KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

HDP'den belediyeye tepki!

HDP Belediye Meclis Üyeleri, Bingöl Belediyesi tarafından sel taşkını ve hasarlarından korunma amaçlı 1 adet köprü ve yağmur suyu hatları yapımının pazarlık usulüyle verilmesine tepki gösterdi.

HDP`den belediyeye tepki!
12 EKİM 2021 SALI 16:31
22
4008
4
AA aa

HDP Belediye Meclis Grubu Eş Sözcüleri Hatice Kıtay ve Ferhat Yıldırım, yaptıkları yazılı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle gerek İl Afet Müdürlüğü'nün ve gerekse Bingöl Belediyesi'nin ilimizde yaşanan sel afeti sonrası mağduriyet yaşanan bölgelerdeki çalışmalarını doğru buluyor ve desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. HDP grubu olarak belediyenin yaptığı tüm doğru işlere destek verdiğimizi tüm kamuoyu bilmektedir. Ancak bugüne kadar tüm itirazlarımız, Bingöl Belediyesi'nin bu hizmetleri yaparken ihalelerin usulsüz ve şeffaflık ilkelerine aykırı yaptığı noktasındadır. Denetim kurumları tarafından Bingöl Belediyesi'nin 2020 yılındaki gerek doğrudan temin ve gerekse 21B ihale yöntemi ile yapılan işlere ilişkin defalarca tenkit edilmesine rağmen İl Afet Müdürlüğü'nün finansmanı ile Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün 21B ihale yöntemi ile yapmış olduğu son ihale yine şeffaflık ilkesini ihlal etmiş bulunmaktadır. 1 milyon 420 bin TL yaklaşık maliyeti olan iş 1 milyon 180 bin TL ile nerdeyse kırımsız olarak ilgili firmaya verilmiştir. Belediyenin bu yöntemde ki ısrarlarını yandaşlarına rant sağlama olarak değerlendiriyoruz. Halkımızın yaşadığı mağduriyet üzerinden dahi rant devşirmeye çalışan bu anlayışı kınadığınızı belirtmek istiyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86215)
18 Ekim 2021 Pazartesi 12:01
Sizde ermeni teröristleri doğu ve güney doğu anadoluyu kendilerine teslim edilmesi vaadiyle ermenileri buraya getirtmediniz mi. Konuştukları kelimelere bak. Kendi belediyeleriniz ne yapıyor acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86158)
15 Ekim 2021 Cuma 13:41
Yüzde yetmiş kırımla yapılsa daha mı güzel yapılacak.Ben işin kalitesine bakarım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86072)
12 Ekim 2021 Salı 20:06
Yandaş firmalara yillarcadir peskes çekiliyor malesef yaZikdir gunahtir bu ne ilk vede son olcak,, bir söz var baş nasilsa ayakda o olur..sizden ricam bu yagmalamalari takip edin bu duZenin maskesini herkes gorsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86071)
12 Ekim 2021 Salı 19:46
hangi firmaya verilmiş onuda yazarsanız yandaşlığı bizde bilmek isteriz
30.06.2025
20:07
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl`e geliyor
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleştirilecek program, Bingöl Merkez İnönü Mahallesi, Maden Sokak'ta bulunan Semerkand Mescidi'nde düzenlenecek.
30.06.2025
19:47
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği gerçekleştirdi, vatandaşları bilgilendirildi.
30.06.2025
18:16
Türkiye`yi temsil edecekler
Türkiye'yi temsil edecekler
Bocce Bowling ve Dart Milli Takıma seçilen Bingöllü sporcular Sayak ve Gezli, 1-6 Eylül 2025 tarihlerinde İsviçre'de olacak Avrupa Büyükler Raffa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekler.
30.06.2025
17:24
Zıkte Aşireti Hınıs`ta Buluştu
Zıkte Aşireti Hınıs'ta Buluştu
Bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendiren Ataoğlu: 'Elbette yollar uzun, şehirler uzak olabilir. Fakat bizler biliriz ki, mesafe sadece haritalarda vardır. Gönüllere sınır çizilemez. Ne zaman ki birbirimizi unutur, aramıza fitne düşmesine izin veririz; işte o zaman asıl kaybımız başlar' dedi.
30.06.2025
17:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de üzerinde uyuşturucu ile yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
30.06.2025
17:22
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Yıpranma hakkı, statü tanımı, taltif ve KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması taleplerini dile getiren Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş; 'Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın