KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2026 Salı
°C

Hemşireler, Fazla Mesai Harcıyor

Sağlık Sen Şube Başkanı Arslan; 'Hemşirelerimiz fazla mesai, yoğun iş yükü ve uygunsuz çalışma koşulları altında çalışma mecburiyetinde bırakılmaktadırlar.'

Hemşireler, Fazla Mesai Harcıyor
14 MAYIS 2019 SALI 19:13
7
1960
3
AA aa

Bingöl Sağlık Sen Şube Başkanı Bilal Arslan, Hemşireler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Sağlık alanında en fazla hemşirelerinin şiddete maruz kaldığını belirten Arslan, şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık dendiğinde akla gelen en önemli branşlardan olan hemşireler, ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada insanların büyük saygı duyduğu cefakar ve vefakar sağlık emekçileridir.  Tarih boyunca bu bilinçle hastalara hizmet etmiş olan hemşireler, bugün de aynı görev bilinci ve sorumlulukla şifa arayanların yardımına koşmayı sürdürmektedirler. Hemşireler, her daim sağlık hizmetlerinin mihenk taşı olmuştur.  Hemşire olmadan ne sağlık müesseseleri kurulabilir ne de o müesseseler hastalara hizmet sunabilir. Buna karşın hemşireler ülkemizde mesleki değeri yeterince alamadıkları gibi bu durumun doğal bir yansıması olarak mesleki yeterliliği de görememektedirler. Ayrıca hemşireler, sağlık hizmetlerinin sunumunda en fazla şiddete uğrayan unvanlar arasında ilk sıralarda yer almaktadırlar.  Bunu kabul etmek, şiddet gibi en sefil insanlık suçunu mazur ve meşru görmek; böyle bir muameleyi şifa dağıtan sağlık emekçilerine yöneltmeye kalkmak kabul edilebilecek, görmezden gelinebilecek bir durum değildir. Bunun dışında hemşirelerimiz; fazla mesai, yoğun iş yükü ve uygunsuz çalışma koşulları altında çalışma mecburiyetinde bırakılmaktadırlar.  Örneğin bir hastanede bazı hemşireler hiç nöbete bırakılmazken, başka bir hastanede görev yapan hemşire arkadaşlarımız,  nöbet tutmaktan başlarını dahi kaldıramamaktadırlar.  Yine, siyasi iradenin gündeminde olan 3600 ek gösterge, tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde bir an önce düzenlenmeli, eş değer unvanlar arasında adil ve adaletli olmalıdır. Özellikle döner sermayedeki ücret adaletsizliği ortadan kaldırılmalı emeğin karşılığı olan ücret verilmelidir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44414)
15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:39
Uygunsuz kısmı doğru. Diğer kısımlar külliyen gerçek dışı. Nerede çalışıyorlar? Ne zaman hastaneye gitsen hemşire ve dr telefon ellerinde oyun mu oynuyor mesajlaşıyor mu her biri bir tarafta arasan da bulamıyorsun. Nerde yoğun mesayi. Bu adamı hastanelere bekçi bırakmak lazım belki ozaman anlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44408)
15 Mayıs 2019 Çarşamba 08:53
Gitti lahmacun fırını
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44400)
14 Mayıs 2019 Salı 21:46
Ağam bizle eğleni :)))
28.04.2026
20:05
Ayan`dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
28.04.2026
19:43
HÜDA PAR`dan
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
28.04.2026
19:23
Bingöl`de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı.
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın