KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Hayvancılığa teşvik

Yok olma noktasına gelen hayvancılığı canlandırmak amacıyla Karlıova Kaymakamlığı, 15 aileye süt ineği desteğinde bulundu.

Hayvancılığa teşvik
05 MART 2009 PERŞEMBE 13:28
0
1114
0
AA aa
Karlıova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından İlçe Merkez ve köylerinde bulunan Fakir ve Yardıma Muhtaç 15 aileye 90 bin lira değerinde 30 süt ineği yardımında bulundu.
Karlıova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca fakir ve yardıma muhtaç vatandaşların geçimini sağlamaları amacıyla 15 aileye 30 adet sığır alınmak üzere 90.000 TL yardım verildi. Para yardımını sığır alımı için kullanan Kaymakamlık, para vermek yerine vatandaşı üretime teşvik etti.
Kaymakamımız Eşref Yonsuz, İlçe Tarım Müdürü Tekin Atlı ve Vakıf Memuru Vedat Aras'ın üç günlük yoğun çalışmaları ile çevre illerden getirtilen 30 adet sığır, kura çekilerek vatandaşlara dağıtıldı.
Yapılan yardımı değerlendiren Kaymakam Eşref Yonsuz, vatandaşa para yardımında bulunarak tembelliye alıştırmaktansa; buna benzer yardımlar yapıp üretime geçmelerini sağlamak gerektiğini vurguladı.
Köylülerin hayvanlara iyi bakmasını istedi. Devletin görevini yaptığını dile getiren Yonsuz, “Çok çalışmalıyız, okumalıyız. Doktor, mühendis yetiştirmeliyiz, bunu başarmalıyız. Aksi takdirde başkalarına hizmetçi oluruz. Devlet olarak gelin iş kuralım, işiniz olsun diyoruz. Çalışacağız, üreteceğiz, kazancağız. Hem siz kazanacaksınız hem de ülkemiz kalkınacak dedi.
Kaymakam Yonsuz, hayvanlara iyi bakılmasını da isteyerek, Tarım Müdürlüğü yetkililerinin sürekli gelerek hayvanları kontrol edeceğini söyledi

bingololay
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
01.05.2025
23:56
Bingöl`de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarı sonrası Bingöl'de akşam üstü etkili olan kuvvetli rüzgâr birçok noktada çatıları uçurdu. Yeşilyurt Mahallesi'nde 5 katlı bir apartmanın fırtınada uçan çatısı, sitenin bahçesindeki çocuğun üzerine düştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın