KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Hepimiz bu davanın takipçisi olacağız

Mersin Kadın Platformu üyeleri ve Adana Demokratik Özgür Kadın Hareketi, Bingöl'de E.A. adlı kıza çocuğuna tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan zanlıların tahliye edilmesini protesto etti.

Hepimiz bu davanın takipçisi olacağız
25 HAZİRAN 2013 SALI 07:19
0
1987
0
AA aa

Mersin Atatürk Caddesi'nde yapılan eylemde platform üyesi kadınlar, 'Tecavüzcüyü koruma tecavüze ortak olma', 'Kahrolsun tecavüz militarizmi', 'Kızlarınızı adaletin ulaşamayacağı yerlerde saklayınız' yazılı dövizler taşıdı.

Platform adına açıklama yapan Tülin Şahin Okay, şüphelilerin tahliyesini "Savaş tacirlerinin tecavüzcüleri, tüm pişkinlikleriyle karşımızda duruyor" sözleriyle değerlendirdi.

Okay, tecavüzcülerin hak ettikleri yerde olmadıklarını, 'sistemin karanlık yüzünün onları koruduğunu' belirterek: “Bingöl'de E. A.'ya tecavüz eden askerlerle ilgili davada gizlilik kararı alınmasını eleştirerek, "Biz kadınlar, tecavüzün, şiddetin, savaşın ve cinayetlerin kurbanı olmak istemiyoruz. Erkin kirli emellerinin kurbanı olmak istemiyoruz. Karanlık vicdanların soykırımına uğramak istemiyoruz. Gerçeklerin örtbas edilmesini değil, suçluların yargılanmasını ve hak ettikleri cezayı almasını istiyoruz. İnsanlığın vicdanının yaralanmaması için Adalet Bakanlığı'na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, hukukçulara çağrıda bulunuyoruz. Suçluları korumak, serbest bırakmak, gizlemek yerine, derhal gereğini yapmaya çağırıyoruz. Tecavüzcülerle birlikte yaşamamak için hepimiz bu davanın takipçisi olacağız" diye konuştu.

BİR EYLEMDE ADANA'DA

Aynı saatlerde bir protesto yürüyüşü de Adana Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nce yapıldı. DÖKH üyeleri, BDP Adana İl Binası önünden Adliye'ye yürüyüş gerçekleştirerek bir basın açıklaması yaptı.

DÖKH adına açıklamayı okuyan Aysel Türkmen, yaşanan tecavüz ve taciz olayının devletin özel savaş politikaları içinde kadın kırımının, kadın bedeni üzerinden topluma saldırının, toplumun direniş ruhunu yok ederek onu ahlaksızlaştırarak, düşkünleştirerek çürütmenin bir aracı olarak özel savaş dönemlerinde kullandığı insanlık düşmanı bir yöntem olduğunu söyledi.

‘Dün Pozantı'da, Şakran'da, Siirt'te, çocuklarımıza yöneltilen bu vahşet, bugün vahşi yüzünü Bingöl'de bir kez daha göstermiştir' diyen Türkmen, "tecavüzcü eril, militarist zihniyetin dünyanın her yerinde kadın bedeni üzerinden toplumlara saldırdığını ve onları teslim almaya çalıştığını" ifade etti.

Türkmen, Mersin'de eylemlere katıldığı için bir çocuğa 92 yıl ceza veren eril mahkemelerin Bingöl'de 8 tecavüzcüyü serbest bıraktığının altını çizdi.

Kadınlar olarak, toplumun vicdanını yaralayan bu kararı asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Türkmen, bu kararı veren savcı ve hâkimleri istifaya çağırdı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın