KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
23 °C Kısmen güneşli

Hemşerimiz yakuphanoğlu'nun büyük başarısı

Hemşerimiz Fırat Üniversitesi (FÜ) öğretim üyesi Fen Edebiyat Fakültesi fizik bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu ''FABED Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarına Araştırma Ödülünü'' kazandı.

Hemşerimiz yakuphanoğlu`nun büyük başarısı
23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 18:13
0
4775
0
AA aa
Fırat Üniversitesi (FÜ) öğretim üyesi Fen Edebiyat Fakültesi fizik bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu ''FABED Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarına Araştırma Ödülünü'' kazandı.
Rektör Prof. Dr. Feyzi Bingöl, yazılı açıklamasında, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu'nun ''FABED Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarına Araştırma Ödülü'' kazandığını belirterek, Prof. Dr. Yakuphanoğlu'nun ödülünü 25 Eylül'de İstanbul Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek törenle alacağını kaydetti.
Rektör Prof. Dr. Bingöl, üniversitelerinde öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası araştırmalarda aldığı ödüllerle kendinden söz ettirdiğini belirtti.
Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, doğa bilimleri alanında ''İnce Film Organik Yarıiletken Malzemelerle Organik-İnorganik Yarıiletken Bariyer Kontak Diyotların Hazırlanması ve Elektronik Özelliklerinin Kontrol Edilmesi'' konulu bilimsel çalışmasıyla ödül kazandı.
Fahrettin Yakuphanoğlu Kimdir ?
Yakuphanoğlu kimdir? 1972 Bingöl doğumlu olan Fahrettin Yakuphanoğlu Akademik kariyerine devam ettiği İspanya'da, Profesörlüğe yükseldi.

 

Doğum Yeri :  Bingöl
 Doğum Tarihi :  1972
 Yabancı Dil :  İngilizce
 Telefon :  424-2370000-3621
 Fax :  424-2330062
 E-posta adresi :  fyhanoglu@firat.edu.tr , fyhan@hotmail.com
 Uzmanlık Alanı : 
ORGANİK-İNORGANİK YARIİLETKENLER, ORGANİK YARIİLETKEN DEVRE ELEMANLARI (SCHOTTKY DİYOT, GÜNEŞ PİLİ, ALAN ETKİLİ TRANSİSTÖR, SENSÖRLER), NANOMALZEMELER VE ELEKTRONİK UYGULAMALRI, SIVI KRİSTALLER VE ELEKTRO-OPTİK ÖZELLİKLERİ
 Lisans :  Fırat Üniversitesi  1996 
 Yüksek Lisans :  Fırat Üniversitesi  1998 
 Doktora :  Fırat Üniversitesi  2002 
 Doçentlik :  Fırat Üniversitesi  2004 
 Profesörlük :  
Bingöl Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Sebahattin Yakuphanoğlu'nun oğlu olan Doç.Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, geçen yıl düzenlenen ''Bingöl Üniversitesi'' panelinde Bingöl Üniversitesi'nin ihtiyaçları konusunu ele alan bir sunum da yapmıştı.
Bingöllü akademisyenler, kendi alanlarında başarıdan başarıya koşuyor. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümünde öğretim üyesi olarak görevini sürdüren Bingöllü Doçent Doktor Fahrettin Yakuphanoğlu, Profesörlüğe yükseldi.
İspanya'da akademik kariyerine devam eden hemşerimiz Yakuphanoğlu'nun uluslararası bilim dergileri editörlüğü görevine hala devam ettiği öğrenildi. Bingöllümüzün yetiştirdiği genç akademisyen Yakuphanoğlu, Uluslar Arası Bilim dünyasında The Science Citation Index ve diğer indekslerce taranan, Internatıonal Journal Of Photoenergy, Actıve And Passıve Electronıc Components, Contemporary Engıneerıng Scıences, Nano Scıence And Nano Technology, Research Letters In Physıcs dergilerinin editörlüğüne devam ediyor.

Yakuphanoğlu'nun çalışmalrı
Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Fizik bölümünde görev yapan Fahrettin Yakuphanoğlu, 1992-96 yılları arasında Lisans, 1996-98 tarihleri arasında Yüksek lisans ve 1998-2002 yılları arasında doktorasını yaptıktan sonra 1999-2004 tarihleri arasında araştırma görevlisi olarak Fırat Üniversitesinde göreve başladı. 2004 yılından bu güne kadar ise Doç.Dr unvanıyla fizik bölümünde görevine devam eden Yakuphanoğlu,nun en büyük özelliği ise Yardımcı Doçent olmadan direk Doçent olmasıydı. Doç. Dr Yakuphanoğlu'nun çeşitli dergi ve kitaplarda yayınlanan 200'ün üzerinde eseri bulunmaktadır.


Bingolonline
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın