KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Hdp den gözaltılara tepki

HDP Bingöl İl Başkanlığı yazılı açıklamayla, Diyarbakır Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Hdp den gözaltılara tepki
26 EKİM 2016 ÇARŞAMBA 23:29
0
2143
0
AA aa

Diyarbakır belediyesi yapılan polis baskını ve Kışanak ile Anlı'nın gözaltına alınmasıyla Kürt halkının iradesinin yok sayıldığı belirtilen açıklamada, Kadın özgürlük hareketinin büyük mücadele ve emeklerle elde ettikleri kadın kazanımlarını ortadan kaldırmayı; söz ve karar süreçlerinde ortaklaşmayı esas alarak kadını toplumsal cinsiyet rollerinin dışına çıkaran yeni yaşamın nüvesi eşbaşkanlık ve eşit temsil sisteminin kurumsallaşmasına el koymayı amaçlıyor. Siyasi ve toplumsal yaşamda kadın eşitlik ve özgürlük mücadelesinin sembollerinden biri olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması, darbeci zihniyetin eşitlikçi kadın politikalarına yönelik stratejik saldırısının geldiği boyutu gösteriyor denildi.

Açıklamada, Bugün, irademizi, kadın kimliğimizi, eşitlik mücadelesindeki emeğimizi ve yerel yönetimlerde elde ettiğimiz kazanımlarımızı doğrudan hedef alan demokrasi ve kadın düşmanı bu saldırılar karşısında haklarımızı ve özgürlüğümüzü savunmak için her yerde, Tüm kadınları, ortak mücadele ile elde ettiğimiz kazanımlarımızı savunmak için dayanışmaya ve direnmeye; ülkemizde ve dünyadaki tüm sivil toplum kuruluşlarını, demokrasi, özgürlük ve barıştan yana olan güçleri, uluslar arası toplumu ve parlamentoları bu hukuksuzluğa karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Faşizme geçit vermeyeceğiz ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2025
21:59
Binler Çaytepe`de buluştu!
Binler Çaytepe'de buluştu!
Zıkte Aşireti'nin merhum lideri Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, Çaytepe Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla anıldı. 2 bini aşkın kişinin katıldığı anlamlı buluşmada Aşiretin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Ataoğlu, Zikte Aşireti'nin yüzyıllardır süregelen bir gönül bağı olduğunu vurguladı: 'Toprağa, mala, menfaate değil; sevgiye, sadakate, saygıya ve gönül birliğine dayanan bir yapımız var. En büyük gücümüz birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu bayramla birlikte geleceğe daha umutla bakmak, bu birlikteliği kalıcı bir bayrama dönüştürmek istiyoruz.'
07.06.2025
21:58
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 156 gram kokain ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.06.2025
21:57
Kazayı telefon uygulaması 112`ye bildirdi
Kazayı telefon uygulaması 112'ye bildirdi
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yoldan çıkan bir araç, takla attı. Araçta bulunan bir cep telefonunun kaza algılama programından 112'ye ihbar düşmesi sonucu bölgeye giden ekipler, ilk müdahalelerin ardından yaralıları hastanelere sevk etti.
07.06.2025
21:55
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2`si ağır 4 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2'si ağır 4 yaralı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın