KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mart 2026 Çarşamba
°C

HDP'den belediyeye tepki!

HDP Belediye Meclis Üyeleri, Bingöl Belediyesi tarafından sel taşkını ve hasarlarından korunma amaçlı 1 adet köprü ve yağmur suyu hatları yapımının pazarlık usulüyle verilmesine tepki gösterdi.

HDP`den belediyeye tepki!
12 EKİM 2021 SALI 16:31
22
4325
4
AA aa

HDP Belediye Meclis Grubu Eş Sözcüleri Hatice Kıtay ve Ferhat Yıldırım, yaptıkları yazılı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle gerek İl Afet Müdürlüğü'nün ve gerekse Bingöl Belediyesi'nin ilimizde yaşanan sel afeti sonrası mağduriyet yaşanan bölgelerdeki çalışmalarını doğru buluyor ve desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. HDP grubu olarak belediyenin yaptığı tüm doğru işlere destek verdiğimizi tüm kamuoyu bilmektedir. Ancak bugüne kadar tüm itirazlarımız, Bingöl Belediyesi'nin bu hizmetleri yaparken ihalelerin usulsüz ve şeffaflık ilkelerine aykırı yaptığı noktasındadır. Denetim kurumları tarafından Bingöl Belediyesi'nin 2020 yılındaki gerek doğrudan temin ve gerekse 21B ihale yöntemi ile yapılan işlere ilişkin defalarca tenkit edilmesine rağmen İl Afet Müdürlüğü'nün finansmanı ile Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün 21B ihale yöntemi ile yapmış olduğu son ihale yine şeffaflık ilkesini ihlal etmiş bulunmaktadır. 1 milyon 420 bin TL yaklaşık maliyeti olan iş 1 milyon 180 bin TL ile nerdeyse kırımsız olarak ilgili firmaya verilmiştir. Belediyenin bu yöntemde ki ısrarlarını yandaşlarına rant sağlama olarak değerlendiriyoruz. Halkımızın yaşadığı mağduriyet üzerinden dahi rant devşirmeye çalışan bu anlayışı kınadığınızı belirtmek istiyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86215)
18 Ekim 2021 Pazartesi 12:01
Sizde ermeni teröristleri doğu ve güney doğu anadoluyu kendilerine teslim edilmesi vaadiyle ermenileri buraya getirtmediniz mi. Konuştukları kelimelere bak. Kendi belediyeleriniz ne yapıyor acaba
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86158)
15 Ekim 2021 Cuma 13:41
Yüzde yetmiş kırımla yapılsa daha mı güzel yapılacak.Ben işin kalitesine bakarım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86072)
12 Ekim 2021 Salı 20:06
Yandaş firmalara yillarcadir peskes çekiliyor malesef yaZikdir gunahtir bu ne ilk vede son olcak,, bir söz var baş nasilsa ayakda o olur..sizden ricam bu yagmalamalari takip edin bu duZenin maskesini herkes gorsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86071)
12 Ekim 2021 Salı 19:46
hangi firmaya verilmiş onuda yazarsanız yandaşlığı bizde bilmek isteriz
11.03.2026
03:18
Bingöl`de APP Plaka Yoğunluğu!
Bingöl'de APP Plaka Yoğunluğu!
Bingöl'de APP plaka kullanan araç sahipleri, cezai uygulamalar öncesinde plakalarını değiştirmek için Şoförler ve Otomobilciler Odası'na akın ediyor. Günlük sınırlı sayıda plaka basılırken yoğunluk nedeniyle randevu sistemi uygulanıyor.
11.03.2026
03:17
Bingöl Belediyesi`nin Gazze iftarları başladı
Bingöl Belediyesi'nin Gazze iftarları başladı
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Gazze'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik iftar hizmeti başlattı. Kurulan aşevinde her gün yaklaşık 1.000 kişiye sıcak yemek ikram ediliyor.
11.03.2026
03:14
Akaryakıta Zam Üstüne Zam!
Akaryakıta Zam Üstüne Zam!
İran savaşıyla birlikte yükselen petrol fiyatları akaryakıta zam olarak yansımaya devam ediyor. Dün gece benzin ve motorine zam gelirken, bu gece yarısı benzinin litre fiyatı bir kez daha arttı. Bingöl'de akaryakıt fiyatları yeniden yükseldi. İşte güncel tablo…!
11.03.2026
03:13
Kırsalda Bereket Projesi Başlıyor
Kırsalda Bereket Projesi Başlıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsalda üretimi artırmak amacıyla 'Kırsalda Bereket Küçükbaş Hayvancılığa Destek Projesi'ni hayata geçiriyor. 2026–2028 yıllarını kapsayan proje kapsamında Türkiye genelinde 150 bin baş küçükbaş hayvan üreticilere dağıtılacak.
11.03.2026
03:12
Van`da Bingöllüler İftar Sofrasında Buluştu
Van'da Bingöllüler İftar Sofrasında Buluştu
Van Bingöl Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. İş insanları, akademisyenler, kamu personelleri ve üniversite öğrencileri iftar sofrasında buluştu.
11.03.2026
03:11
Maliye Sendikası Bingöl üyeleri iftarda buluştu
Maliye Sendikası Bingöl üyeleri iftarda buluştu
Maliye Sendikası Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında maliye çalışanları Ramazan ayının manevi atmosferinde bir araya geldi. Programda birlik, dayanışma ve mesleki dayanışma vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın