KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mayıs 2025 Cuma
°C

Hedef bin 200 ton bal!

Havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl’ün yaylalarında bal üretimine başlayan arıcılar, bu yıl maksimum verim elde etmeyi hedefliyor.

Hedef bin 200 ton bal!
07 TEMMUZ 2017 CUMA 06:00
0
1696
0
AA aa

Bal sezonunun başlamasıyla kenttin yüksek kesimlerinde bulunan yaylalar, arıcılarla doldu. Bingöl'ün en yüksek dağlarından olan Şerafettin dağı eteklerine yerleşen arıcılar, petek bakımlarını tamamlayarak bal üretimine başladı.

300 kovanıyla bal üretimine başladıklarını belirten Bingöllü arıcılardan Saim Atalay, güzel bir sezon geçirmeyi umduklarını söyledi.

Atalay, “Bingöl'ün en yüksek dağı olan Şerafettin dağlarındaki yaylalardayız.  300 kovan arımız var burada, bal sezona yeni başladı. İnşallah bu sene güzel bir sezon geçiririz.  Biz hazırlığımızı tamamlamışız, arımızı tarlaya hazırlamışız balı bekliyoruz.  Bal sezonumuz başlamıştır, hayırlı olsun İnşallah güzel geçer bu sene” diye konuştu.

“BİNGÖL DAĞLARINDA 160 ÇEŞİT ÇİÇEK VAR”

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmetcan Üzer ise, arıcıların hazırlıklarını tamamlayarak üretime başladığını söyledi.

Bingöl yaylalarının bal üretimi için iyi durumda olduğunu dile getiren Üzer, “Dışarıdan gelen arıcılar ile yerli arıcılarımız yaylalarda konakladı. Bingöl yaylalarında 160 çeşit çiçek var, bunun çoğunluğu bal elde edilen geven ve kekik bitkisinden oluşuyor.  Bu bitkiler, Bingöl yaylalarında oldukça fazladır” dedi.

2016 yılında hava şartlarından dolayı verim düşüklüğü yaşadıklarını belirten Üzer, şunları söyledi: “Yüzde 60 yüzde70 bir verim düşüklüğü yaşadık.  Bu seneden umutluyuz, çünkü hava şartları çok iyi gidiyor ve çiçeklerimiz iyi durumda. Bu sene bin 200 ton bal elde etmeyi hedefliyoruz. Bingöl'de her sene yerli arıcılarımız 800 ila bin 200 ton arasında bal elde ediyor. Bu sene en yüksek balı üretimini bekliyoruz, yani bin 200 ton elde edeceğimize inanıyoruz. Bingöl balının, her türlü hastalıklara şifa olduğu kanaatindeyiz.  Bunun üzerine üniversitemizde güzel çalışmalar yapılıyor. İnşallah Bingöl balının kalitesini tescilleyeceğiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.05.2025
20:24
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Siirt'e gitmek üzere ticari taksiyle yola çıkan Bingöllü aile, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi yakınlarında kaza yaptı. Başka bir aracın çarpması sonucu meydana gelen kazada anne hayatını kaybederken, baba, çocuk ve taksi şoförü yaralandı.
22.05.2025
16:44
Bingöl`de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de Sebze Üretiminin Geliştirmesi Projesi çerçevesinde üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı. Coğrafi işaretli Guldar domatesinin yetiştirildiği köylerdeki çiftçilere de 50 bin adet Guldar domatesi fidesi verildi.
22.05.2025
16:30
'Bizim elimizdeki alınırken başkalarına fazlaca veriliyor!'
1971 depremi sonrası 1986'da Kiğı Çiçektepe'de yapılan deprem konutlarının 2015 depreminde ağır hasar gördüğünü ve 2024 Kasım'da yıktırıldığını aktaran Özaltun: 'Hak sahipliğimiz herhangi bir bilgi verilmeden iptal edilmiş. Biz oturacak ev bulamazken başka ailelere birden fazla konut veriliyor ve onlar da götürüp kiraya veriyor! Bu nasıl bir adalet? Kim koruyacak hakkımızı?'
22.05.2025
14:56
Bingöl`de ilkokul öğrencilerine `Deprem Gerçeği` Söyleşisi
Bingöl'de ilkokul öğrencilerine 'Deprem Gerçeği' Söyleşisi
Bingöl'de Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu öğrencilerine yönelik 'Bingöl'ün deprem gerçeği' konulu söyleşi gerçekleştirildi.
22.05.2025
14:32
Bingöl`deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde kayayı oyarak süzülen doğa harikası şelalenin görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü!
21.05.2025
19:28
Bingöl`de lezzet dolu bir program
Bingöl'de lezzet dolu bir program
Bingöl'ün yöresel yemek ve tatlıları, Türk Mutfağı Haftası kapsamında sergilenip ikram edildi. Bingöl mutfağının doğal, ekonomik ve atıksız örnekleriyle haftaya katkı sunduklarını belirten Vali Usta, emeği geçenleri tebrik eti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın