KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Hemşerimiz, büyükelçi oluyor

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevini yürüten Bingöllü hemşerimiz M.Niyazi Tanılır'ın adı bu kez büyükelçi olarak kulislerde geçmeye başladı. Tanılır'ın Bosna – Hersek'e büyükelçi olarak atanacağı konuşuluyor.

Hemşerimiz, büyükelçi oluyor
08 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 02:07
0
4258
0
AA aa

Kahramanmaraş Valiliği görevini yürütürken 12 Haziran genel seçimlerinde Ak Parti'den Milletvekili adayı olan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler'in yerine atanan hemşerimiz M.Niyazi Tanılır'ın bu kez yurt dışına büyükelçi olarak atanacağı belirtiliyor.

Bingöllü ilk müsteşar olma unvanını taşıyan hemşerimiz Tanılır, bu göreve atanması halinde Bingöl'e bir ilki daha tattıracak. Bingöllü ilk büyükelçi olacak olan Tanılır'ın Bosna-Hersek'e atanacağı belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in önceki gün baş başa 3,5 saat görüşmesinin ardından hükümetin valiler kararnamesi yeniden gündeme geldi.

 

Kulislere yansıyan bilgiler Bingölü'de yakından ilgilendiriyor. Kulislerde, hemşerimiz M.Niyazi Tanılır'ın Bosna-Hersek'e büyükelçi olarak atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Mehmet Niyazi Tanılır Kimdir?

1960 yılında Bingöl'de doğdu. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve idare Bölümü'nden mezun oldu. 1982-1983 yıllarında yedek subay olarak askerlik hizmetini ifa etti. Bir süre Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda denetim elemanı olarak çalıştıktan sonra mülki idare amirliği mesleğine intisap etti. Sakarya Valiliği'nde kaymakam adaylığı stajını yaptı.

1990 yılında dil öğrenmek ve ingiliz kamu yönetimi sistemi ile ilgili incelemeler yapmak amacı ile İçişleri Bakanlığı'nca bir yıl süre ile İngiltere'ye gönderildi. Kütahya Aslanapa Kaymakam Vekilliği, Afyon şuhut Kaymakamlığı, Kastamonu Hanönü Kaymakamlığı, Van Vali Yardımcılığı, Çankırı Ilgaz Kaymakamlığı ve Ankara Çubuk Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

2000 yılında İçişleri Bakanlığı'nca gönderildiği Londra'da kriminoloji dalında mastır yaptı. Tezinin Türkçesi İnternet Suçları ve Bireysel Mahremiyet adıyla kitap olarak yayınlanmış olup, Türkiye'de alanında yayınlanmış ilk çalışma olma özelliğini taşımaktadır.

2001 yılında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği 28. Dönem Kamu Diplomasisi Kursu'nu bitirdi. Kamu yönetiminde reform, kamu personel rejimi, sosyal güvenlik sistemi, sağlık sistemi ve internet konusunda değişik yayın organlarında yayınlanmış çalışmaları bulunmaktadır.

14 Eylül 2004 tarihinden beri Van Valisi olarak çalışmakta olan Mehmet Niyazi TANILIR evli olup İngilizce bilmektedir.

 

Ahmet SAYILIR / BİNGÖL İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın