KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2024 Salı
°C

Hedefimiz 2 trilyon dolarlık bir ekonomi

Dünyada kartların yeniden karıldığı bir dönemde Türkiye'nin de 21'inci yüzyılda yeni bir atılım yapma süreci içinde olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz; ülkelerin, 21'inci yüzyıl şartlarında siyasette, ekonomi ve diğer alanlarda pozisyon almaya çalıştığını belirterek, &';2023 yılında 2 trilyon dolardan fazla bir ekonomi hedefliyoruz” dedi.

Hedefimiz 2 trilyon dolarlık bir ekonomi
20 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ 10:08
0
1908
0
AA aa

 

Devlet Bakanı Yılmaz, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) ev sahipliğinde DPT ile 26 Kalkınma Ajansı'nı buluşturan Birinci Kalkınma Ajansları Konferansı'nın kapanış törenine katıldı.
Üç gün süren konferansın sonuç bildirgesinin okunmasının ardından konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Ajansları'nın birbirinden bağımsız izole yapılar olmadığını, tüm ülkeye yayılmış bir ağın parçası olduklarını belirtti. Ajansların kendi bölgelerine, illerine göre farklılaşmak durumunda olduğunu kaydeden Yılmaz, buna karşın tüm ajansların birbirleriyle etkileşim halinde olmak zorunda olduğunu söyledi.
Ortak deneyimlerin ve iyi uygulama örneklerinin karşılıklı olarak paylaşılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, bu tür konferans ve toplantılarla bu etkileşimin sağlanmasının çok anlamlı ve faydalı olacağını dile getirdi.
Dünyada kartların yeniden karıldığı bir dönemden geçildiğini, Türkiye'nin de 21'inci yüzyılda yeni bir atılım yapma süreci içinde olduğunu vurgulayan Yılmaz, soğuk savaş sonrası küreselleşme süreci içinde dünyanın yeniden şekillendiğini anımsattı.
Ülkelerin sıkı bir yarış içinde olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu: "Ülkeler, 21'inci yüzyıl şartlarında siyasette, ekonomide ve diğer alanlarda pozisyon almaya çalışıyor. Muhtemelen bugün içinden geçtiğimiz ve 10- 15 yıllık bir süreci kapsayan dönemde dünyadaki yeni yapı ve oluşumlar oturmuş, şekillenmiş olacak. Bu tür dönemler, ülkelerin kaderini çizmede çok daha kritik dönemlerdir. Bu açıdan ülkemizin kaybedecek bir tek günü dahi yok. Her alanda çok yoğun bir gayret sarf edip, 21'inci yüzyılda hak ettiğimiz konumu almak durumundayız."
Genç nüfusun Türkiye'nin önündeki en önemli artılardan biri olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları söyledi: "Bu genç nüfus, maalesef ilelebet devam etmiyor. Bunu gelişmiş ülkelerden de biliyoruz. Şehirleşme, eğitim ve birçok faktöre paralel olarak nüfus artışında ciddi düşüş oluyor. Ülkenin demografik dinamiklerine baktığımız zaman nüfus artış hızının düştüğünü, ama genç nüfusun 15 - 20 yıl yine önemli bir paya sahip olacağını görüyoruz. Bu dönemler demografik fırsat penceresi olarak adlandırılan dönemlerdir. Ülkelerin en hızlı büyüdüğü, geliştiği dönemlerdir. Bir kere bu fırsatı kaçırdınız mı bir daha geriye dönüp kullanamıyorsunuz. Bu dönem çok özel bir dönem."
Önümüzdeki 15- 20 yıllık dönemin çok hızlı bir şekilde büyüyeceğimiz, hızlı bir şekilde basmakları tırmanabileceğimiz bir dönem olduğunu anlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Bu dönem, her bakımdan istikrarlı ve hızlı bir şekilde kalkınmamızı yürütmemiz gereken bir dönem. Türkiye 2002'den bu yana bizim hükümetlerimiz döneminde çok hızlı bir büyüme yakaladı. 230 milyar dolarlık bir ekonomiden, 2010 yılı verilerine bakarsak 740 milyar dolarlık bir ekonomi haline dönüştü. 8 yılda üç kattan daha fazla büyüdü. Önümüzdeki döneme bakarsak, 2023 vizyonu, yol haritamızı şekillendiriyor. 8 yılda üç kattan daha fazla büyüdüyse, önümüzdeki 12 yılda aynı şeyi yapabilir, üç kattan daha fazla büyüyebiliriz. 2023 yılında 2 trilyon dolardan fazla bir ekonomi hedefliyoruz."
Kapanış töreninin son bölümünde Bakan Yılmaz, Birinci Kalkınma Ajansları Konferansı'na katılan personelin kendi aralarında yaptıkları müsabakalarda başarılı olanlara kupa ve madalyalarını verdi.
Konferans sonrası Cazibe Merkezi Projesi kapsamında kentsel dönüşüm yapılan Üç Kümbetler'i inceleyen Yılmaz ve beraberindekiler, burada Hilmi Akgül'ün sitemi üzerine bir taziye evini ziyaret etti. 83 yaşında hayatını kaybeden Paşa Akgül'ün yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunan Yılmaz, aile üyeleriyle bir süre sohbet etti.
Tarihi Erzurum Kalesi çevresindeki kentsel dönüşümü de yerinde inceleyen Yılmaz, daha sonra Müceldili Konağı'nda çay içti, vatandaşlarla sohbet etti.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2024
18:05
Kredi kartlarında büyük değişiklik! TCMB`nin yol haritası belli oldu
Kredi kartlarında büyük değişiklik! TCMB'nin yol haritası belli oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonu düşürmek ve parasal sıkılaşma sürecini daha sağlıklı şekilde yürütmek için kartlı işlemlere dair kısıtlama adımları atmaya hazırlanıyor.
30.04.2024
16:44
Bingöl`de kamu çalışanları dikkat! Mesai saatleri değişti!
Bingöl'de kamu çalışanları dikkat! Mesai saatleri değişti!
Bingöl'de kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatlerinde 6 Mayıs Pazartesi gününden itibaren değişikliğe gidilecek. Uygulama, 16 Eylül'e kadar geçerli olacak.
30.04.2024
15:39
Balık ölümleri iddiası fos çıktı! Tarım Müdürlüğü açıkladı!
Balık ölümleri iddiası fos çıktı! Tarım Müdürlüğü açıkladı!
Bingöl'de SÜTAŞ arıtma tesisinden çıkan atık su nedeniyle balıkların telef olduğu yönünde sosyal medyada dolaşıma sokulan paylaşımlar üzerine ilgili birimler inceleme yaptı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü; 'İhbarda bulunan vatandaşın da hazır bulunduğu alanda ekiplerimiz tarafından yapılan denetimde herhangi bir balık ölümüne rastlanmadığı tutanak ile kayıt altına alınmış, söz konusu firmanın arıtma çıkışından numune alınarak analiz yapılmış ve parametrelerin yasal sınırların içerisinde olduğu tespit edilmiştir' açıklamasında bulundu.
30.04.2024
14:38
Tavuk etine ihracat sınırlaması
Tavuk etine ihracat sınırlaması
Ticaret Bakanlığı, bütün ve parça dahil olmak üzere, tavuk eti ihracatının 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verdi.
30.04.2024
14:19
Bingöl`de kene vakası! 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'de kene vakası! 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde kene ısırmasından dolayı 1 kişi hayatını kaybetti.
30.04.2024
14:18
Bingöl`de uyuşturucu sevkiyatına jandarma engeli! 2 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu sevkiyatına jandarma engeli! 2 gözaltı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, araç içerisinde gizlenmiş bir şekilde 5 kilo kubar esrar ele geçirildi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın