KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Haziran 2026 Çarşamba
°C

'HDP halkların fikriyatıdır'

HDP Bingöl Milletvekili Aydemir; 'HDP halkların umududur, HDP halkların fikriyatıdır, HDP halkların demokratik düşüncesidir. Siz insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız.'

`HDP halkların fikriyatıdır`
11 HAZİRAN 2021 CUMA 16:18
22
3450
11
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, partilerinin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianame ile ilgili açıklama yaptı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP'nin kapatılması talebiyle bir iddianame hazırlanıp Anayasa Mahkemesi'ne gönderildiğini hatırlatan Milletvekili Erdal Aydemir, “insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız” dedi.

Aydemir, şunları söyledi: “Sözümüz buradan İslamcılara değil, dincilere değil, bizim sözümüz, gerçekten mütedeyyin, samimi bir şekilde düşünen ve yaşayan dindarlaradır. Bu zulme bu haksızlığa, bu işkenceye, bu talana, bu soyguna dur demeleri için söz kurmaları gerekiyor.

Düne kadar mazlumu oynamış, çeşitli baskılarla yüz yüze kalmış, bugün Cumhur İttifakının büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun gelmiş olduğu siyasi geleneğin defalarca kurmuş oldukları partiler kapatılmayla yüz yüze geldi.

İlk parti Milli Nizam Partisi, 1971 yılında yapılan darbeyle, laikliğe karşı odak haline geldiği için kapatıldı.

Yine 1980 darbesinde, Milli Selamet Partisi laikliğe karşı odak haline geldiği için kapatıldı.

1998 yılında, Refah Partisi yine laikliğe karşı odak haline geldiği gerekçesiyle kapatıldı.

2003 yılında Fazilet Partisi, aynı gerekçeyle kapatıldı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığını yapmış olduğu AKP, 2008 yılında kapatma davasıyla karşı karşıya kaldı. 1 oyla kapatılmaktan kurtuldu.

Bu süreç içerisinde şuandaki Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset yaptığı parti geleneğine karşı defalarca kapatma davaları açıldı.

Biz buradan kendisine şu hatırlatmada bulunuyoruz; eğer partimiz HDP'ye yönelik tamamen yargı ve hukuk dışı olan bu kapatma davası olumsuz sonuçlanırsa, siz Türkiye siyasi tarihine, bir siyasi partiyi kapatan hükümetin başı olarak geçeceksiniz. Tarihte yeriniz böyle anılacak.

Son olarak şunu söylüyoruz; HDP halkların umududur, HDP halkların fikriyatıdır, HDP halkların demokratik düşüncesidir. Siz insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83790)
14 Haziran 2021 Pazartesi 20:43
HDP isimli parti PKK'nın siyasi uzantısıdır. Allahu Teala ülkemizi bu HDPKK isimli partinin teröristlerinden muhafaza eylesin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83758)
13 Haziran 2021 Pazar 22:32
Pankartı yanlış yazmışlar halkın değil hdp pkk nın umududur. Kendileriyle çelişiyorlar demedi deme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83742)
12 Haziran 2021 Cumartesi 21:18
Eğer bu ülkede bir parti kapatılacaksa o parti sayısız yolsuzluk ve dalavereyle adı anılan akp ve bu ülkede kin ve nefret tohumu erken MHP olmalıdır.Hdp'ye gelecek olursak mutlak suretle pkk ile arasına mesafe koymalı ve Baluken-Demirtaş çizgisinde ilerlemelidir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83738)
12 Haziran 2021 Cumartesi 19:52
Elin fakir,fukara çocuğunu dağa yolla,devletin mallarını üçe beşe kapatıp milyonlar içinde
yüz ,çocuklarınız mersedes arabalara binip hava atsın , her ayda 30 bin tl cebe at sonra mazlumu oynayın ..Size inanan bu halka Allah akıl fikir versin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83731)
12 Haziran 2021 Cumartesi 12:44
Amerikanın israilin ingilizlerin Türkiyedeki şubesi. Allah akıl versin size
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83725)
12 Haziran 2021 Cumartesi 08:45
Terörle aranıza mesafe koyun zındıklar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83723)
12 Haziran 2021 Cumartesi 02:07
siz ancak,uyuşturucu bağımlısı gençleri yanınızda barındırarak onların kafasını yıkayarak yakmayı,yıkmayı ,vurmayı öğretirsiniz ucu hafif size dokununcada demokrasiden insan haklarından bahsedersiniz....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83719)
11 Haziran 2021 Cuma 23:39
hdp demek pkk demektir onun için benim temsilcim olamaz kimse kusura bakmasın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83716)
11 Haziran 2021 Cuma 21:31
PKK'ya destek veren herkesin bir günlüğüne 'dağlara gel, dağlara' şarkısındaki gibi dağlara gitmesini istiyorum.
Başkasının çocuğunu ölüme gönderip DEVLETİN ŞEFKATLİ KOLLARI altında PKK'çı olmak cesaretin değil İHANET(Kürt çocuklarının kanın üzerinde yükselmek)in ve HAİN(Devletin nimetlerinden faydalanıp nankörlük etmek)liğin göstergesidir.
İlginç bir şey daha SOSYAL YARDIMLARdan en çok bu kişiler yararlanır; DEVLET dairelerinde en çabuk bunların sözü geçer.
Dağdaki gençler dağdan inerse önce bu HAİNLERİ yok eder. O yüzden onlar dağdan inmesin diye her şeyi yapıyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83707)
11 Haziran 2021 Cuma 16:56
Ey hdp sizler pkk terör örgütü ile aranıza mesafe koymadıkca bu milletten oy alamazsınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83751)
13 Haziran 2021 Pazar 19:52
@Misafir Kullanıcı Alıyorlar ya, Tbmm de3.partiler
03.06.2026
03:36
30 yıllık hayal tehlikede! Başkan Özturan aday olmayacağını açıkladı
30 yıllık hayal tehlikede! Başkan Özturan aday olmayacağını açıkladı
30 yıl sonra profesyonel liglerde yeniden umut olan, şampiyonluklarla 2. Lig kapısını aralayan 12 Bingölspor'da tarihi bir kırılma yaşanıyor. Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ın görevi bırakma kararı, sadece bir yönetim değişikliği değil; Bingöl futbolunun geleceğine ilişkin ciddi soru işaretlerini de beraberinde getirdi.
03.06.2026
00:20
Kiğı`da yol isyanı! Yürüyüşe hazırlanıyorlar!
Kiğı'da yol isyanı! Yürüyüşe hazırlanıyorlar!
Bingöl'ün kuzey ilçelerinde yıllardır çözülemeyen ulaşım sorunları yeniden gündemde. Kiğı-Bingöl yolu başta olmak üzere Yedisu ve Yayladere bağlantılarındaki yol problemleri, bölge halkının tepkisini her geçen gün artırırken vatandaşlar seslerini duyurmak için Karayolları Elâzığ 8. Bölge Müdürlüğü'ne kadar yürüyüş düzenlemeye hazırlanıyor.
02.06.2026
23:39
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi`ne Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
Türkiye'nin dört bir yanından muhtarlar Bingöl'de buluşacak. İçişleri Bakanlığı himayelerinde düzenlenecek Muhtarlar Zirvesi ve Bahar Şenliği'nde yerel yönetimlerin sorunları, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik vizyon masaya yatırılacak. Programda ayrıca sevilen sanatçılar Celal Karatüre ve Yakup Koçak sahne alarak konser verecek.
02.06.2026
23:08
Bingöl`de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Bingöl'de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan 'Bingöl CBS Tabanlı Bina Ölçekli Risk Envanteri Projesi' ile kentteki yapı stokunun mevcut durumu bilimsel verilerle ortaya konulacak. Proje kapsamında belirlenen mahallelerdeki binaların özellikleri tek tek kayıt altına alınarak deprem riskine karşı kırılganlık düzeyleri analiz edilecek.
02.06.2026
14:16
12Bingölspor`da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
12Bingölspor'da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselen 12Bingölspor'da kongre kararı alınırken, kulübün geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Aşağı Çarşı Sahası ve yeni şehir stadyumu için proje ve ihale süreçleri devam ederken, camia verilen destek ve tesisleşme sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor.
02.06.2026
13:25
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Bingöl'ün tek SMA Tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destekler büyüyerek devam ediyor. Kermesler, yardım organizasyonları ve bağış kampanyalarının yanı sıra kent esnafı da Efrayim bebeğin yaşam mücadelesine katkı sunmak için seferber oluyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın