KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Her an depreme hazır olmalıyız

1 Mayıs 2003 Bingöl depreminin 12. yıl dönümü dolayısıyla yazılı basın açıklaması yapan HDP Bingöl İl yönetimi, Bingöl’ün deprem kuşağı üzerinde olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini belirterek; “Deprem öldürmez yapı öldürür gerçeği ile her an hazırlıklı olmalıyız.”

Her an depreme hazır olmalıyız
01 MAYIS 2015 CUMA 00:39
0
2160
0
AA aa

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl yönetimi, 12 yıl önce 6,4 büyüklüğünde meydana gelen ve 176 kişinin ölümüyle sonuçlanan 1 Mayıs depremiyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

2003 depremi acılarının halen tazeliğini koruduğu kaydedilen açıklamada: “1 Mayıs 2003 Perşembe günü saat 03.27'de Bingöl'de meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde, 176 kişi hayatını kaybetti, 520'den fazla kişi ise yaralandı. Bingöl depreminin simgesi haline gelen Çeltiksuyu PİO' da 83 öğrenci ve Serkan Akyaz Öğretmenimizin hayatını kaybetmesinin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen Acıları halen içimizde olan Kardeşlerimize Allah'tan Rahmet diliyoruz. 1 Mayıs 2003 Bingöl Depreminin üzerinden 12 yıl geçmesinin üzerinden, Bingöl Deprem Kuşağından olan bir İl olduğunu unutmamalıyız, ‘Deprem öldürmez Yapı Öldürür gerçeği ile her an hazırlıklı olmalıyız.' Türkiye'nin en riskli deprem bölgesinde yer alan Bingöl'de bugün 1 Mayıs 2003 Bingöl depreminin 12. yıl dönümü. Resmi verilere göre, depremde 82 bina tamamen yıkılırken, 13 bin 345 bina, işyeri ve konut ağır, 4 bin 557'si ise orta derecede hasar görmüştü. Çeltiksuyu PİO' da 83 öğrenci ve Serkan Akyaz öğretmenimizin hayatını kaybetmesini hiçbir zaman unutmamamız lazım. Sabredeceğiz, ama bu hadiseyi hiçbir zaman unutmayacağız. Bir daha böyle hadiselerin yaşanmaması için elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım. Şu anda bir yağmur yağıyor, adeta gökyüzü o çocuklara ağlıyor. Biz de acımızı içimize akıtıyoruz. Ölenleri tekrar geri getirmek mümkün değil önemli olan bundan sonra çocuklarımızın böylesi acıları yaşamaması dileğimizdir. 1 Mayıs 2003 Bingöl depreminin 12 yıl dönümünde depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz” denildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı`nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın