KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ekim 2026 Cumartesi

'HDP halkların fikriyatıdır'

HDP Bingöl Milletvekili Aydemir; 'HDP halkların umududur, HDP halkların fikriyatıdır, HDP halkların demokratik düşüncesidir. Siz insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız.'

`HDP halkların fikriyatıdır`
11 HAZİRAN 2021 CUMA 16:18
22
3548
11
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, partilerinin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianame ile ilgili açıklama yaptı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP'nin kapatılması talebiyle bir iddianame hazırlanıp Anayasa Mahkemesi'ne gönderildiğini hatırlatan Milletvekili Erdal Aydemir, “insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız” dedi.

Aydemir, şunları söyledi: “Sözümüz buradan İslamcılara değil, dincilere değil, bizim sözümüz, gerçekten mütedeyyin, samimi bir şekilde düşünen ve yaşayan dindarlaradır. Bu zulme bu haksızlığa, bu işkenceye, bu talana, bu soyguna dur demeleri için söz kurmaları gerekiyor.

Düne kadar mazlumu oynamış, çeşitli baskılarla yüz yüze kalmış, bugün Cumhur İttifakının büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun gelmiş olduğu siyasi geleneğin defalarca kurmuş oldukları partiler kapatılmayla yüz yüze geldi.

İlk parti Milli Nizam Partisi, 1971 yılında yapılan darbeyle, laikliğe karşı odak haline geldiği için kapatıldı.

Yine 1980 darbesinde, Milli Selamet Partisi laikliğe karşı odak haline geldiği için kapatıldı.

1998 yılında, Refah Partisi yine laikliğe karşı odak haline geldiği gerekçesiyle kapatıldı.

2003 yılında Fazilet Partisi, aynı gerekçeyle kapatıldı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığını yapmış olduğu AKP, 2008 yılında kapatma davasıyla karşı karşıya kaldı. 1 oyla kapatılmaktan kurtuldu.

Bu süreç içerisinde şuandaki Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset yaptığı parti geleneğine karşı defalarca kapatma davaları açıldı.

Biz buradan kendisine şu hatırlatmada bulunuyoruz; eğer partimiz HDP'ye yönelik tamamen yargı ve hukuk dışı olan bu kapatma davası olumsuz sonuçlanırsa, siz Türkiye siyasi tarihine, bir siyasi partiyi kapatan hükümetin başı olarak geçeceksiniz. Tarihte yeriniz böyle anılacak.

Son olarak şunu söylüyoruz; HDP halkların umududur, HDP halkların fikriyatıdır, HDP halkların demokratik düşüncesidir. Siz insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83790)
14 Haziran 2021 Pazartesi 20:43
HDP isimli parti PKK'nın siyasi uzantısıdır. Allahu Teala ülkemizi bu HDPKK isimli partinin teröristlerinden muhafaza eylesin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83758)
13 Haziran 2021 Pazar 22:32
Pankartı yanlış yazmışlar halkın değil hdp pkk nın umududur. Kendileriyle çelişiyorlar demedi deme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83742)
12 Haziran 2021 Cumartesi 21:18
Eğer bu ülkede bir parti kapatılacaksa o parti sayısız yolsuzluk ve dalavereyle adı anılan akp ve bu ülkede kin ve nefret tohumu erken MHP olmalıdır.Hdp'ye gelecek olursak mutlak suretle pkk ile arasına mesafe koymalı ve Baluken-Demirtaş çizgisinde ilerlemelidir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83738)
12 Haziran 2021 Cumartesi 19:52
Elin fakir,fukara çocuğunu dağa yolla,devletin mallarını üçe beşe kapatıp milyonlar içinde
yüz ,çocuklarınız mersedes arabalara binip hava atsın , her ayda 30 bin tl cebe at sonra mazlumu oynayın ..Size inanan bu halka Allah akıl fikir versin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83731)
12 Haziran 2021 Cumartesi 12:44
Amerikanın israilin ingilizlerin Türkiyedeki şubesi. Allah akıl versin size
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83725)
12 Haziran 2021 Cumartesi 08:45
Terörle aranıza mesafe koyun zındıklar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83723)
12 Haziran 2021 Cumartesi 02:07
siz ancak,uyuşturucu bağımlısı gençleri yanınızda barındırarak onların kafasını yıkayarak yakmayı,yıkmayı ,vurmayı öğretirsiniz ucu hafif size dokununcada demokrasiden insan haklarından bahsedersiniz....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83719)
11 Haziran 2021 Cuma 23:39
hdp demek pkk demektir onun için benim temsilcim olamaz kimse kusura bakmasın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83716)
11 Haziran 2021 Cuma 21:31
PKK'ya destek veren herkesin bir günlüğüne 'dağlara gel, dağlara' şarkısındaki gibi dağlara gitmesini istiyorum.
Başkasının çocuğunu ölüme gönderip DEVLETİN ŞEFKATLİ KOLLARI altında PKK'çı olmak cesaretin değil İHANET(Kürt çocuklarının kanın üzerinde yükselmek)in ve HAİN(Devletin nimetlerinden faydalanıp nankörlük etmek)liğin göstergesidir.
İlginç bir şey daha SOSYAL YARDIMLARdan en çok bu kişiler yararlanır; DEVLET dairelerinde en çabuk bunların sözü geçer.
Dağdaki gençler dağdan inerse önce bu HAİNLERİ yok eder. O yüzden onlar dağdan inmesin diye her şeyi yapıyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83707)
11 Haziran 2021 Cuma 16:56
Ey hdp sizler pkk terör örgütü ile aranıza mesafe koymadıkca bu milletten oy alamazsınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83751)
13 Haziran 2021 Pazar 19:52
@Misafir Kullanıcı Alıyorlar ya, Tbmm de3.partiler
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın