KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Hemşireler, Fazla Mesai Harcıyor

Sağlık Sen Şube Başkanı Arslan; 'Hemşirelerimiz fazla mesai, yoğun iş yükü ve uygunsuz çalışma koşulları altında çalışma mecburiyetinde bırakılmaktadırlar.'

Hemşireler, Fazla Mesai Harcıyor
14 MAYIS 2019 SALI 19:13
7
1894
3
AA aa

Bingöl Sağlık Sen Şube Başkanı Bilal Arslan, Hemşireler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Sağlık alanında en fazla hemşirelerinin şiddete maruz kaldığını belirten Arslan, şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık dendiğinde akla gelen en önemli branşlardan olan hemşireler, ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada insanların büyük saygı duyduğu cefakar ve vefakar sağlık emekçileridir.  Tarih boyunca bu bilinçle hastalara hizmet etmiş olan hemşireler, bugün de aynı görev bilinci ve sorumlulukla şifa arayanların yardımına koşmayı sürdürmektedirler. Hemşireler, her daim sağlık hizmetlerinin mihenk taşı olmuştur.  Hemşire olmadan ne sağlık müesseseleri kurulabilir ne de o müesseseler hastalara hizmet sunabilir. Buna karşın hemşireler ülkemizde mesleki değeri yeterince alamadıkları gibi bu durumun doğal bir yansıması olarak mesleki yeterliliği de görememektedirler. Ayrıca hemşireler, sağlık hizmetlerinin sunumunda en fazla şiddete uğrayan unvanlar arasında ilk sıralarda yer almaktadırlar.  Bunu kabul etmek, şiddet gibi en sefil insanlık suçunu mazur ve meşru görmek; böyle bir muameleyi şifa dağıtan sağlık emekçilerine yöneltmeye kalkmak kabul edilebilecek, görmezden gelinebilecek bir durum değildir. Bunun dışında hemşirelerimiz; fazla mesai, yoğun iş yükü ve uygunsuz çalışma koşulları altında çalışma mecburiyetinde bırakılmaktadırlar.  Örneğin bir hastanede bazı hemşireler hiç nöbete bırakılmazken, başka bir hastanede görev yapan hemşire arkadaşlarımız,  nöbet tutmaktan başlarını dahi kaldıramamaktadırlar.  Yine, siyasi iradenin gündeminde olan 3600 ek gösterge, tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde bir an önce düzenlenmeli, eş değer unvanlar arasında adil ve adaletli olmalıdır. Özellikle döner sermayedeki ücret adaletsizliği ortadan kaldırılmalı emeğin karşılığı olan ücret verilmelidir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44414)
15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:39
Uygunsuz kısmı doğru. Diğer kısımlar külliyen gerçek dışı. Nerede çalışıyorlar? Ne zaman hastaneye gitsen hemşire ve dr telefon ellerinde oyun mu oynuyor mesajlaşıyor mu her biri bir tarafta arasan da bulamıyorsun. Nerde yoğun mesayi. Bu adamı hastanelere bekçi bırakmak lazım belki ozaman anlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44408)
15 Mayıs 2019 Çarşamba 08:53
Gitti lahmacun fırını
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44400)
14 Mayıs 2019 Salı 21:46
Ağam bizle eğleni :)))
23.02.2026
03:42
'Kuaförler güzellik salonu gibi çalışamaz ama göz yumuluyor'
Bingöl'de Güzellik Salonu İşletmecisi Necla Gülek, bayan kuaförlerinin yetki alanı dışına çıkarak hizmet verdiğini belirtti ve defalarca yaptığı şikayetlerden dönüş alamadığını vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.
23.02.2026
03:19
Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığına Özcan Gezer Atandı
Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığına Özcan Gezer Atandı
Teşkilatlanma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen atamayla Özcan Gezer, Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı görevine asaleten getirildi. Özcan Gezer'in önümüzdeki süreçte ilçe teşkilatıyla birlikte yerel programlara, saha ziyaretlerine ve sosyal faaliyetlere ağırlık vereceği bildirildi.
23.02.2026
02:54
Karaarslan`ın
Karaarslan'ın 'Bingöl Masalları' Eseri Kitaplaştırıldı
Merhum Avukat Zihni Karaarslan'ın 1976'da kaleme aldığı lisans tezi, vefatının 4'üncü yılında yeniden basılarak okurla buluştu.
23.02.2026
02:53
Bingöl`de Veteriner Hekimler Odası Resmen Kuruldu
Bingöl'de Veteriner Hekimler Odası Resmen Kuruldu
Yıllardır Elazığ'a bağlı faaliyet gösteren Bingöllü veteriner hekimler, kendi odalarını kurarak mesleki temsil gücünü il merkezine taşıdı. İlk Başkan Veteriner Hekim Yasir Gönç oldu.
23.02.2026
02:45
Bingöl`de Esnafa ‘Yeşilay Elçileri` Ziyareti
Bingöl'de Esnafa 'Yeşilay Elçileri' Ziyareti
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadelede toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla kent merkezindeki esnafları ziyaret etti.
23.02.2026
02:44
Bingöl Dahil 28 İlde Siber Suç Operasyonu: 324 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Dahil 28 İlde Siber Suç Operasyonu: 324 Şüpheli Yakalandı
Son 5 günde düzenlenen operasyonlarda 181 kişi tutuklandı, yaklaşık 210 milyon liralık mal varlığına el konuldu. Operasyon listesinde Bingöl de yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın