindeki oda başkanları, İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Görüşmede, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okulların ihtiyaçlarına yönelik mal ve hizmet alımlarında, mevzuat çerçevesinde yerel esnaf ve işletmelerin daha fazla değerlendirilmesi gündeme geldi.
03.09.2026
23:32
Beş şehir, tek turizm rotası
Beş şehir, tek turizm rotası
Bingöl, Elâzığ, Adıyaman, Tunceli ve Malatya'nın turizm potansiyeli ortak bir vizyonla ele alındı. Bakan Ersoy, beş ilin birbirini tamamlayan bir turizm coğrafyası olarak değerlendirilerek ulusal ve uluslararası görünürlüğünün artırılacağını söyledi. Bingöl'ün sahip olduğu değerlere de dikkat çeken Bakan Ersoy, bölgedeki potansiyelin doğru şekilde ürünleştirilmesi ve tanıtılması gerektiğine dikkat çekti.
03.09.2026
02:07
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 4 Eylül Cuma günü itibarıyla 8,24 TL zam bekleniyor. Artışın gerçekleşmesi halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 92 TL'yi aşacak. 50 litrelik deponun dolum maliyeti ise 412 TL artacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın