KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Kasım 2026 Cuma

HDP'den belediyeye tepki!

HDP Belediye Meclis Üyeleri, Bingöl Belediyesi tarafından sel taşkını ve hasarlarından korunma amaçlı 1 adet köprü ve yağmur suyu hatları yapımının pazarlık usulüyle verilmesine tepki gösterdi.

HDP`den belediyeye tepki!
12 EKİM 2021 SALI 16:31
22
4802
4
AA aa

HDP Belediye Meclis Grubu Eş Sözcüleri Hatice Kıtay ve Ferhat Yıldırım, yaptıkları yazılı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle gerek İl Afet Müdürlüğü'nün ve gerekse Bingöl Belediyesi'nin ilimizde yaşanan sel afeti sonrası mağduriyet yaşanan bölgelerdeki çalışmalarını doğru buluyor ve desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. HDP grubu olarak belediyenin yaptığı tüm doğru işlere destek verdiğimizi tüm kamuoyu bilmektedir. Ancak bugüne kadar tüm itirazlarımız, Bingöl Belediyesi'nin bu hizmetleri yaparken ihalelerin usulsüz ve şeffaflık ilkelerine aykırı yaptığı noktasındadır. Denetim kurumları tarafından Bingöl Belediyesi'nin 2020 yılındaki gerek doğrudan temin ve gerekse 21B ihale yöntemi ile yapılan işlere ilişkin defalarca tenkit edilmesine rağmen İl Afet Müdürlüğü'nün finansmanı ile Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün 21B ihale yöntemi ile yapmış olduğu son ihale yine şeffaflık ilkesini ihlal etmiş bulunmaktadır. 1 milyon 420 bin TL yaklaşık maliyeti olan iş 1 milyon 180 bin TL ile nerdeyse kırımsız olarak ilgili firmaya verilmiştir. Belediyenin bu yöntemde ki ısrarlarını yandaşlarına rant sağlama olarak değerlendiriyoruz. Halkımızın yaşadığı mağduriyet üzerinden dahi rant devşirmeye çalışan bu anlayışı kınadığınızı belirtmek istiyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86215)
18 Ekim 2021 Pazartesi 12:01
Sizde ermeni teröristleri doğu ve güney doğu anadoluyu kendilerine teslim edilmesi vaadiyle ermenileri buraya getirtmediniz mi. Konuştukları kelimelere bak. Kendi belediyeleriniz ne yapıyor acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86158)
15 Ekim 2021 Cuma 13:41
Yüzde yetmiş kırımla yapılsa daha mı güzel yapılacak.Ben işin kalitesine bakarım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86072)
12 Ekim 2021 Salı 20:06
Yandaş firmalara yillarcadir peskes çekiliyor malesef yaZikdir gunahtir bu ne ilk vede son olcak,, bir söz var baş nasilsa ayakda o olur..sizden ricam bu yagmalamalari takip edin bu duZenin maskesini herkes gorsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86071)
12 Ekim 2021 Salı 19:46
hangi firmaya verilmiş onuda yazarsanız yandaşlığı bizde bilmek isteriz
05.11.2026
18:06
Bingöl`de feci kaza: 2`i ağır 4 yaralı
Bingöl'de feci kaza: 2'i ağır 4 yaralı
Kervansaray Köyü mevkiinde meydana gelen kazada yabancı plakalı suv araç, sürücü kursu aracına çarptı. Kazada 2'si ağır 4 kişi yaralandı.
05.11.2026
17:29
Almanya`dan Türk iş insanlarına vize kolaylığı hazırlığı!
Almanya'dan Türk iş insanlarına vize kolaylığı hazırlığı!
Almanya, Türk iş insanlarının vize işlemlerini kolaylaştırmak için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Başvuru süreçlerinin sadeleştirilmesi ve hızlandırılması planlanırken, Türkiye'de yeni bir dış temsilcilik açılması seçeneği de değerlendiriliyor.
05.11.2026
17:15
Yeni Hal Kanunu geliyor: Üreticiye vergi muafiyeti ve destek!
Yeni Hal Kanunu geliyor: Üreticiye vergi muafiyeti ve destek!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeni Hal Kanunu taslağının ayrıntılarını açıkladı. Düzenlemeyle üretici birlikleri ve kooperatiflerin pazarlardaki payının artırılması, vergi ve rüsum muafiyetleri sağlanması, kendi halini kurmak isteyen üretici örgütlerine bedelsiz Hazine arazisi tahsis edilmesi planlanıyor.
05.11.2026
17:04
Meteoroloji`den Bingöl`e kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl'e kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 16 il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. 6 Kasım Cuma sabahından itibaren etkili olması beklenen yağışların sel, su baskını ve heyelan riskini beraberinde getirebileceği belirtilerek vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.
05.11.2026
16:50
Vali Çelik ve Eşi Nermin Çelik`ten Şehit Ailelerine Ziyaret
Vali Çelik ve Eşi Nermin Çelik'ten Şehit Ailelerine Ziyaret
Bingöl Valisi Dr. Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, BİŞHAK yönetimiyle birlikte Karlıova ve merkeze bağlı Elmalı köyünde şehit ailelerini ziyaret etti. Ziyaretlerde şehitlerin aileleriyle yakından ilgilenilerek hâl ve hatırları soruldu.
05.11.2026
16:34
Bingöl Umut Kervanı 205 aileye yardım eli uzattı
Bingöl Umut Kervanı 205 aileye yardım eli uzattı
Bingöl Umut Kervanı, 2026 yılı Ekim ayında kentteki 205 aileye toplam 564 bin 979 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Gazze'ye ise 809 bin 150 TL nakdi yardımda bulundu. Ekim ayındaki toplam yardım miktarı 1 milyon 374 bin 129 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın