KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Hemşirelerin özlük hakları iyileştirilmeli

12 -18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, Hemşirelerin iş yükleri, mali hakları, özlük hakları gibi alanlarda düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Hemşirelerin özlük hakları iyileştirilmeli
12 MAYIS 2014 PAZARTESİ 02:01
0
2158
0
AA aa

Türkiye'de görev yapan 149 bin Hemşirenin sorunlar sarmalığı içerisinde hizmet sunmak zorunda bırakıldığını ifade eden Kızılboğa: “Ülkemizde Hemşire sayısının olması gerekenden çok daha az olması nedeniyle uzun çalışma süreleri ve sürekli nöbetler, Hemşirelerin ağır iş yüküne maruz kalmalarına, toplum ve aile içerisindeki diğer sosyal rol ve görevlerini yeteri derecede yerine getirecek zaman ayıramamalarına neden olmaktadır” dedi.

Yasal süreye ek olarak aylık 60 saate kadar tutulan ekstra nöbetlerin, sağlık çalışanlarının en büyük sorunları haline geldiğini ifade eden Kızılboğa: “Tükenmişlik sendromunun en büyük nedenidir. Zaten sayıları olması gereken sayının çok altında olan Hemşireler, bazı yandaş ve kayırmacı anlayışla, görev alanları dışında ve nöbet uygulamalarından muaf tutulan meslektaşlarının da ekstra iş ve nöbet yükünü üstlenmek durumunda kalmaktadırlar. Bunlara mobbing ve şiddet gibi çalışma hayatını zorlaştıran unsurlar da eklenince hemşirelerimizin tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya kalmaları katmerlenerek artmaktadır” diye konuştu.

Toplu sözleşme ile hemşirelerin mali haklarında ciddi kayıplara yol açtığını ifade eden Kızılboğa, şunları söyledi: “2014 yılı için sadece 123 TL'lik maaş zammı, 2014 yılının ilk 4 ayının enflasyon oranının 4.96 olması, artan döviz kuru, ücretlerin döviz bazında yaklaşık %16 gibi bir erimeye maruz kaldığı ve toplu sözleşmede unutulan/unutturulan enflasyon farkı, bu yandaş sendikanın çalışanları enflasyon karşısında nasıl mağdur ettiğinin en büyük göstergesidir. Bizim beklentimiz göstermelik kutlamalar yerine hemşireler haftasında sorunların çözümü ve taleplerin karşılanması adına çalışmalar yapılmasıdır. Çalışma hayatında olumlu düzenlemelerin hayat bulmasıdır. Bu hafta hemşirelerimiz için umuttur, beklentidir. Buna cevap verilmelidir. Salonlarda idarecilerle kolkola girerek hamaset içeren, hiçbir çözüm üretmeyen toplantıların bir anlamı yoktur.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.01.2026
21:05
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonunda kabul edilen kanun teklifi ile kamuoyunda 2B olarak bilinen arazilerin satış sürecinde başvuruyu kaçıranlar veya ödeme şartlarını süresinde yerine getiremeyenlere ek bir başvuru süresi geliyor. Teklife göre, taksitlerini ödeyemeyenler veya başvuruyu kaçıranlar, 31 Temmuz'a kadar yeniden başvurarak 2B arazileri üzerindeki taşınmazlarının tapusunu alabilecek.
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın