KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ekim 2026 Salı

Her ahırın başına bir adam mı koyalım

Belediye başkan Yardımcısı Bahri Keskin, aldıkları tüm önlemlere ve sahiplerinin duyarsızlığı nedeniyle başıboş havyan sorununa çözüm getiremediklerini söyledi.

Her ahırın başına bir adam mı koyalım
28 KASIM 2008 CUMA 11:01
0
1507
0
AA aa
İlimizin en büyük sorunlarından biri olan başıboş hayvan sorunu ile ilgili bugüne kadar başvurulan hiçbir yöntemin etkili olmadığını belirten Keskin, bunun en büyük sebebinin  hayvan sahiplerinin bu konudaki duyarsızlığı olduğunu belirtti. Yakaladıkları başıboş hayvan sahiplerine cezai işlem uygulandığını söyleyen Keskin: “Bilindiği gibi daha önce yakalanan bütün başıboş hayvan sahiplerine cezai işlem uyguladık. Kanunlar çerçevesinde hangi yola başvurduysak hayvan sahiplerinin duyarsız kaldı. İlimizin 13 mahallesinde de hayvan besleniyor. Biz belediye olarak her ahırın başına bir adam mı dikelim ne yapalım yani. Biz bu yaz mevsiminde Aşağıçarşı mevkiinde tuttuğumuz bir handa bu başıboş inekleri tutuyorduk ve başına bir bekçi bırakmıştık. Ancak görevli olan arkadaşımız her gün saldırıya uğruyordu.. Bu insanların can güvenliği kalmadığı zaman hiçbir şey yapamazsınız” ifadelerini kullandı.
Bu başıboş Başıboş ineklerin insan ve çevre sağlığı için ciddi tehditler oluşturduğunu kaydeden Keskin: “ Başıboş inekler hem insan hem çevre sağlığını tehdit ediyor. Şehir merkezinde ki bütün çöp bidonlarını bu hayvanlar dağıtıp etrafa saçıyor. Bunlar çöpü dağıtarak çevreye yedikleri artıklarda insan sağlığına zarar veriyor. Bu hayvanların ürünleri tüketilmemelidir. Çünkü çöpte her türlü atık ve sağlığa zararlı maddeler vardır. Avrupa ülkelerinde açık süt satılması yasak. Bunu bizimde uygulamamız lazım.  İnsanlar bu sütü almasın. Bu inekler ilaç artıklarını, poşetleri, bozulmuş gıdaları ve benzeri maddeler tüketiyorlar. Biz belediye yönetimi olarak bu hayvan sahiplerini mağdur etmeden önlem almaya çalıştık. Fakat duyarsız davranıldığı için çözüm üretmek güçleşiyor. Buna vatandaş olarak, hayvan sahipleri olarak duyarlılık gösterelim ki sorun çözülsün” şeklinde konuştu.
 Şuan 8 adet sıkıştırmalı kamyon,3 adet calaskalı kamyon,3 açık kasa kamyon,2 kepçe ve fiilen çalışan 84 personel var. Bu kadar araç ve personel belki Elazığ'da yoktur. Hem hayvan sahipleri duyarsız hem de bazı vatandaşlar. Çöp için halkımızın yüzde 75'i belirlenen kurallara uyuyor, yüzde 25 gibi bir kesimde uymuyor. Bunlarda açık bir şekilde kalorifer kömürü atanlardır. Daha önce birkaç defa uyarıda bulunduk. Kalorifer kömürünü torbasız bir şekilde atanlar hakkında cezai işlem uygulanacak. Bütün uyarılara rağmen bazı vatandaşlar külü torbaya koymadan caddeye atıyor. Bu küller alınmayacak ve cezai işlem uygulanacak.

haber12
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
06.10.2026
13:30
Bingöl`de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
06.10.2026
13:00
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl Valiliği, kent genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Yağışların saat 22.00'ye kadar sürmesi beklenirken, ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgâra karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısı yapıldı.
05.10.2026
22:05
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü kapsamlı fon soruşturması kapsamında, SPK'nın tasfiye süreçleri öncesinde hisse senetlerinin başka hesaplara ve yurt dışındaki kurumlara aktarıldığı tespiti üzerine harekete geçti. Savcılık; Serdar Turhan, Muhammed Yarız ve Şaban Serkan İlaldı'nın tüm hisse hareketlerinin tespiti için bankalar ve aracı kurumlara kritik bir müzekkere yazdı.
05.10.2026
21:55
Bingöl`de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Bingöl'de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Damlacık Köyü'nde taşımalı eğitim kapsamında Bingöl'e gelen öğrenciler, sabah saatlerinde çamurlu yolda mahsur kaldı. Öğrencileri taşıyan minibüs, ilerleyemeyince traktör yardımıyla kurtarıldı. Köylüler, yaklaşık 1 kilometrelik yolun yağışlar ve yaklaşan kış öncesinde bir an önce yapılmasını istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın