KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mart 2026 Perşembe
°C

''HAYVANCILIK DESTEKLERİ 2002'YE GÖRE 25,5 KAT ARTIRILDI''

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hayvancılık desteklerinin 2002'ye göre 25,5 kat artırıldığını söyledi. Yılmaz: ''Serbest bölgeleri cazip hale getirici düzenleme inşallah yakında Meclis gündemine gelecek'' dedi.

``HAYVANCILIK DESTEKLERİ 2002`YE GÖRE 25,5 KAT ARTIRILDI``
20 MART 2013 ÇARŞAMBA 09:41
0
1275
0
AA aa

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin yazılı sorularını yanıtlayan Yılmaz, küresel kriz ortamında birçok ülke krizin faturasını vatandaşlarına ödetirken Türkiye'nin istikrarlı politikalarıyla büyümeyi devam ettirdiğini, hiçbir bankanın batmadığını, borçluluk oranlarının artmadığını ve borcu karşılamak için vergilerin artırılmadığını kaydetti.

Türkiye'nin 2010 ve 2011'de yüksek büyüme sağladığını, krizin en tepe noktası olan 2009'dan bugüne kadar 4 milyonun üzerinde istihdam oluşturulduğunu belirten Yılmaz, ''Bütün bu rakamlar bize ülkemizin krizle ve yoksullukla mücadelesinin başarılı olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.

Yoksullukla mücadeleyi makro ekonomik istikrar, sektörel ve bölgesel politikalar, yoksulluğu doğrudan hedef alan sosyal yardımlar ve destekler ekseninde gerçekleştirdiklerini dile getiren Yılmaz, Türkiye'nin son on yılda ortalama yüzde 5 büyüme sağladığını, istihdamı artırdığını ve enflasyon sorununu çözdüğünü ifade etti.

Engelli, yaşlı nüfusa dönük çalışmaların önemli yer tuttuğunu aktaran Yılmaz, göreve geldiklerinden bu yana engelli aylıklarının reel olarak yüzde 458, yaşlı aylıklarının yüzde 86 artırıldığını söyledi.

-10 BİN 440 ŞUBE-

2011 yılı itibariyle 48 banka bulunduğunu, bu bankaların 10 bin 440 şube ile hizmet sunduğunu bildiren Yılmaz, 25 yerli ve kamu bankasının 8 bin 28 şubeyle, 23 yabancı sahipliğindeki bankanın da 2 bin 412 şubeyle hizmet verdiğini aktardı.

2012 yılında 2002'ye göre hayvancılık desteklerinin 25,5 kat artırıldığını kaydeden Yılmaz, ''Rekor bir artış gerçekleştirilmiştir'' dedi.

Tekstil alanında yapılan çalışmaları anlatan Yılmaz, ''Belli stratejiler çerçevesinde tekstil ve hazır giyim sektörünü destekliyoruz. Sektörü yeni politikalarla ileri seviyelere taşımak için her türlü desteği sağlıyoruz. Tekstil ve hazır giyim Türkiye için önemli sektör olmaya devam edecektir'' diye konuştu.

Kadın istihdamının artırılması için önemli çalışmalar yapıldığını ve başarı sağlandığını dile getiren Cevdet Yılmaz, son bir yıl içinde sağlanan istihdamın neredeyse yarısının kadın istihdamı olduğunu bildirdi.

Yılmaz, dünyada işsizlik rakamları çok üst düzeylere çıkarken, Türkiye'nin performansının, pek çok ülkeyi imrendirdiğini belirtti.

Yılmaz, kamu kurumlarının kira giderleri için 2012 bütçesine 207 milyon TL ödenek ayrıldığını kaydetti.

Serbest bölgelerin etkili kullanılabilmesi için son dönemlerde ilave çalışmalar yapıldığını söyleyen Yılmaz, ''Serbest bölgeleri cazip hale getirici düzenleme inşallah yakında Meclis gündemine gelecek. Bunlar yapıldığı zaman serbest bölgelerimiz etkili şekilde yatırımcıyı cezbedecektir'' dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.03.2026
03:18
Bingöl`de APP Plaka Yoğunluğu!
Bingöl'de APP Plaka Yoğunluğu!
Bingöl'de APP plaka kullanan araç sahipleri, cezai uygulamalar öncesinde plakalarını değiştirmek için Şoförler ve Otomobilciler Odası'na akın ediyor. Günlük sınırlı sayıda plaka basılırken yoğunluk nedeniyle randevu sistemi uygulanıyor.
11.03.2026
03:17
Bingöl Belediyesi`nin Gazze iftarları başladı
Bingöl Belediyesi'nin Gazze iftarları başladı
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Gazze'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik iftar hizmeti başlattı. Kurulan aşevinde her gün yaklaşık 1.000 kişiye sıcak yemek ikram ediliyor.
11.03.2026
03:14
Akaryakıta Zam Üstüne Zam!
Akaryakıta Zam Üstüne Zam!
İran savaşıyla birlikte yükselen petrol fiyatları akaryakıta zam olarak yansımaya devam ediyor. Dün gece benzin ve motorine zam gelirken, bu gece yarısı benzinin litre fiyatı bir kez daha arttı. Bingöl'de akaryakıt fiyatları yeniden yükseldi. İşte güncel tablo…!
11.03.2026
03:13
Kırsalda Bereket Projesi Başlıyor
Kırsalda Bereket Projesi Başlıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsalda üretimi artırmak amacıyla 'Kırsalda Bereket Küçükbaş Hayvancılığa Destek Projesi'ni hayata geçiriyor. 2026–2028 yıllarını kapsayan proje kapsamında Türkiye genelinde 150 bin baş küçükbaş hayvan üreticilere dağıtılacak.
11.03.2026
03:12
Van`da Bingöllüler İftar Sofrasında Buluştu
Van'da Bingöllüler İftar Sofrasında Buluştu
Van Bingöl Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. İş insanları, akademisyenler, kamu personelleri ve üniversite öğrencileri iftar sofrasında buluştu.
11.03.2026
03:11
Maliye Sendikası Bingöl üyeleri iftarda buluştu
Maliye Sendikası Bingöl üyeleri iftarda buluştu
Maliye Sendikası Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında maliye çalışanları Ramazan ayının manevi atmosferinde bir araya geldi. Programda birlik, dayanışma ve mesleki dayanışma vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın