KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Nisan 2026 Pazartesi
°C

'HDP halkların fikriyatıdır'

HDP Bingöl Milletvekili Aydemir; 'HDP halkların umududur, HDP halkların fikriyatıdır, HDP halkların demokratik düşüncesidir. Siz insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız.'

`HDP halkların fikriyatıdır`
11 HAZİRAN 2021 CUMA 16:18
22
3383
11
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, partilerinin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianame ile ilgili açıklama yaptı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP'nin kapatılması talebiyle bir iddianame hazırlanıp Anayasa Mahkemesi'ne gönderildiğini hatırlatan Milletvekili Erdal Aydemir, “insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız” dedi.

Aydemir, şunları söyledi: “Sözümüz buradan İslamcılara değil, dincilere değil, bizim sözümüz, gerçekten mütedeyyin, samimi bir şekilde düşünen ve yaşayan dindarlaradır. Bu zulme bu haksızlığa, bu işkenceye, bu talana, bu soyguna dur demeleri için söz kurmaları gerekiyor.

Düne kadar mazlumu oynamış, çeşitli baskılarla yüz yüze kalmış, bugün Cumhur İttifakının büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun gelmiş olduğu siyasi geleneğin defalarca kurmuş oldukları partiler kapatılmayla yüz yüze geldi.

İlk parti Milli Nizam Partisi, 1971 yılında yapılan darbeyle, laikliğe karşı odak haline geldiği için kapatıldı.

Yine 1980 darbesinde, Milli Selamet Partisi laikliğe karşı odak haline geldiği için kapatıldı.

1998 yılında, Refah Partisi yine laikliğe karşı odak haline geldiği gerekçesiyle kapatıldı.

2003 yılında Fazilet Partisi, aynı gerekçeyle kapatıldı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığını yapmış olduğu AKP, 2008 yılında kapatma davasıyla karşı karşıya kaldı. 1 oyla kapatılmaktan kurtuldu.

Bu süreç içerisinde şuandaki Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset yaptığı parti geleneğine karşı defalarca kapatma davaları açıldı.

Biz buradan kendisine şu hatırlatmada bulunuyoruz; eğer partimiz HDP'ye yönelik tamamen yargı ve hukuk dışı olan bu kapatma davası olumsuz sonuçlanırsa, siz Türkiye siyasi tarihine, bir siyasi partiyi kapatan hükümetin başı olarak geçeceksiniz. Tarihte yeriniz böyle anılacak.

Son olarak şunu söylüyoruz; HDP halkların umududur, HDP halkların fikriyatıdır, HDP halkların demokratik düşüncesidir. Siz insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83790)
14 Haziran 2021 Pazartesi 20:43
HDP isimli parti PKK'nın siyasi uzantısıdır. Allahu Teala ülkemizi bu HDPKK isimli partinin teröristlerinden muhafaza eylesin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83758)
13 Haziran 2021 Pazar 22:32
Pankartı yanlış yazmışlar halkın değil hdp pkk nın umududur. Kendileriyle çelişiyorlar demedi deme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83742)
12 Haziran 2021 Cumartesi 21:18
Eğer bu ülkede bir parti kapatılacaksa o parti sayısız yolsuzluk ve dalavereyle adı anılan akp ve bu ülkede kin ve nefret tohumu erken MHP olmalıdır.Hdp'ye gelecek olursak mutlak suretle pkk ile arasına mesafe koymalı ve Baluken-Demirtaş çizgisinde ilerlemelidir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83738)
12 Haziran 2021 Cumartesi 19:52
Elin fakir,fukara çocuğunu dağa yolla,devletin mallarını üçe beşe kapatıp milyonlar içinde
yüz ,çocuklarınız mersedes arabalara binip hava atsın , her ayda 30 bin tl cebe at sonra mazlumu oynayın ..Size inanan bu halka Allah akıl fikir versin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83731)
12 Haziran 2021 Cumartesi 12:44
Amerikanın israilin ingilizlerin Türkiyedeki şubesi. Allah akıl versin size
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83725)
12 Haziran 2021 Cumartesi 08:45
Terörle aranıza mesafe koyun zındıklar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83723)
12 Haziran 2021 Cumartesi 02:07
siz ancak,uyuşturucu bağımlısı gençleri yanınızda barındırarak onların kafasını yıkayarak yakmayı,yıkmayı ,vurmayı öğretirsiniz ucu hafif size dokununcada demokrasiden insan haklarından bahsedersiniz....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83719)
11 Haziran 2021 Cuma 23:39
hdp demek pkk demektir onun için benim temsilcim olamaz kimse kusura bakmasın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83716)
11 Haziran 2021 Cuma 21:31
PKK'ya destek veren herkesin bir günlüğüne 'dağlara gel, dağlara' şarkısındaki gibi dağlara gitmesini istiyorum.
Başkasının çocuğunu ölüme gönderip DEVLETİN ŞEFKATLİ KOLLARI altında PKK'çı olmak cesaretin değil İHANET(Kürt çocuklarının kanın üzerinde yükselmek)in ve HAİN(Devletin nimetlerinden faydalanıp nankörlük etmek)liğin göstergesidir.
İlginç bir şey daha SOSYAL YARDIMLARdan en çok bu kişiler yararlanır; DEVLET dairelerinde en çabuk bunların sözü geçer.
Dağdaki gençler dağdan inerse önce bu HAİNLERİ yok eder. O yüzden onlar dağdan inmesin diye her şeyi yapıyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83707)
11 Haziran 2021 Cuma 16:56
Ey hdp sizler pkk terör örgütü ile aranıza mesafe koymadıkca bu milletten oy alamazsınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83751)
13 Haziran 2021 Pazar 19:52
@Misafir Kullanıcı Alıyorlar ya, Tbmm de3.partiler
12.04.2026
23:24
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl`e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi`nde
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl`de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın