KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Hdp sürece devam mesajı verdi

HDP çözüm süreci için kararını verdi 3 Kasım'dan bu yana İmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığı'ndan izin alamayan HDP heyeti çözüm sürecine ‘devam’ mesajı verdi.

Hdp sürece devam mesajı verdi
13 KASIM 2014 PERŞEMBE 01:53
0
2269
0
AA aa

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan HDP İmralı Heyeti, çözüm sürecinde gelinen aşamayı değerlendirmek üzere TBMM HDP Grup Yönetim toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

Heyet adına açıklamayı okuyan Pervin Buldan: “Geçen hafta süreçte gelinen aşamayı sizlerle paylaşmış ve Adalet Bakanlığı'na İmralı Adası'na gitmek üzere başvurmuştuk. Önceki günkü Bakanlar Kurulu ardından Hükümet sözcüsünün yaptığı talihsiz açıklamanın ardından bir açıklamaya ihtiyaç duyduk. İmralı Adası'na gitme talebimiz her şeyden önce süreçteki kararlılığımızın bir ifadesidir. Son derece iyi niyetle, samimi bir çabayı ortaya koyduğumuz bu ısrar Hükümet yetkililerince yeterince anlaşılamamaktadır. Hükümetin bize cevabı tehdit, müdahale ve çözümsüzlük dili olmuştur. Süreçte her saniyesi önemli olan zamanın heba edilmesidir. Zaman kaybetmeden somut adım atılmalıdır. Partimizin ve heyetimizin iradesi üzerinde tahakküm kurmayı tasarlamaktan vazgeçilmelidir. Kararlılığımız aynı ciddiyet içerisinde devam edecektir. Tarihi bir gerçekliktir ki, bir ülkede demokratik haklar tehdit altındaysa ortada ne kamu kalır, ne de düzeni.Yapılması gereken, görüşmelere ambargo koymak değil, tam tersine görüşmeleri sıklaştırmak, niteliğini derinleştirmektir. Çatışmasızlığın başladığı günden bu yana ortaya koyduğumuz irade halklarımız nezdinde en büyük teminattır” dedi.

HEYETTE BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Soru-cevap kısmında “görüşmelerin kaldığı yerden devam etmesi gerekiyor. Sanırım hükümet durumun bu yöndeki ağırlığını kavrayacaktır” ifadelerini kullanan Sırrı Süreyya Önder, bu heyeti Sayın Öcalan belirledi. Kendisinin dışında hiçbir mekanizma bu heyete müdahale edemez. Kabul etmeyiz. Bu, yol değildir. Heyette bir değişiklik olmayacak, açıklamasında bulundu. Önder, İmralı Adası'na gidişimiz yarın da, üç gün sonra da olabilir, karşılıklı belirleyeceğiz, dedi.

DETAYLI BİR YOL HARİTASI BİZİMLE PAYLAŞILMADI

Önder'den sonra söz alan İdris Baluken, yetkililerle yaptığımız toplantılarda sürecin askıya alınması durumunu masaya yatırdık, Kamuoyu üzerinden yapılan polemiklerin yarattığı sıkıntıları aşma noktasında görüş alışverişi oldu.Sürecin hızlandırılması, tıkanıklıkların aşılması için karşılıklı irade beyanının gerçekleştiği somut bir durum ortaya çıktı.Yol haritası konusunda yeni bir gelişme yok. Bizimle paylaşılan, yol haritası taslağıdır. Yetkililerle dün yaptığımız görüşme, daha çok tıkanıklıkları aşmak üzerinden şekillendi. Müzakere mekanizmalarının kurulması konusunda karşılıklı bir irade beyanı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, dedi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: BARIŞ HEMEN ŞİMDİ!

Biriyle diyalog başlatıyorsanız onun çalışma koşullarının uygun hale getirilmesi gerekir. Sayın Arınç sanırım bilmeden demeç verdi, açıklamasında bulunan Sırrı Süreyya Önder, milliyetçi oylar ve seçim meselesi oluşturulmuş yanlış bir algı. Faşist olmayan siyasetler barışı sağlayacaklara desteğini azaltmaz. “Barışı getirirseniz oyunuz düşer." Bu nerede görülmüş? Bu niye oy kaybettirsin? "Seçimden önce mi, sonra mı" abesle iştigaldir. Barış, hemen şimdi! Tam bir demokrasi için ne gerekiyorsa bir an önce ve hep birlikte yaşama geçirmeliyiz, dedi.

Önder gelen sorular üzerine sözlerine şöyle devam etti: “HDP silah bıraksın” gibi bir algı ortaya çıktı, gerçekliğe tekabül eden bir yanı yok. Böyle çağrıların anlamı yok, gerçek değil. Süreci başlatan kuşkusuz Sayın Öcalan'dır. Çok istiyorsa bu şeref Sayın Cumhurbaşkanına ait olsun da, yeter ki gereğini yapsın.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın