KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Kasım 2026 Pazar

Hemşirelerin sorunları çözülsün

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, hemşirelerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Hemşirelerin sorunları çözülsün
13 MAYIS 2011 CUMA 09:43
0
2093
0
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Kızılboğa, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanılan Hemşireler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

 
Türkiye'de görev yapan 110 bin hemşirenin sorunlarla karşı karşıya geldiğini söyleyen Kızılboğa, “Bugün Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan 75 bin 200 hemşire, üniversite hastanelerinde görev yapan 17 bin 500 ve özel sektörde çalışan 16 bin 900 hemşirenin hepsi sıkıntılarla uğraşıyor. Hemşirelerimiz lojman ve kreş yetersizliği gibi sosyal sorunların yanı sıra malzeme eksikliği, fiziki mekan yetersizliği gibi çalışma ortamlarında olumsuzluklarla karşılaşmaktadırlar. Sağlık Bakanlığı'nda icat edilen sözleşmeli çalışma ile birlikte ailesinden ayrı, çocuğuna hasret, mali ve sosyal haklarda mağdur edilen sözleşmeli hemşireler vardır. Çocuklara ve bebeklere sağlık hizmeti verirken süt izni hakkının kısıtlı olması nedeniyle kendi bebeğine yeterli vakti ayıramayan sözleşmeli anne olan hemşireler sorunlarına çözüm beklemektedirler. Hakları olan kadrolarının kendilerine en kısa zamanda verilmesini istemektedirler.  Hemşirelerimiz, vekil ebe hemşire olarak istihdam edilerek düşük ücretlere mahkum edilmektedirler. Mesleki yaşantılarının 3.5 yılını nöbet tutarak geçiren, tüm olumsuz koşullara rağmen özveriyle çalışan hemşirelerimiz nöbet ücretlerinde yaşanan sorunlardan tutunda döner sermaye ödemelerindeki adaletsizliğe, fazla mesaiye  kadar bir çok konuda mağduriyet yaşamaktadırlar. Şiddetin adeta rutinleştiği sağlık alanında en fazla sözlü ve fiziksel şiddete uğrayanlar hemşirelerimizdir.  Yapılan araştırmalara göre hemşirelerimizin yüzde 90'nından fazlasının şiddete uğradığını ifade etmesi durumun vahametini anlatmaya yeterlidir. Ayrıca bugün Sağlık Bakanlığı'nda 5 binin üstünde erkek hemşire vardır. Erkek hemşirelerin de hastanede askerlik ve çalışma ortamlarında düzenleme yapılması gibi talepleri de değerlendirmeye alınmalıdır” dedi.
Hemşirelerin sorunlarının çok olduğunu ileri süren Kızılboğa, “Çözüm için ise yapılması gereken tek şey ise idarelerin bu sorunları görerek harekete geçmesidir. Daha kaliteli bir hizmet sunumu içinde hemşirelerimizin taleplerinin karşılanması gereklidir. Biz Türk Sağlık-Sen olarak idarecilerin hemşireler haftasında yapacakları en önemli işin sorunları çözmek için adım atmak olduğuna inanıyoruz. Bu yönde yapılacak her çalışmaya destek vereceğimizi ilan ediyor, tüm olumsuzluklara rağmen hizmet aşkı ile milletine şifa dağıtan tüm hemşirelerimizin hemşireler haftasını kutluyoruz” şeklinde konuştu.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.11.2026
00:37
Akaryakıta zam geldi! 100 TL`yi aştı!
Akaryakıta zam geldi! 100 TL'yi aştı!
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
01.11.2026
00:36
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 30 ilde, liderliğini Rusya'da bulunduğu değerlendirilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 90 şüphelinin yakalandığı operasyonda 76 kişi tutuklama, 14 kişi ise adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.
01.11.2026
00:35
Sultanbeyli`de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle kapılarını açtı. 15 gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Etkinlikte Bingöllüler de hemşehrilerini Bingöl Standına davet etti.
01.11.2026
00:32
Bingöl`e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'de son çeyrek asırda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 167 tesis hizmete alınırken, yaklaşık 164,2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. Yatırımlarla 11 bin 26 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı, 137 taşkın kontrol tesisi işletmeye alındı. AK Parti'den yapılan açıklamada, devam eden projeler ve planlama aşamasındaki yeni yatırımların ayrıntıları da paylaşıldı.
01.11.2026
00:31
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ilde 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 350 personel katıldı. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak sigara, puro, elektronik sigara, silah ve 935 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 20'si tutuklandı.
01.11.2026
00:31
Bingöl`de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de KOM ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 250 paket gümrük kaçağı sigara, 360 dal doldurulmuş makaron ve 20 puro ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın