KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

Hayvancılık ülkemiz ve ilimiz için çok önemli

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ildız: “Hayvancılık ülkemiz ve ilimiz için çok önem verilmesi gereken bir sektördür. Bugün hayvancılığın sorunlarının çözümünde üretici örgütlerinin gelişmesi önemli bir dinamiktir” dedi.

Hayvancılık ülkemiz ve ilimiz için çok önemli
30 MART 2013 CUMARTESİ 07:48
0
1586
0
AA aa

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olağan mali genel kurulu, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Kurula İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Ildız ve birlik yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Genel kurulda konuşan Ildız, gelişmiş ülkelerin bugün hayvancılık konusunda elde ettikleri başarının arkasında yetiştirici örgütleri bulunduğuna dikkat çekerek: “Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri ıslah amaçlı bir yetiştirici örgütü olup, Bakanlığımızca yapılan protokol gereği Önsoykütüğü, Soykütüğü ve Döl Kontrolü Projelerini yürütmektedir. Başarılı ve karlı bir hayvancılık için; damızlık nitelikleri yüksek iyi hayvanlar yetiştirme, barınak, beslenme, bakım, hastalıkların önlenmesi gibi iyi şartların sağlanması, hayvansal ürünlerde modern imalat ve dağıtım gibi iyi pazarlama şartlarının sağlanması gerekir” ifadelerini kullandı.

“İlimizde hayvan besleme ile ilgili sorunların çözümüne yönelik olarak çayır ve meraların ıslahı ve yönetim sistemlerinin geliştirilmesine yönelik destek programları geliştirerek, yem bitkileri ve silaj üretimi teşvik edilmektedir” diyen Ildız: “Karlı bir yetiştiricilik için kaba yemin işletmede üretilmesi daha önemli ve üretimin sürdürülmesi için belirleyici hale gelmiştir. Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi Kapsamında İl Özel İdaresince yüzde 70 destekli 16 bin 300 kg yonca, 8 bin 200 kg adi fiğ, 3 bin kg korunga ve 7 bin kg silajlık mısır tohumu alınarak çiftçilerimize dağıtılmıştır. Ülkemizde üretilen sütün yüzde 92'si sığır sütüdür. Bu üretilen sütün muhafazası ve pazarlanması oldukça önemlidir. Bu amaçla süt toplama merkezleri kurulması oldukça önemlidir. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Yukarı Akpınar - Aşağı Akpınar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işletme binasında 10 ton/gün kapasiteli süt toplama merkezi kurularak faaliyete başlamıştır. Bakanlığımızca Doğu Anadolu Projesi Kapsamındaki İllerde Etçi ve Kombine Irklarla kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında İlimizde halen 646 baş kapasiteli 8 proje başarıyla yürütülmektedir. Şubat 2013'te İlimizde görevli tüm resmi veteriner hekimler suni tohumlama kursuna tabi tutularak sertifikalarını almışlardır. Bizler teşkilat olarak suni tohumlamayı kendi personelimiz eliyle de yapmaya başladık. 2012 yılında 11 bin 135 suni tohumlama yapılmış. Bu yıl bu sayıyı inşallah çok daha yükseğe çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Bölge nüfusunun önemli bir kısmının geçim veya ek gelir kaynağı olan hayvancılık, sanayi sektörünün birçok koluna girdi sağlaması açısından da önem arz ettiğini vurgulayan Ildız: “Sanayiye, yeterli, ucuz ve kaliteli hammadde sunulması için gerekli çalışmalar artarak devam etmelidir. Bakanlığımızca yüzde 50 hibeli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 11 projemiz onaylanmıştır. 2012 yılı için sadece büyükbaş hayvan yetiştiricilerimize değişik destekleme kalemlerinden (anaç sığır-manda, çiğ süt, tazminatlı kesim, soy kütüğü, besi ve benzeri) nakit olarak 2 milyon 657 bin TL destekleme ödemesi yapılmıştır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
24.04.2026
10:45
Bingöl`de kazadan kaçan tır refüje girdi
Bingöl'de kazadan kaçan tır refüje girdi
Bingöl'de bir tırın otomobile çarpmamak için refüje girmesi sonucu meydana gelen kazada şans eseri yaralanan olmadı.
23.04.2026
22:02
Bingöl UMKE`ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE'ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, uluslararası verifikasyon sürecini tamamladı. Düzenlenen törende Dünya Sağlık Örgütü bayrağı teslim edilirken, merkezin üç farklı EMT yapısıyla dünyada bir ilke imza attığı vurgulandı.
23.04.2026
21:52
Vali Çelik makamını Muhammed Selim`e devretti
Vali Çelik makamını Muhammed Selim'e devretti
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Muhammed Selim Kısa'ya devretti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın