KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Hayvanlar için doğaya yem bırakıldı

Bingöl Belediyesi, kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için şehrin muhtelif noktalarına yiyecek bıraktı.

Hayvanlar için doğaya yem bırakıldı
07 OCAK 2016 PERŞEMBE 01:21
0
2276
0
AA aa

Sokak Hayvanları için farkındalık etkinliğine, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Bozgan, Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Tamer Kendi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Ali Yıldırım ile Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanları katıldı.
Çalışmaların kış boyunca süreceğini söyleyen Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, “Hava şartlarının kötüye gitmesi sokaklarda yaşayan hayvanları da olumsuz etkiledi. Biz de Bingöl Belediyesi olarak ilimizin yerleşim bölgelerinden uzak kalan belirli noktalara hayvan yemleri bırakıyoruz. Bu çalışmalarımız hava şartları düzelene kadar devam edecektir. Sokak Hayvanları nasıl olsa yiyecek bulur mantığı ile hareket etmememiz gerekiyor. Aynı insanlar gibi onlarda can taşıyorlar. Vatandaşlarımızın sokak hayvanlarına ve doğada yaşayan canlıların ulaşabileceği şekilde yiyecek bırakmasını istiyoruz. Ağır kış şartları göz önünde bulundurarak şehrin muhtelif yerlerine hayvanlar için yiyecek bıraktık. 2015 yılında Hayvan Barınağımızın yapım ihalesini gerçekleştirdik, ilgili firmaya yer teslimi yapıldı. Bu yıl inşaat sezonu ile barınağın yapımına başlanılacaktır. Hayvan Barınağı'nın yılsonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Barınağın faaliyete girmesi ile birlikte sokak hayvanlarının bakımı ve ihtiyaçları da bu şekilde daha düzenli yapılacaktır” dedi.
Hayvanların da yaşam haklarının bulunduğu belirten Sügü, “Halkımızın sokak hayvanları için daha çok duyarlı olmasını istiyoruz. Hava koşulları düzelinceye kadar Belediye ve gönüllü kuruluşlarla sokak hayvanlarının beslenmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Sokak hayvanlarının ve uçan canlıların kış koşullarında yiyecek bulmakta zorlandığını belirten Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Bozgan ise, “Bingöl Belediyesi olarak doğada ve sokakta yaşayan hayvanlara yiyecek bıraktık. Vatandaşlarımızın da gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum. Hayvanların yaşam hakkı bizimki kadar kutsaldır” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın