KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Hemşirelerin yeni kıyafetleri

“Sağlıkta Dönüşüm” projesinin bir uzantısı olarak modacı Faruk Saraç tarafından tasarlanan Sağlık Bakanlığı personelinin yeni kıyafetleri, defileyle tanıtıldı.

Hemşirelerin yeni kıyafetleri
01 TEMMUZ 2007 PAZAR 17:06
0
1186
0
AA aa
Sepetçiler Kasrındaki defile, Atilla Saral, İsmet Özhan ve Yüksel Ak'ın da aralarında yer aldığı mankenlerin, podyumun yanındaki ambulanstan inmeleriyle başladı.

Defilede, Doktor, hemşire, ameliyathane, görüntüleme ve laboratuvar, acil, danışma, büro ve hizmet gruplarının oluşturduğu 8 ayrı grupta, yaklaşık 350 kıyafet sergilendi.

Her grubun içinde ayrı alanlar farklı renk kodları taşıyan biyelerle belirlenirken, tüm doktor ve hemşireler için beyaz, ameliyathane görevlileri için yeşil, görüntüleme ve laboratuvar çalışanları için mavi ve temizlik hizmetleri için bordo üniformalar tasarlandı.

Tüm kıyafetlerin yazlık ve kışlık versiyonları bulunan koleksiyonda, üniformalarla birlikte kullanılacak tişört, spor mont ve trikolar da yer aldı.

Kıyafetlerin yaklaşık 400 bin sağlık personeli tarafından kullanılmasının planlandığı öğrenildi.

Defilenin ardından konuşan Faruk Saraç, son iki yılda birbiri ardına Devlet Demiryolları, Emniyet Teşkilatı ve Orman Bakanlığı çalışanlarının resmi kıyafetlerini yenilediğini dile getirerek, Sağlık Bakanlığından da 1,5 yıl önce bu konuda teklif aldığını kaydetti.

“İKİ TEMEL SORUN; SAĞLIK VE EĞİTİM”

Saraç, son 8 ayının önemli bir bölümünü bu çalışmaya ayırdığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Türkiye'nin önünde çözmesi gereken iki temel sorun var; sağlık ve eğitim. Her iki sistemin içinde de değiştirilmesi, yeniden ele alınması gereken irili, ufaklı sayısız unsur var. Hazırladığım kıyafetlerle sağlık alanındaki altyapı çalışmasına, sektörün imaj ve itibarına bir yönüyle katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyorum.”

Koleksiyonda ana rengin beyaz olduğunu belirten Saraç, temel renge dokunmadığını, ancak tüm modelleri yeniden ele aldığını söyledi.

Faruk Saraç, rahatlığın bir numaralı önceliği olduğunu vurgulayarak, kıyafetleri hazırlarken en çok kullanım rahatlığına, kumaşlara özen gösterdiğini ve terletmeyen, nefes alan, kan tutmayan akıllı kumaşlar kullandığını ifade etti.

İnsan hayatıyla uğraşan, zamana karşı yarışan sağlık personeline hem rahatlık ve konfor hem de üstlendikleri göreve eşdeğer saygın bir görünüm sağlamak istediğini dile getiren Saraç, “Bunun için sayısız hastane gezdim, her kademeden görevliyle konuştum, çalışma ortamlarını ve ihtiyaçlarını gözlemledim” diye konuştu.

Gecede, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu, Faruk Saraç'a plaket verdi.


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın