KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Hemşireler, Fazla Mesai Harcıyor

Sağlık Sen Şube Başkanı Arslan; 'Hemşirelerimiz fazla mesai, yoğun iş yükü ve uygunsuz çalışma koşulları altında çalışma mecburiyetinde bırakılmaktadırlar.'

Hemşireler, Fazla Mesai Harcıyor
14 MAYIS 2019 SALI 19:13
7
1897
3
AA aa

Bingöl Sağlık Sen Şube Başkanı Bilal Arslan, Hemşireler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Sağlık alanında en fazla hemşirelerinin şiddete maruz kaldığını belirten Arslan, şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık dendiğinde akla gelen en önemli branşlardan olan hemşireler, ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada insanların büyük saygı duyduğu cefakar ve vefakar sağlık emekçileridir.  Tarih boyunca bu bilinçle hastalara hizmet etmiş olan hemşireler, bugün de aynı görev bilinci ve sorumlulukla şifa arayanların yardımına koşmayı sürdürmektedirler. Hemşireler, her daim sağlık hizmetlerinin mihenk taşı olmuştur.  Hemşire olmadan ne sağlık müesseseleri kurulabilir ne de o müesseseler hastalara hizmet sunabilir. Buna karşın hemşireler ülkemizde mesleki değeri yeterince alamadıkları gibi bu durumun doğal bir yansıması olarak mesleki yeterliliği de görememektedirler. Ayrıca hemşireler, sağlık hizmetlerinin sunumunda en fazla şiddete uğrayan unvanlar arasında ilk sıralarda yer almaktadırlar.  Bunu kabul etmek, şiddet gibi en sefil insanlık suçunu mazur ve meşru görmek; böyle bir muameleyi şifa dağıtan sağlık emekçilerine yöneltmeye kalkmak kabul edilebilecek, görmezden gelinebilecek bir durum değildir. Bunun dışında hemşirelerimiz; fazla mesai, yoğun iş yükü ve uygunsuz çalışma koşulları altında çalışma mecburiyetinde bırakılmaktadırlar.  Örneğin bir hastanede bazı hemşireler hiç nöbete bırakılmazken, başka bir hastanede görev yapan hemşire arkadaşlarımız,  nöbet tutmaktan başlarını dahi kaldıramamaktadırlar.  Yine, siyasi iradenin gündeminde olan 3600 ek gösterge, tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde bir an önce düzenlenmeli, eş değer unvanlar arasında adil ve adaletli olmalıdır. Özellikle döner sermayedeki ücret adaletsizliği ortadan kaldırılmalı emeğin karşılığı olan ücret verilmelidir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44414)
15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:39
Uygunsuz kısmı doğru. Diğer kısımlar külliyen gerçek dışı. Nerede çalışıyorlar? Ne zaman hastaneye gitsen hemşire ve dr telefon ellerinde oyun mu oynuyor mesajlaşıyor mu her biri bir tarafta arasan da bulamıyorsun. Nerde yoğun mesayi. Bu adamı hastanelere bekçi bırakmak lazım belki ozaman anlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44408)
15 Mayıs 2019 Çarşamba 08:53
Gitti lahmacun fırını
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44400)
14 Mayıs 2019 Salı 21:46
Ağam bizle eğleni :)))
25.02.2026
00:36
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak, sıcaklıklar düşecek. Bingöl için ise sağanak ve yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.
24.02.2026
22:31
Serdar Turhan`dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Serdar Turhan'dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Bingöl'de korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklar için 60 yatak kapasiteli, 6 yaşam biriminden oluşacak 'Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin yapımı için iş birliği protokolü imzalandı. Projenin 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
24.02.2026
22:03
Bingöl`de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl'de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri 25 Şubat–17 Mart tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk oyunlarından sahne gösterilerine kadar zengin bir programla vatandaşlarla buluşacak. Tüm etkinlikler saat 20.30'da Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
24.02.2026
22:02
Genç`te TYP Kurası Sonuçlandı
Genç'te TYP Kurası Sonuçlandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen TYP kapsamında Genç ilçesinde 1116 başvuru arasından 35 kişi asil olarak belirlendi. Program 2 Mart'ta başlayacak.
24.02.2026
22:00
Bingöl`de KYK`lı Gençlerden Köy Okuluna ‘Isıtan Eller` Projesi
Bingöl'de KYK'lı Gençlerden Köy Okuluna 'Isıtan Eller' Projesi
Bingöl'de KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli gençler, el emeğiyle ördükleri atkı ve bereleri köy okulundaki öğrencilere hediye etti. 'Isıtan Eller' projesiyle hem dayanışma büyüdü hem minik yürekler ısındı.
24.02.2026
21:59
Bingöl`de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açılıyor. Ekipler, Ramazan ayında da sahadaki mesaisine ara vermiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın