KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ocak 2026 Salı
°C

HDP'den belediyeye tepki!

HDP Belediye Meclis Üyeleri, Bingöl Belediyesi tarafından sel taşkını ve hasarlarından korunma amaçlı 1 adet köprü ve yağmur suyu hatları yapımının pazarlık usulüyle verilmesine tepki gösterdi.

HDP`den belediyeye tepki!
12 EKİM 2021 SALI 16:31
22
4249
4
AA aa

HDP Belediye Meclis Grubu Eş Sözcüleri Hatice Kıtay ve Ferhat Yıldırım, yaptıkları yazılı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle gerek İl Afet Müdürlüğü'nün ve gerekse Bingöl Belediyesi'nin ilimizde yaşanan sel afeti sonrası mağduriyet yaşanan bölgelerdeki çalışmalarını doğru buluyor ve desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. HDP grubu olarak belediyenin yaptığı tüm doğru işlere destek verdiğimizi tüm kamuoyu bilmektedir. Ancak bugüne kadar tüm itirazlarımız, Bingöl Belediyesi'nin bu hizmetleri yaparken ihalelerin usulsüz ve şeffaflık ilkelerine aykırı yaptığı noktasındadır. Denetim kurumları tarafından Bingöl Belediyesi'nin 2020 yılındaki gerek doğrudan temin ve gerekse 21B ihale yöntemi ile yapılan işlere ilişkin defalarca tenkit edilmesine rağmen İl Afet Müdürlüğü'nün finansmanı ile Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün 21B ihale yöntemi ile yapmış olduğu son ihale yine şeffaflık ilkesini ihlal etmiş bulunmaktadır. 1 milyon 420 bin TL yaklaşık maliyeti olan iş 1 milyon 180 bin TL ile nerdeyse kırımsız olarak ilgili firmaya verilmiştir. Belediyenin bu yöntemde ki ısrarlarını yandaşlarına rant sağlama olarak değerlendiriyoruz. Halkımızın yaşadığı mağduriyet üzerinden dahi rant devşirmeye çalışan bu anlayışı kınadığınızı belirtmek istiyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86215)
18 Ekim 2021 Pazartesi 12:01
Sizde ermeni teröristleri doğu ve güney doğu anadoluyu kendilerine teslim edilmesi vaadiyle ermenileri buraya getirtmediniz mi. Konuştukları kelimelere bak. Kendi belediyeleriniz ne yapıyor acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86158)
15 Ekim 2021 Cuma 13:41
Yüzde yetmiş kırımla yapılsa daha mı güzel yapılacak.Ben işin kalitesine bakarım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86072)
12 Ekim 2021 Salı 20:06
Yandaş firmalara yillarcadir peskes çekiliyor malesef yaZikdir gunahtir bu ne ilk vede son olcak,, bir söz var baş nasilsa ayakda o olur..sizden ricam bu yagmalamalari takip edin bu duZenin maskesini herkes gorsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86071)
12 Ekim 2021 Salı 19:46
hangi firmaya verilmiş onuda yazarsanız yandaşlığı bizde bilmek isteriz
26.01.2026
23:41
Bingöl`de Arıcılık Verimliliğini Artıracak Önemli İş Birliği
Bingöl'de Arıcılık Verimliliğini Artıracak Önemli İş Birliği
Kovan başı verim düşüklüğünün nedenlerini araştırarak çözüm yolları geliştirmeyi amaçlayan proje için Bingöl Üniversitesi ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında eğitim ve danışmanlık sözleşmesi imzalandı.
26.01.2026
23:36
Vali Çelik`ten saldırıya uğrayan operatöre geçmiş olsun ziyareti
Vali Çelik'ten saldırıya uğrayan operatöre geçmiş olsun ziyareti
Karla mücadele sırasında saldırıya uğrayan İl Özel İdaresi personeli Serhat Bürkek'i evinde ziyaret eden Vali Cahit Çelik, 'Personelimizin işini kolaylaştıracak destek ve anlayışı bekliyoruz' dedi.
26.01.2026
17:01
Bingöl`de Kadın Yükümlüler İçin Güçlendirme Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Kadın Yükümlüler İçin Güçlendirme Protokolü İmzalandı
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile KADEM Bingöl Temsilciliği, kadın yükümlülerin eğitim, rehberlik ve sosyal destek faaliyetleriyle topluma yeniden kazandırılmasını amaçlayan iş birliği protokolü imzaladı.
26.01.2026
16:47
Hesarek Kayak Merkezi`nde Sömestr Yoğunluğu
Hesarek Kayak Merkezi'nde Sömestr Yoğunluğu
Bingöl'ün gözde kış turizm noktası Hesarek Kayak Merkezi, yarı yıl tatiliyle birlikte hem şehir içinden hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerle dolup taştı. Karın keyfini çıkarmak isteyenler pistleri doldurdu.
26.01.2026
01:23
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia;
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia; '4 Aydır Malzeme Yok'
Dört aydır ortopedi malzemesi olmadığı için ameliyat olmadığını iddia eden vatandaş, sorumluluklardan şikayetçi olduğunu beyan ederken, asıl vahim iddia ise bir başka yorumcudan ihale sürecine dair geldi: '13 milyon daha düşük fiyat veren firmayı eleyip diğer yüksek fiyat veren firmaya ihaleyi vermeyi düşünüyorlar.'
26.01.2026
01:22
Hesarek`te talihsiz kaza!
Hesarek'te talihsiz kaza!
JAK timinin yaralıya hızla ulaşarak ilk güvenli müdahaleyi gerçekleştirmesinin ardından UMKE ekiplerine teslim edilen vatandaş, ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın