KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Şubat 2026 Cumartesi
°C

HDP'den Deniz Poyraz açıklaması

HDP Bingöl İl Başkanı Feyzullah Şeyhanoğlu: 'Kürt Halkına yapılan sistematik saldırılar cumhuriyet tarihi boyunca süregelmiş ve hız kesmeden devam etmiş, devam ediyor. Sıkışan ve tahtı sallanan tüm iktidarların aynı yolu izlediklerine, Kürt düşmanlığını tabiri caizse can simidi olarak kullanmaya çalıştıklarına hepimiz şahitlik etmişizdir' iddialarında bulundu.

HDP`den Deniz Poyraz açıklaması
17 HAZİRAN 2022 CUMA 16:47
11
2977
5
AA aa

HDP Bingöl İl Başkanlığı, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden İzmir parti üyesi Deniz Poyraz'ın yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Merkez Genç Caddesi Saat Kulesi önünde yapılan açıklamayı HDP Bingöl İl Başkanı Feyzullah Şeyhanoğlu okudu.

Şeyhanoğlu, açıklamasında şu iddialara yer verdi:

“Geçtiğimiz yıl bugün, 17 Haziran 2021 tarihinde, Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Binasına, Paralimiter güçlerin bir mensubu tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda Deniz Poyraz yoldaşımız şehit edilmişti. Bugün Deniz'in katledilişinin yani ölümsüzlüğünün birinci yıldönümü...

 Geçen yıl bugün söylediğimiz gibi; Denizlerimiz kurumaz Denizler ölmez. Deniz Poyraz yoldaşımız nezdinde tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz...

 Değerli halkımız; Kürt Halkına yapılan sistematik saldırılar cumhuriyet tarihi boyunca süregelmiş ve hız kesmeden devam etmiş, devam ediyor. Sıkışan ve tahtı sallanan tüm iktidarların aynı yolu izlediklerine, Kürt düşmanlığını tabiri caizse can simidi olarak kullanmaya çalıştıklarına hepimiz şahitlik etmişizdir. Bunun son örneğini, AKP-MHP faşist bloğu Deniz Poyraz'ın katledilmesine kadar varan süreçte göstermiştir. Yapıtları tüm yanlış, despot ve başarısız politikalarını Hdp'ye mal ederek resmen partimizi hedef göstermişlerdir.

Aslında  Deniz Poyraz'a yapılan saldırı ; Kürt Halkının iradesine olan hazımsızlığın, seçilmişlerinin tutsak edilmelerinin, belediyelerine atanan kayyumların ve havuz medyasında pelikancılar eli ile yaratılan kışkırtmaların bir sonucuydu. Ama unutulmamalıdır ki; Kürt Halkı tarih boyunca kendilerine yapılan saldırıları bertaraf etmesini de, faşist sisteme hizmet eden iktidarları tarihin kirli çöplüğüne dökmesini de bilmiştir... Bugüne kadar Kimsenin gücü yetmedi,  Kimsenin de gücü yetmez; "Denizimizi kurutup, Poyrazımızın esmesine engellemeye"

 Evet değerli arkadaşlar; onlarca kolluk kuvvetinin, güvenliğin olduğu bir noktada elini kolunu sallayarak girdiği İzmir İl Binamızda, Deniz'i katleden zâta bir kahramanmış gibi davranıldığı o günleri, görüntüleri unutmadık. O çirkin görüntülerin devamı, Deniz'in katledilişinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen dosyada bir arpa boyu yol alınamaması ile devam etmektedir. Avukatların hiçbir taleplerini karşılamayan yargı, adeta üç maymunu oynayarak, olayın karanlıkta kalmasını istiyor. Tıpkı önümüzdeki günlerde zaman aşımına uğrayacak Musa Anter dosyası gibi. Tıpkı Amed'de katledilen Tahir Elçi dosyası gibi, Deniz'in dosyası da onları katledenlerin arkasında ki güçler tarafından karartılmaya, unutturulmaya, yok edilmeye çalışılıyor. Buradan yargı mensuplarna sesleniyoruz; HDP ve Kürt Halkı bu dosyaların karartılmasına asla izin vermeyecektir.

 Bu cinayetin arkasında ki sırların aydınlatılması ve tüm suçluların cezalandırılması için var gücümüzle üzerine gitmeye devam edeceğiz...  Buradan, bu kirli savaşlarla bizi yıldırıp bitireceklerini sananlara Deniz yoldaşımızın annesinin sarf ettiği sözlerle seslenmek istiyorum; Bir Deniz gider, Bin Deniz gelir...

Bu duygularla Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilişinin birinci yıldönümünde kendisini tekrar saygıyla anıyoruz...”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93468)
20 Haziran 2022 Pazartesi 08:48
Zorla kendi Kürtlere yarandırma, sevdirmeye çalışma gayreti içindesiniz. Burası zaza memleketi kabul etsenizde etmesenizde gerçek bu. Diyrabakırda sırf zazayım diye bana otel odası vermeyen kürt var.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93466)
19 Haziran 2022 Pazar 23:37
Allah bizleri sizin gibi zihniyetlerden korusun. Yasin börü mü desem Aybüke öğretmen mi desem tedaş işçilerimi desem arabasını havaya uçurduğunuz asker eşi ve çocuğu mu desem sayısız ş.refs.zliğiniz var
Allah inananlarla beraberdir Allah davası kazanacak çakallıkla bi yere varamayacaksınız. Namertsiniz fistanlılardan da bu beklenir bebek katilleri
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93461)
19 Haziran 2022 Pazar 15:52
Siz sadece sizi katledenleri mi kinarsiniz ya sizin katlettiği iz onca sivil masum vatandaş için kimler kınama mesajı verecek? Çok kötü bir zihniyetiniz var. Allah sizi ıslah etsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93459)
18 Haziran 2022 Cumartesi 23:14
Bizde Kürt düşmanlığı değil, Ermeni düşmanlığı var bunu ayırt edin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93449)
18 Haziran 2022 Cumartesi 09:41
Sizleri Samimi olmaya davet ediyorum evet deniz poyraz katledildi ve siz anma düzenliyorsunuz peki ya geçen yıl gençte pkk tarafından katledilen tedaş işçileri için bir kınama yayınladız mı veya bir anma yapacak mısınız? Sizler samimi değilsiniz insanların ölümü sizin taraftan olunca önemli diğerlerinin sizin için bir önemi yok ve olmayacakta
13.02.2026
19:21
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Lider 12 Bingölspor'un şampiyonluk yolundaki kritik karşılaşması öncesi PFDK'nın verdiği 'seyircisiz maç' cezasına karşılık kent genelinde dayanışma çağrıları yapıldı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, maç saatinde stat önüne dev ekran kuracaklarını açıklarken, Bingöl halkı, tribünde olamasa da takımının yanında olacak.
13.02.2026
18:02
Vali Çelik Kiğı`da muhtarlarla bir araya geldi
Vali Çelik Kiğı'da muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Cahit Çelik Kiğı ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.
13.02.2026
13:42
Hesarek`te gerçeğini aratmayan tatbikat
Hesarek'te gerçeğini aratmayan tatbikat
Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nde yapılan çığ ve telesiyejde mahsur kalma tatbikatı, gerçeği aratmadı. Tatbikatı yöneten Vali Yardımcısı Şahin; 'Arkadaşlarımızın disiplin içerisinde hareket ettiği, verilen talimatlara titizlikle uyduğunu gözlemledik.'
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın