KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2026 Pazartesi
°C

Hazarşah şehitleri anıldı

Hazarşah Köyü Aksakal Mezrası’nda 20 yıl önce katledilen vatandaşlar için anma programı düzenlendi.

Hazarşah şehitleri anıldı
22 EKİM 2012 PAZARTESİ 05:18
1
6852
0
AA aa

Solhan'a bağlı Hazarşah Köyü Aksakal Mezrası yakınlarından 20 Ekim 1992 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen vatandaşlar için anma töreni düzenlendi.

Şehitler anıtının bulunduğu mevkide düzenlenen anma törenine, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Komando Yüzbaşı Murat Özcan, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşması yapan Hazarşah Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Jandarma Başçavuş Mustafa Karakuş, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

“DEVLET HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU, İLGİSİNİ ESİRGEMEDİ”

Hazarşah Köyü Aksakal Mezrası Geçici Köy Korucularından Enver Yılmaz, “20 Ekim 1992 de bölücü terör örgütü tarafından burada yapılan katliamın 20.yıl dönümüdür. Bugün bizim için hem yürekleri hüzünlendiren hem de devletimizi her zaman ki gibi yanımızda görmenin sevinci ile gönülleri coşturan bir gündür. Bu gün şehitleri anma günüdür. 20 Ekim 1992 günü burada 19 köylümüz şehit edilmiş ve 7 köylümüz ise çeşitli yerlerinde yaralanmıştır. Olayın olduğu günlerde ve bugünlerde devletimiz sürekli bizim yanımızda oldu, bizleri korudu ve acılarımıza ortak olarak yaralarımızı sardı. Daima yardım etti. İlgisini esirgemedi. Öksüz ve yetim kalanlara ana baba oldu, onları korudu, kolladı, çeşitli iş imkânları verdi. Devletimize her zaman minnettarız. Geçmiş yıllarda birçok insanımızı; bilgisizlik, cahillik ve nedensiz korkularla kaybettik. Bir anlamda da bu acılar bizlere bir arada durmamız gerektiğini vatanımızı yedisinden yetmişine kadar tek yürek ve inançla korumamız gerektiğini gösterdi. Şu anda görüyoruz ki bölücü terör örgütü ve yandaşları yollara haince mayın döşemekten başka bir şey yapamamaktadır. Bunun sebebi yandaş bulamamasıdır. Bizler ülkemize yönelik her yönden yapılan terör olaylarını görmekteyiz ve buna göre de yeni nesillerimizi yetiştirmekteyiz.” şeklinde konuştu.

“HEPİMİZ BİRİZ, BERABERİZ, KARDEŞİZ…”

“PKK terör örgütü tarafından anıtta ismi bulunan kadın, çocuk, genç yaşlı demeden hiçbir şekilde ayrım yapmadan bunların canına hunharca kıymıştır.” diye sözlerine başlayan BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, “Bunu yapanlar sizce insan olabilir mi? Bir yaşlının hamile bir kadının, bir günlük askerin yeni evlenmiş bir gencimizin, sivil savunmasız vatandaşımızın ne suçu olmuş olabilir? Bunları hunharca katletmek ancak PKK terör örgütü tarafından insanlıktan nasiplenmemiş insan duygusu tatmamış insanlar tarafından yapılabilir. Biz ölümlerinin 20. yılında şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyoruz. Onlara bu kurşunları sıkanları nefretle şiddetle lanetliyoruz. Değerli vatandaşlar, biz Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Galiçya'da ülkenin birçok yerinde aynı mevzide omuz omuza mücadele vermiş aynı dava uğruna aynı vatan uğruna namus uğruna bayrağımız uğruna ve istikbalimizin uğruna canlarını vermiş aziz şehitlerimizin torunlarıyız. O gün nasıl Çanakkale de Türkü'yle Kürdü'yle Laz'ıyla Çerkez'iyle birdik, beraberdik aynı omuzda mücadele vererek aynı mevzide şehit olduysak bugünde doğu ve güneydoğunun birçok yerinde hiç birbirini tanımamış Hakkârilisi, Bingöllüsü, Vanlısı, Trabzonlusu aynı mevzide omuz omuza PKK'ya karşı mücadele vererek beraber şehit oluyorlar. Bu da gösteriyor ki dilimiz, rengimiz ayrı olsa da hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların akabinde ilçe Müftülüğünde görevli Vaiz Mürsel Gökdere, Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederek program tamamlandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2026
04:28
Çağlar`dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
Çağlar'dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
MHP Bingöl 15. Olağan İl Kongresi'nde başkanlık için yarışan Niyazi Çağlar, 314 delegenin isimlerinin kongre öncesinde silindiğini öne sürerken kongrenin incelenmesi çağrısında bulundu. Çağlar, kongrede kazanan aday Emin Varan tarafından kullanıldığını belirttiği 'Gelip boyunun ölçüsünü alıp gittiler' sözleri için de sert konuştu!
14.09.2026
04:27
Pusula ve Katılımevim`de neler oluyor?
Pusula ve Katılımevim'de neler oluyor?
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın da adının geçtiği Pusula ve Katılımevim dosyasında peş peşe yaşanan gelişmeler dikkat çekti. Ancak KAP kayıtları, Tera Grubu ile yürütülen devir görüşmelerinin adli gelişmelerden önce başladığını ortaya koydu. Dosyanın bir diğer önemli gelişmesi ise Katılımevim yönetiminde yaşandı. KAP'a yapılan açıklamaya göre Serdar Turhan ve Ahmet Özcan'ın yönetim kurulu görevlerinden ayrılmaları kabul edildi.
14.09.2026
04:25
12Bingölspor MKE Ankaragücü`nü tek golle devirdi
12Bingölspor MKE Ankaragücü'nü tek golle devirdi
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Yalova Atatürk Stadyumu'nda karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü 89. dakikada Hasan Ayaroğlu'nun attığı golle 1-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı. 79. dakikada penaltıdan yararlanamayan rakibine karşı kritik bir 3 puan kazanan Bingöl temsilcisi hem puanını hem de grup sıralamasındaki yerini 4'e yükseltti.
14.09.2026
04:24
Kiğı`da PTT işe alımı tartışması:
Kiğı'da PTT işe alımı tartışması: 'Eşit, şeffaf ve adil bir süreç istiyoruz'
Kiğı Online Bilim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Cici, ilçede PTT bünyesinde yapılacağı belirtilen iki kişilik işe alıma ilişkin iddiaları gündeme taşıdı. Cici, işe alım sürecinin kamuoyuna açık şekilde yürütülmesini isteyerek, 'Torpil veya siyasi referans değil, adalet ve liyakat istiyoruz' dedi.
14.09.2026
04:22
Şen Bingöl`de açıkladı:
Şen Bingöl'de açıkladı: 'Terörsüz Türkiye meselesini başardık'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Bingöl'de katıldığı programda Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şen, sürecin son dönemde en fazla mesai harcadıkları konulardan biri olduğunu belirterek, 'Allah'ın izniyle de başardık' dedi.
14.09.2026
04:10
Ayan`dan öğrenci ve velilere kritik tavsiyeler
Ayan'dan öğrenci ve velilere kritik tavsiyeler
Milyonlarca öğrenci için yeni eğitim öğretim yılı bugün başlayacak. Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, özellikle ilk günlerde dikkat edilmesi gereken noktaları ve velilerin çocuklarına yaklaşımında önem taşıyan detayları anlattı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın