KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mayıs 2026 Perşembe
°C

HDP'den Roboski Açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Başkanlığı, Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle saat kulesi önünde açıklama yaptı.

HDP`den Roboski Açıklaması
28 ARALIK 2021 SALI 17:46
18
2273
4
AA aa

Basın açıklamasından önce konuşan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, 2011 yılında Roboski'de gerçekleşen 17'si çocuk 34 kişinin yaşamını yitirmesiyle son bulan olayda, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin kara sayfalarından birinin yaşandığını söyledi.

Söz konusu olayda failler belli olmasına rağmen ilgililer hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmadığını belirten Aydemir, “Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada görevsizlik kararı verilerek askeri mahkemeye sevk edilmiştir. Askeri mahkemede yapılan çalışmalar sonucunda dosya kapatılmış, mahkeme de açılmamıştır. Olayın üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen halen ilgililer hakkında herhangi bir cezai kovuşturma söz konusu değildir. Bu da insanları bir başka şekilde yaralamakta, adalet duygusunu yerle bir etmektedir” diye konuştu.

Aydemir, 100 yıl da geçse konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Basın açıklaması yapan HDP İl Eş Başkanı Hasan Soysal da, olayla ilgili etkin bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88057)
29 Aralık 2021 Çarşamba 07:19
Dün selefilere yaptığın oparasyonu bu dağ kadrosana neden paymiyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88074)
29 Aralık 2021 Çarşamba 15:58
@Misafir Kullanıcı Bittiler bittiler artık bir avuç kadarlar :)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88050)
28 Aralık 2021 Salı 18:59
Roboski de kaçaçılık yapan yurtaşlar katırlala birlikte hava bombardmanı sonu feci şekilde can vermiştir failler cezalandırılmadı hala
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88078)
29 Aralık 2021 Çarşamba 16:36
@Misafir Kullanıcı Hanki kürdün faili bulunmuski bunlar bulunsun Kardes
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın