KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Hdp'de ilk sıra başkanların

2015 genel seçimlerine ‘barajı aşma’ hedefiyle hazırlanan Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) hedef yedi bölgeden en az yedi, milletvekili çıkarmak. HDP, tüm seçim bölgelerinde 'başkan' adaylarına ilk sırada yer vermeyi düşünüyor.

Hdp`de ilk sıra başkanların
28 MART 2015 CUMARTESİ 00:51
0
2759
0
AA aa

 Haziran seçimleri için hazırlıklarına devam eden HDP'de 7 Nisan öncesinde aday hareketliliği yaşanıyor. Parti'ye başvuruların artması üzerine son başvuru tarihini uzatan HDP'li yetkililer, bölgelerden gösterecekleri adaylar ile seçim barajını da aşmayı hedefliyor. HDP'nin kesin listesi Ankara kulislerinde büyük bir merakla bekleniyor.

‘Fermuar Sistemi' uygulayarak tüm seçim bölgelerinde ilk iki sırada bir kadın adaya yer veren ve adayların merkez yoklaması ile belirleneceği partide, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul Bölgesi'ndeki oylara büyük katkı sağlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yine İstanbul'dan aday olması bekleniyor.

Bir diğer Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın ismi ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da önseçime gireceği İzmir'de liste başı olarak düşünülüyor.

HDK Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, İmralı temaslarında önemli bir yere sahip olan Pervin Buldan ile birlikte 2. Bölge'nin ilk iki sırası için düşünülüyor.

Baraj nedeniyle çeşitli ittifaklar kuran HDP'de MEP'in eski genel başkanı Levent Tüzel'in tekrar aday gösterilmesi bekleniyor

İmralı Heyeti'nde yer alan bir diğer isim Sırrı Süreyya Önder için ise işler biraz karışık. Parti tarafından Figen Yüksekdağ ile birlikte İzmir'den liste başı olarak aday gösterilmesi beklenen Önder, IMC TV'de katıldığı bir televizyon programında Ankara 1. Bölge'den aday olmak istediğini söyledi. Ülkehaber'in HDP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, bu talebi üzerine Önder'in ikinci döneminde Ankara'dan milletvekili adayı olması bekleniyor.

Öte yandan, yine İmaralı Heyeti'nde yer alan, HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in nereden aday adayı olacağına ilişkin henüz kesin bir açıklama yapılmadı.

İki Dönem kuralı bulunan HDP'de Sabahat Tuncel yeniden partiden aday olmayacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı`nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın